Научете се да се освобождавате: Само вие знаете какво сте преживели

Ние сме нещо повече от това, което изглеждаме на пръв поглед.
Научете се да се освобождавате: Само вие знаете какво сте преживели

Последна актуализация: 27 февруари, 2019

Животът е дълъг и сложен. Случват се неща, които могат да го променят – всичко е възможно. Колкото и смела жена да сте, вие сте единственият човек , който знае какво сте преживели – за да постигнете това, което сте днес.

Може би утрешният ден няма да е от лесните. Членовете на семейството имат своите добри и лоши дни. Партньорът не винаги оценява нещата, които правите за него, понякога се събуждате с мисълта, че не можете да се справите с още един такъв ден… Въпреки това – отваряте очи и поглеждате света. Успелите сте да стигнете дотук. По-силни сте, отколкото мислете – по-смели сте, отколкото някои смятат.

Всичко, от което се нуждаете, е да вярвате малко повече в себе си, за да сте способни да се изправите лице в лице с това, което идва насреща.

В днешната статия ще поразмишляваме върху няколко опорни точки. Вярваме, че те ще помогнат в преосмислянето на някои моменти от живота…

Научете се да се освобождавате

  • Не става дума за хората, които са способни да предложат най-голяма подкрепа, а за тези, които са способни да „се освобождават“

Понякога сигурно мислите, че най-силните хора са тези, които могат да „устоят“ на всичко. Тяхната работа, отговорностите у дома, децата, родителите, роднините…

Всеки има своите потребности и понякога се случва да задоволяваме чуждите преди своите.

Без съмнение това може да е за добро. Няма нищо лошо да предлагате на хората от социалния и емоционалния кръг любов и подкрепа. Понякога балансът се нарушава.

Те не оценяват жестовете или нещата, които правите. Както и товара от проблемите им, с който сте се нагърбили.

  • Не се натоварвайте с отговорностите на другите, тъй като ще се сблъскате с лимита на възможностите в най-скоро време.

Живейте според своите очаквания за живот, своите спомени и своите тревоги.

Ако в семейството има човек, който доминира в живота, ограничава свободата или пречи да тръгнете по своя път, поставете граници. „Научете се да се освобождавате“.

  • Не се нагърбвайте с тревогите на другите. 

Не позволявайте на техните: егоизъм, неувереност, подозрителност и неоснователна критичност да влияят.

Не се поддавайте на негативните емоции или перспективи, защото накрая  ще влезете в капан.

  • Ако партньорът в живота ограничава правата или  пречи да бъдете такива, каквито сте, помислете по този въпрос.

Поставяте се в режим „на изчакване“: позволявате друг да казва какво да правите, да забранява неща, които обичате. Истинската сила лежи в човека – достатъчно смел – за да напусне онзи, който го дърпа назад или наранява.

Ако имате приятел, който поставя на първо място своите потребности, действа винаги в собствен интерес и идва при вас само при нужда, помислете отново по този въпрос.

  • Не се натоварвайте с чужди проблеми. Избягвайте да допълвате живота с тревоги. Вместо това търсете повече хармоничност.

Човекът, който се поставя сам над другите, не е егоист. Освободете се от всичко, което не носи щастие. В живота има няколко основни стълба, които не бива да неглижирате: самооценка та и хората, които истински обичате.

Ще се сблъсквате с много камъни по пътя на живота. Избягвайте да се претоварвате, тъй като тежестта ще пречи на предвижването. Развържете онези „потопяващи камъни“.

Този е списъкът с препоръки какво да не правите.Съществува едно важно „Да“, което е общовалидно за всичко случващо се в живота – „Научете се да се освобождавате“.

  • Запомнете, че каквото и да сте преживели, то ще си отидe

Запомнете, че каквото и да сте преживели, то ще си отиде

Всеки човек е очаквал с нетърпение да му се случат някои неща:  любовта на живота, пътешествие, работа, нова къща….

Не пресилвайте никога нещата. Животът се движи по свой ритъм научете се да бъдете търпеливи, да се движите по безоблачното течение.

Животът не е изпълнен само с положителни емоции. Ще има разочарования, скръб и загуби.

Като жена със сигурност сте преживели  много трудни времена – разберете себе си.

Ние сме нещо повече от това, което изглеждаме на пръв поглед. 

Крием старите спомени и загуби, които продължават да изплуват от време на време.

Всичко си струва да бъде пуснато на свобода. От значение е само „тук и сега“- мястото, на което се намирате в момента – това, от което се нуждаете и искате сега, без да се нагърбвате с допълнителни чужди проблеми.

В този живот много неща идват и си отиват. Запомнете: не се бойте от минаващите една след друга години. Научете се да се освобождавате от незначителните неща.

Би трябвало да се страхувате от риска да изживеете живота си непълноценно. Тогава годините изглеждат празни, в тях няма преживявания, дори и страдания… В крайна сметка тези неща карат човека да израства.

Знаете какво сте преживели и сте жертвали. Бъдете горди с това, което сте и което сте постигнали!


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.