Как да използвате обезмаслител за почистване на петна

В тази статия ще ви кажем как да използвате обезмаслител за почистване на различни петна по домакински повърхности. Разберете дали можете да използвате този продукт по всички повърхности или не в тази статия!
Как да използвате обезмаслител за почистване на петна

Написано от Antonella Grandinetti

Последна актуализация: 09 август, 2022

Знаете ли, че можете да използвате обезмаслител за почистване на петна по всички повърхности, като например стени или мебели? Въпреки че повечето хора използват този продукт само за премахване на мазнини от кухненски шкафове, има много други евентуални приложения!

В тази статия ще обясним как да използвате обезмаслител за премахване на петна от мебели, стени, плотове и други повърхности. Не пропускайте! Тези препоръки може да се окажат изключително полезни.

Обезмаслител за почистване на петна

Както подсказва името му, обезмаслителят е чудесен продукт за пълно почистване на петна от мазнина. Обаче, понякога хората не са доволни с крайните резултати след употреба.

Използвате ли го правилно или правите грешка, която пречи на дълбокото почистване? Става ли само за мазнини?

Открийте го сега!

Използвайте обезмаслител за почистване на петна от мазнини

Обезмаслител за почистване на петна: жена почиства кухня

Следвайте инструкциите на производителя за постигане на най-добрите възможни резултати.

Преди да почистите петна от мазнини от кухненската ви маса, най-добре е да почистите нея първо. По този начин, ще можете да почистите цялата повърхност, не само петната. Веднъж щом сте почистили масата, уверете се, че следвате тези съвети:

 • Отворете прозореца, така че да не се излагате на силните миризми от продуктите за почистване. Също така по този начин ще проветрите дома си.
 • Можете да използвате домакински ръкавици за да предпазите вашата кожа от обезмаслители.
 • Всеки почистващ продукт идва със своите инструкции. Отделете малко време да ги проучите, защото не всички от тях работят по същия начин! Разстоянието, от което пръскате продукта, времето за действие и нуждата дали да се изплакне или не ще се отрази на крайния резултат.
 • Пръскайте обезмаслителя колкото се може повече върху повърхността, като се отделя по-голямо внимание върху по-мазната област.
 • Позволете на продукта да действа преди търкане. Това ще ви позволи да спестите време и усилия. В случай на по-голямо натрупване на мазнини, на продуктът може да му трябват между 10 и 15 минути за действие.
 • Търкайте с гъба за да помогнете премахването на всички мръсотии и мазнини. Ако вашата маса е направена от гранит, можете дори да използвате алуминиева гъба за да почистите най-мръсните области.
 • Преди да използвате тази груба гъба, уверете се, че не уврежда материала, като я пробвате върху скрит кът.
 • Премахнете мръсотията с мокър парцал.
 • Ако трябва да изплакнете продукта, уверете се, че го правите и след това почистете повърхността с чиста кърпа.

Домашно направен обезмаслител за почистване на петна

Почистване на котлон

Направете ваш обезмаслител в няколко стъпки.

Освен използването на комерсиален обезмаслител, знаете ли, че също можете да направите натурален домашно направен обезмаслител?

Тук има две чудесни идеи:

 1. Смесете две пълни супени лъжици готварска сода с вода и приложете този разтвор към засегната област. При лека мръсотия, можете да направите пръскаща течност. В обратния случай, когато се натрупа мазнина, ви препоръчваме да не добавяте много вода към сместа, за да се образува лепило вместо това. Оставете и след това потъркайте. Следователно, изплакнете и изсушете. Това е!
 2. Смесете бял оцет с вода (една част оцет и четири части вода) и почистете мазната област с тази смес. Оставете за няколко минути и след това изплакнете с вода.

С някои от тези домашно направени и натурални обезмаслители, вашите петна от мазнина магически ще изчезнат!

Пробвайте ги! Както виждате, те са много лесни за направяне.

Мога ли да използвам обезмаслител по стените?

Премахване на мухъл от стените

Трябва да сте внимателни с обезмаслителите по стените, тъй като някои материали могат да бъдат засегнати от продукта.

Използването на обезмаслител за почистване на петната по стените може да бъде лоша идея. Всичко ще зависи от вида боя, която сте използвали за боядисване на вашите стени. Някои бои понасят грубите елементи от обезмаслителя, докато другите се разпадат или губят цвета си.

Преди да почистите стените с обезмаслител, препоръчваме първо да го пробвате на скрито място, като например зад фотьойла или стойката за телевизор. Изчакайте продукта да определи дали има промени в цвета на стената или текстурата.

Можете да използвате паста за зъби (бяла, неоцветена) или шампоан против пърхот (бял, неоцветен) за петна, причинени от мебелите. Всичко, което трябва да направите, е да овлажните една кърпа, да поставите малко количество от продукта по стената и търкайте.

Като с обезмаслителя, препоръчваме да го пробвате на скрито място.

Премахнете мазнините от мебелите

Почистване на дървени мебели

Дървото е изключително деликатно, ето защо не препоръчваме да използвате много груби почистващи продукти върху дървени мебели.

Много хора използват обезмаслител за почистване на петна от мебели. Това може да предизвика по-големи петна, които ги съсипват изцяло. Помнете, че обезмаслителят е грубо почистващо средство, което разтваря мазнината, така че само си представате какво може да направи с дървото!

Ако вашите мебели имат упорити петна, препоръчваме да използвате препарат за съдомиялна машина, разреден във вода. Съберете и накиснете кърпа в сместа. Изтъркайте петното с него и изсушете бързо за да предотвратите повреди.

Използването на обезмаслител за почистване на петна е чудесна идея, стига да сте уверени, че всяка повърхност може да понася този груб продукт. Уверете се, че вашите мебели или стени понасят обезмаслителя добре преди да ги почистите с него за да предотвратите повреди!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.