Най-добрите маски за лице
Търсите най-добрите маски за лице?
Ако искате кожата на лицето ви да бъде красива всеки ден, тогава тези маски ще ми помогнат да се справите с акнето и петната и да се радвате на мека и хидратирана кожа. Ако искате кожата ви да бъде здрава и красива – или просто искате да се радвате на мека и нежна кожа – тогава тези домашни маски за лице са вашето решение.
Най-добрите маски за лице
Маска с кисело мляко, лимон и мед
Киселото мляко хидратира кожата, а медът я изпълва с антиоксиданти, витамини и минерали. Лимонът съдържа голямо количество витамин С, който е мощен антиоксидант.
- Смесете една лъжица мед с натурално кисело мляко и няколко капки лимонов сок (10 – 12).
- Объркайте съставките докато получите хомогенна смес и я нанесете върху лицето си. Оставете маската да подейства половин час.
- След това се измийте с топла вода.
Една от най-добрите маски за лице с авокадо
Авокадото е плод богат на различни витамини и минерали. То съдържа олеинова киселина, която хидратира и омекотява кожата. Това я прави идеална за суха кожа.
- Ще ви бъдат необходими половин авокадо и една супена лъжица зехтин.
- Намачкайте авокадото на пюре и нанесете получената смес върху лицето си. Оставете я да подейства 15 минути. Внимателно се измийте с топла вода.
Една от най-добрите маски за лице с мляко и мед
Сухото мляко може да осигури допълнителен хидратиращ ефект на тези маски за лице.
Благодарение на качествата на млякото, кожата ви ще бъде още по-хидратирана. Освен това млякото стимулира по естествен начин образуването на колаген в кожата.
Млякото е чудесен продукт за отстраняване на замърсяванията от кожата на лицето. То има почистващ ефект, спомага затварянето на порите и намалява образуването на омазняване.
- Ще ви бъдат необходими една супена лъжица сухо мляко, една супена лъжица мед и един белтък.
- Разбийте всички съставки и нанесете получената смес върху лицето си.
- След 15 минути се измийте с топла вода.
Прочетете и: Открийте ползите на хлебната сода смесена с мед
Маска с моркови и кисело мляко
Използването на морковите като средство с грижа за кожата е изключително полезно, особено при проблеми като акне. Причината за това е съдържанието на витамин А в този зеленчук, който помага в лечението на различни кожни проблеми.
Същевременно витамин С ще направи кожата ви по-здрава и свежа, а антиоксидантите ще спомогнат борбата с преждевременното стареене.
Тази рецепта е изключително подходяща за мазна коса.
- Смесете сока от един лимон и един портокал.
- Пасирайте един морков заедно с половин кофичка кисело мляко.
- Нанесете маската и стойте с нея 10- 15 минути. След това се измийте с топла вода.
Бадемова маска
Бадемите съдържат голямо количество мастни киселини и антиоксиданти като витамин Е. Затова те подхранват и хидратират чудесно кожата.
- Набавете си сурови или печени (без сол) бадеми.
- Начукайте ги в хаванче.
- Смесете бадемите с една супена лъжица кисело мляко и масажирайте лицето си със сместа за около три минути.
- Измийте се с топла вода и след това нанесете овлажняващ крем.
Най-добрите хидратиращи маски за лице
“Някои натурални съставки могат да се използват под формата на ефикасни маски за лице ”.
Всички тези маски съдържат 100% натурални съставки и са не по-малко от ефикасни от маските в магазините и козметичните салони. Твърде вероятно е да имате всички необходими ви продукти в дома си.
Маска с банани
С помощта банани и мед можете да си направите редица интензивно подхранващи маски за лице.
Калият в бананите отговаря за водата в клетките, която подхранва и овлажнява кожата.
- За да си приготвите тази маска трябва да намачкате един банан и да добавите една лъжица мед и пет лъжици овесено брашно.
- След като добре разбъркате всичко, нанесете получената маска върху лицето си (с изключение на зоната около очите) и я оставете да подейства 15 минути. След това се измийте с топла вода.
Маска с ябълки
Както вече споменахме витамините А и С са изключително полезни за кожата, а ябълките съдържат и двата. Хранителните вещества в тези плодове спомагат образуването на колаген по естествен начин.
- За приготвянето на маската е необходимо да нарежете ябълките на парчета и да ги сварите в литър вода.
- След това ги оставете да се охладят в хладилника за половин час.
- В купа разбъркайте една супена лъжица кисело мляко, една лъжица мед и една с пшенични кълнове. Прибавете ябълките и разбъркайте сместа докато получите гъсто пюре.
- Нанесете маската на лицето си и я оставете да действа 20 минути.
- След това се измийте със студена вода и неутрален сапун.
Препоръчваме ви да прочетете и: Почистване на лицето – 5 грешки
Най-добрите ексфолиращи маски за лице
Ексфолиращите маски улесняват премахването на замърсяванията и мъртвите клетки.
Ако имате проблеми като черни точки, акне и лунички, можете да се възползвате от тези рецепти и съвети. Ексфолирането е много важно, тъй като спомага премахването на мъртвите клетки и прави кожата по-мека и блестяща. Освен това се бори с петната и белезите.
Ексфолиране със захар
Един от най-достъпните ексфолианти е захарта. Използването й е много лесно. Ето какво трябва да направите:
- Измийте лицето си с неутрален сапун, след което го намокрете с вода и малко захар.
- Нежно втрийте захарта с кръгообразни движения.
- След това измийте остатъците от захарта със студена вода и нанесете овлажнител върху лицето си.
Мед
Медът също притежава невероятни ексфолиращи качества. Той не е агресивен към кожата и улеснява премахването на мъртвите клетки. А и овлажнява кожата.
- Нуждаете се от една чаена лъжичка натурален мед, супена лъжица лимонов сок и два счукани бадема.
- Нежно нанесете сместа върху лицето си и я оставете да подейства 15 минути.
- След това се измийте с вода и сте готови.
- Сами ще забележите, че кожата ви е по-гладка, хидратирана и подмладена.
Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.
- Avello, M., & Suwalsky, M. (2006). Radicales libres, antioxidantes naturales y mecanismos de protección. Atenea 494, II, 161–172. https://doi.org/10.4067
- Tuero, B. (2000). Funciones de la vitamina C en el metabolismo del colágeno. Rev Cubana Aliment Nutr, 14(1), 46–54. Retrieved from http://www.bvs.sld.cu/revistas/ali/vol14_1_00/ali07100.htm
- Sayago A, Marin M, Aparicio R, M. M. (2007). Vitamina E y aceites vegetales. Grasas y Aceites, 58(1), 74–86. https://doi.org/0017-3495