Натурални средства срещу черни точки, брадавици и пъпки

Смесете 2 супени лъжици прах от сандалово дърво, 2 супени лъжици розова вода, 1 чаена лъжичка глицерин и сока от 1 лимон, нанесете сместа върху засегнатите зони, оставете да изсъхне и след това изплакнете с вода
Натурални средства срещу черни точки, брадавици и пъпки

Последна актуализация: 08 март, 2019

Всеки е изложен на много различни кожни проблеми, които засягат самочувствието и външния вид. Повечето от тях не са свързани с нарушения или заболявания, които пряко касаят тялото, но са неприятен проблем, от който повечето искат да се отърват. Така че днес ще разгледаме конкретни натурални средства срещу черни точки, брадавици и пъпки.

Промените в кожата, причинени от инфекции, алергични реакции, излагане на слънце или заболявания, могат да накарат човек да не се чувства добре и да търси начини за подобряване на здравето на кожата. За щастие тези проблеми, които влияят отрицателно върху външния вид на кожата и предизвикват преждевременно стареене,могат да се отстранят лесно.

Много търговски лечения струват куп пари, без да дават очакваните резултати. Въпреки това натуралните средства са една икономична и здравословна алтернатива за грижи за кожата и ще помогнат да отстраните неприятните кожни проблеми.

Кои са някои от натуралните средства срещу черни точки?

Черните точки са често срещан проблем, който възниква, когато порите се запушат с излишни мазнини, мръсотия и мъртви клетки.

За да се преборите с този проблем и да се радвате на свежа и чиста кожа, опитайте тези натурални средства.

Пара

Парата се счита за най-икономичното решение за отстраняване на черните точки.

Инструкции:

 • Отстранете грима и почистете лицето добре. Кипнете малко вода и поставете лицето си над изпаряващата се пара.
 • Покрийте главата с кърпа, за да позволите на парата да се разпространи равномерно върху лицето.
 • За най-добри резултати препоръчваме да добавите няколко капки етерично масло от чаено дърво.

Ексфолиант

Ексфолирането на кожата отстранява мъртвите клетки и улавя мръсотията.

Инструкции:

 • Смесете малко захар и сока на 1 лимон, докато се образува паста.
 • Нанесете върху лицето с нежни, кръгообразни движения.
 • Нанесете преди лягане, тъй като не трябва да излагате кожата на слънчева светлина веднага след тази процедура.

Как да премахнем брадавиците с натурални средства?

Брадавиците се причиняват от човешки папилома вирус (HPV), състоящ се от над 100 различни вида, които могат да повлияят на тялото по различни начини.

Въпреки че съществуват много търговски и професионални техники за премахване на брадавиците, натуралните средства също са много ефикасни, да не говорим за това, колко по-евтини са.

натурални средства срещу брадавици

Ябълков оцет

Поради високата си киселинност и антибиотични свойства ябълковият оцет е ефикасен продукт за премахване на брадавиците и борба с вируса, който ги предизвиква.

Инструкции:

 • Накиснете памучен тампон в ябълков оцет и приложете върху брадавицата. Покрийте памука с лейкопласт, за да действа през нощта.
 • Прилагайте този лек всяка вечер, докато забележите резултати.

Чесън

Поради своите антивирусни и антибиотични свойства чесънът е едно от най-добрите средства за премахване на брадавици и борба с вируса, който ги причинява.

Инструкции:

 • Натрошете скилидка чесън, за да приготвите паста, и нанесете върху засегнатата област.
 • Покрийте с бинт и повтаряйте това 2 пъти дневно, докато забележите резултати.

Как да намалим появата на старчески петна?

С течение на времето и постоянното излагане на слънце и замърсяване е нормално кожата да развие старчески петна и да претърпи промени, които я карат да изглежда по-възрастна, отколкото е.

Тези натурални лечения осигуряват на кожата важни хранителни вещества и антиоксиданти, които помагат за премахване на мъртвите клетки и за предотвратяване на преждевременното стареене.

натурални средства срещу старчески петна

Алое вера

То хидратира и регенерира кожата до намаляване на уврежданията, причинени от излагане на UV-радиация и токсични агенти в околната среда.

Инструкции:

 • Вземете малко от гела и нанесете върху старческите петна, които искате да премахнете.
 • Оставете да действа в продължение на 30 минути и измийте мястото със студена вода.
 • Повтаряйте процедурата всеки ден.

Сандалово дърво

Тази съставка е известна с мощните си антистареещи свойства, които са в състояние да намалят хиперпигментацията за възстановяване на естествения цвят на кожата.

Инструкции:

 • Смесете 2 супени лъжици прах от сандалово дърво, 2 супени лъжици розова вода, 1 чаена лъжичка глицерин и сока от 1 лимон.
 • Нанесете сместа върху старческите петна, оставете да изсъхне и след това изплакнете с вода.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.