Най-добрите природни продукти за борба с целулита

Началното лечение на целулита може да се направи с прости практики и не е нужно да се харчат много пари
Най-добрите природни продукти за борба с целулита

Написано от Ekhiñe Graell

Последна актуализация: 26 август, 2022

Най-добри продукти за борба с целулита

Целулитът е проблем, засягащ много жени. Появата му причинява дисбаланс в присъединяването на тъканите и мазнините в тялото. Има различни теории за това, до какво може да доведе този дисбаланс. По-долу ще разкажем за най-добрите природни продукти за борба с целулита.

Хормоните, диетата, начинът на живот, гените играят роля за образуването нацелулита, но не са единствените причинители.  Хората с наднормено тегло имат по-голям шанс за целулит, но и слаби жени  се оплакват от него. Опитайте с различни природни лечения, спомагащи изкореняването му, или поне да го намалят.

Началното лечение на целулита може да се направи с прости практики и не е нужно да се харчат много пари. Съществуват естествени средства против  него, като т.н. билкови лекарства. Терапевтите препоръчват консултация с лекар, преди опитате домашен лек против целулит.

Ябълковият оцет за борба с целулита

Той е едно от най-добрите средства за борба с целулита. Хранителните компоненти в ябълковия оцет помагат за намаляване на появата му. Естрогенът и прогестеронът са хормони, отговорни за мастните натрупвания. Те причиняват целулита при жените. Може да бъде намален чрез използване на ябълков оцет в домашни условия.

Той съдържа съставки, които намаляват появата на целулит по кожата. За да го използвате, следвайте стъпките, посочени по-долу:

 • Смесете 2 супени лъжици ябълков оцет с 1 чаша вода.
 • Добавете малко количество мед за подслаждане.
 • Пийте всяка сутрин, за да се отървете от целулита.

Ябълковият оцет се използва и за локално лечение.  За да приготвите това домашно лекарство, следвайте стъпките:

 • Смесете една част от крема или маслото, които употребявате, с 3 части ябълков оцет.
 • Ежедневно разтърквайте разтвора върху областите с целулит -2 пъти на ден.

Сухо четкане

Сухо четкане за борба с целулита

Едно от най-добрите средства за борба с  целулита е подобряването кръвообращението на кожата. Като домашен лек се препоръчва сухото четкане. То спомага за премахване на излишните течности и токсини в кожата, причиняващи целулита.

Ексфолиант от кафе и захар

По-голямата част от домашно приготвените средства против целулитса прости комбинации от продукти в дома. Ексфолиантът от домашно кафе и захар повишава метаболизма на мазнините в тялото, премахва излишната течност в тъканите на кожата.

Ето някои съвети:

 • Смесете 1/2 чаша мляно кафе с 1/4 чаша кафява захар.
 • Нанесете в областите с целулит, като правите кръгови движения.
 • Използвайте ексфолианта в областите, които имат целулит, като правите кръгови движения.
 • Може също да използвате и  зехтин на тези места.
 • След като сте направили това, изплакнете ексфолианта под душа.
 • Ще забележите разликата, след няколко седмици на последователно прилагане.

Желатин

Желатин за борба с целулита

Ако искате да се отървете от целулита, имайте предвид кои храни съдържат желатин (или го включете в диетата си). Използването му спомага отслабването.

Малко известно е, че желатинът подобрява и съединителната тъкан наорганизма. Аминокиселините в него формират основните й компоненти и спомагат регулирането на теглото. Ако търсите отлично средство за борба с целулита, добавете желатин в диетата си.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.