Пет продукта за премахване на петна от масло от дрехите

В тази статия ще споделим пет продукта за премахване на петна от масло от дрехите: спирт, препарат за миене на съдове, сода за хляб, бял оцет и талк на прах.
Пет продукта за премахване на петна от масло от дрехите

Последна актуализация: 06 януари, 2022

Трябва да използвате подходящите продукти, ако искате да премахнете петна от масло от дрехите, тъй като всяка тъкан трябва да се третира по различен начин. Ако нямате у дома продукт за премахване на петна, можете да опитате някои домашни решения.

В тази статия ще споделим пет продукта за премахване на петролни петна от дрехи: спирт, препарат за миене на съдове, сода за хляб, бял оцет и талк на прах. Продължете да четете, за да научите повече!

Пет продукта за премахване на петна от масло от дрехите

1. Препарат за съдомиялна машина

Жена, пераща дрехи на ръка.

Препаратът за съдомиялна машина лесно разгражда мастните молекули, поради което можете да го използвате и за премахване на петна от масло от дрехите.

Първо, един от продуктите, които вероятно имате под ръка, който е много ефективен за премахване на петна от дрехите, е почистващият препарат за съдомиялна машина. Този концентриран препарат за миене на съдове ще бъде много ефективен, ако го приложите веднага. Не бива обаче да го използвате, ако дрехата е светло оцветена, тъй като може да я оцвети повече.

Как се използват продукта против петна от масло

 • Първо, покрийте петното с няколко капки препарат за съдомиялна машина.
 • След това разтрийте петното с малко вода и го поставете в пералнята, както обикновено.

2. Сода за хляб

На второ място, ние предлагаме продукт с множество приложения, както у дома, така и за здраве и красота. Вероятно имате сода за хляб у дома, която можете да използвате като ексфолиант за лице и дори като разтвор за абсорбиране на миризми. Освен това помага за премахване на досадни петна от масло.

Как се използва

 • Първо навлажнете петното с вода.
 • След това пригответе паста, като смесите содата с малко вода и покрийте петното с нея.
 • Можете да използвате четка за зъби, за да разтриете петното, така че продуктът да проникне по-добре.
 • Оставете за няколко минути и след това изперете дрехата, както обикновено.

Също така трябва да отбележим, че содата за хляб е отличен естествен омекотител, който помага на белите дрехи да останат чисти и да запазят цвета си. И накрая, този продукт също балансира рН на водата за измиване.

3. Талк на прах за отстраняване на петна от масло от дрехите

Талк против петна от масло

За по-добри резултати трябва бързо да приложите този и другите трикове.

На следващо място, можете да използвате друг продукт, който вероятно имате у дома за много различни неща: говорим за талк на прах, който много хора използват с бебетата си. Въпреки това може да ви помогне да премахнете петна от всякакъв вид дреха , независимо от материята и цвета!

Как да го използвате за премахване на петна от масло от дрехите

 • За начало разстелете дрехата и нанесете щедро талк на прах, докато покриете мястото с масло.
 • Трябва да изчакате поне два часа, за да се абсорбира маслото. Чакането цял ден също ще ви помогне.
 • След това време, нанесете с четка петното. Ако все още има следи от масло, можете да повторите приложението.
 • Накрая изпере дрехата, както обикновено.

4. Бял оцет

Оцетът е друг продукт, който хората използват за почистване на домовете си. Също така много хора го използват като алтернатива на омекотителя за тъкани, за да поддържат дрехите и пералнята си в добро състояние. В този случай това също е ефективно решение за премахване на петната.

Как се използва

 • Нанесете бял оцет върху петното, докато го покриете напълно.
 • Оставете за поне 30 минути.
 • След това изперете дрехата, както обикновено.

Забележка : Винаги избягвайте продукти с оцет, които съдържат други добавени съставки.

5. Спирт за отстраняване на петролни петна от дрехите

Спирт

Спиртът също действа като средство за отстраняване на мазнини за дрехите, въпреки че не трябва да го използвате върху деликатни дрехи.

И накрая, ако горните продукти не са работили, можете да се обърнете към 90 ° спирт. Въпреки това, ние не го препоръчваме за фини тъкани, тъй като това може да ги повреди.

Как се използва

 • Първо, нанесете само няколко капки спирт върху мазното петно.
 • Оставете за няколко минути и измийте както обикновено на ръка или в пералнята.

Вече знаете за някои продукти, които могат да ви помогнат да премахнете петната от масло от дрехите. Винаги ги дръжте под ръка, за да поддържате дрехите си в перфектно състояние!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Buronzo, A. (2011). Las increíbles propiedades del bicarbonato de sodio. Obelisco.
 • Li, Q., Mahendra, S., Lyon, D. Y., Brunet, L., Liga, M. V, Li, D., & Alvarez, P. J. J. (2008). Antimicrobial nanomaterials for water disinfection and microbial control: potential applications and implications. Water Research. https://doi.org/10.1016/j.watres.2008.08.015
 • Budak, N. H., Aykin, E., Seydim, A. C., Greene, A. K., & Guzel-Seydim, Z. B. (2014). Functional Properties of Vinegar. Journal of Food Science. https://doi.org/10.1111/1750-3841.12434

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.