Научете се да се освобождавате: Само вие знаете какво сте преживели

27.02.2019
Ние сме нещо повече от това, което изглеждаме на пръв поглед.

Животът е дълъг и сложен. Случват се неща, които могат да го променят – всичко е възможно. Колкото и смела жена да сте, вие сте единственият човек, който знае какво сте преживели – за да постигнете това, което сте днес.

Може би утрешният ден няма да е от лесните. Членовете на семейството имат своите добри и лоши дни. Партньорът не винаги оценява нещата, които правите за него, понякога се събуждате с мисълта, че не можете да се справите с още един такъв ден… Въпреки това – отваряте очи и поглеждате света. Успелите сте да стигнете дотук. По-силни сте, отколкото мислете – по-смели сте, отколкото някои смятат.

Всичко, от което се нуждаете, е да вярвате малко повече в себе си, за да сте способни да се изправите лице в лице с това, което идва насреща.

В днешната статия ще поразмишляваме върху няколко опорни точки. Вярваме, че те ще помогнат в преосмислянето на някои моменти от живота…

Научете се да се освобождавате

  • Не става дума за хората, които са способни да предложат най-голяма подкрепа, а за тези, които са способни да „се освобождават“

Понякога сигурно мислите, че най-силните хора са тези, които могат да „устоят“ на всичко. Тяхната работа, отговорностите у дома, децата, родителите, роднините…

Всеки има своите потребности и понякога се случва да задоволяваме чуждите преди своите.

Без съмнение това може да е за добро. Няма нищо лошо да предлагате на хората от социалния и емоционалния кръг любов и подкрепа. Понякога балансът се нарушава.

Те не оценяват жестовете или нещата, които правите. Както и товара от проблемите им, с който сте се нагърбили.

  • Не се натоварвайте с отговорностите на другите, тъй като ще се сблъскате с лимита на възможностите в най-скоро време.

Живейте според своите очаквания за живот, своите спомени и своите тревоги.

Ако в семейството има човек, който доминира в живота, ограничава свободата или пречи да тръгнете по своя път, поставете граници. „Научете се да се освобождавате“.

  • Не се нагърбвайте с тревогите на другите. 

Не позволявайте на техните: егоизъм, неувереност, подозрителност и неоснователна критичност да влияят.

Не се поддавайте на негативните емоции или перспективи, защото накрая  ще влезете в капан.

  • Ако партньорът в живота ограничава правата или  пречи да бъдете такива, каквито сте, помислете по този въпрос.

Поставяте се в режим „на изчакване“: позволявате друг да казва какво да правите, да забранява неща, които обичате. Истинската сила лежи в човека – достатъчно смел – за да напусне онзи, който го дърпа назад или наранява.

Ако имате приятел, който поставя на първо място своите потребности, действа винаги в собствен интерес и идва при вас само при нужда, помислете отново по този въпрос.

Вижте още: Да се върнете при бившия партньор: Заслужава ли си или води до повече проблеми?

  • Не се натоварвайте с чужди проблеми. Избягвайте да допълвате живота с тревоги. Вместо това търсете повече хармоничност.

Човекът, който се поставя сам над другите, не е егоист. Освободете се от всичко, което не носи щастие. В живота има няколко основни стълба, които не бива да неглижирате: самооценката и хората, които истински обичате.

Ще се сблъсквате с много камъни по пътя на живота. Избягвайте да се претоварвате, тъй като тежестта ще пречи на предвижването. Развържете онези „потопяващи камъни“.

Този е списъкът с препоръки какво да не правите.Съществува едно важно „Да“, което е общовалидно за всичко случващо се в живота – „Научете се да се освобождавате“.

  • Запомнете, че каквото и да сте преживели, то ще си отидe

Запомнете, че каквото и да сте преживели, то ще си отиде

Всеки човек е очаквал с нетърпение да му се случат някои неща: любовта на живота, пътешествие, работа, нова къща….

Не пресилвайте никога нещата. Животът се движи по свой ритъм научете се да бъдете търпеливи, да се движите по безоблачното течение.

Животът не е изпълнен само с положителни емоции. Ще има разочарования, скръб и загуби.

Като жена със сигурност сте преживели  много трудни времена – разберете себе си.

Ние сме нещо повече от това, което изглеждаме на пръв поглед. 

Крием старите спомени и загуби, които продължават да изплуват от време на време.

Всичко си струва да бъде пуснато на свобода. От значение е само „тук и сега“- мястото, на което се намирате в момента – това, от което се нуждаете и искате сега, без да се нагърбвате с допълнителни чужди проблеми.

В този живот много неща идват и си отиват. Запомнете: не се бойте от минаващите една след друга години. Научете се да се освобождавате от незначителните неща.

Прочетете и: 5 навика за по-спокоен живот

Би трябвало да се страхувате от риска да изживеете живота си непълноценно. Тогава годините изглеждат празни, в тях няма преживявания, дори и страдания… В крайна сметка тези неща карат човека да израства.

Знаете какво сте преживели и сте жертвали. Бъдете горди с това, което сте и което сте постигнали!