Най-добрите 10 напитки за отслабване

Салвията може да ви помогне, ако целите да постигнете плосък корем.
Най-добрите 10 напитки за отслабване

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Причините, поради които ви препоръчваме следните напитки за отслабване, не са една и две. Като цяло, освен че ще ви помогнат да отслабнете, те гарантират и доброто функциониране на вашите органи, и са полезни за общото ви здравословно състояние. По-долу ще изброим 10 конкретни напитки и/или разтвори за отслабване по естествен начин, които можете да направите у дома с много лесно достъпни и евтини съставки. Не забравяйте, че е важно да ги комбинирате с балансирана диета и редовна гимнастика.

Артишок

Напитки за отслабване с артишок

артишок

Зелен чай

Зеленият чай ви дава антиоксиданти, които помагат на тялото да елиминира мазнини и токсини; също така се бори с мигрената, засилва имунната система, предотвратява образуването на язви, действа антиканцерогенно и помага за концентрация и поддържане на добро психическо здраве.

Валериан

Валерианът се препоръчва, ако страдате от стрес или тревожност. Той е важен, защото когато спазвате диета и тренирате много, започва да ви се прияжда нездравословна храна или да ви се яде по различно време. Когато усетите подобни желания у себе си, пийнете малко разтвор от валериан – той моментално ще ви помогне да контролирате и преодолеете чувството за глад.

Грейпфрут

Грейпфрутът също ще ви помогне да преодолеете глада, защото дава чувство за ситост. Нарежете плода на четири части и ги варете няколко минути. Пийте от този разтвор преди хранене.

Ябълка

Можете да приготвите много видове напитки за отслабване с ябълки


Ленено семе и алое вера

Лененото семе е богато на фибри, които ускоряват метаболизма и премахват мазнините. Алое вера се добавя в тази смес, защото пречиства дебелото черво и премахва токсините и други замърсители от организма.
Сварете пет супени лъжици ленено семе в един литър вода. Извадете гела от алоето и след това го смесете с ленено семе, когато се сгъсти. Вкусът може да не е чудесен, така че добавете малко лимон.

Хвощ

С помощта на разтвор от хвощ също можете да отслабнете. Той притежава страхотни пречистващи и диуретични свойства; също така помага при гнойна ангина, артроза, камъни в пикочния мехур, цистит, депресия, болки, кръвоизливи, хемороиди, остеопороза, ревматизъм и прекомерно потене на краката и подмишниците.

Прибавете канела във вашите напитки за отслабване

Прибавете канела във вашите напитки за отслабване

Лавър

Лавърът подобрява храносмилането и помага за премахване на токсините; също така предпазва тялото от инфекции на дихателните пътища и от заболявания на черния дроб. Можете да го използвате и за лечение на гъбички, изгаряния, язви и акне.

Салвия

Салвията може да ви помогне, ако целите да постигнете плосък корем

Може да ви заинтересува ...
Полезен и вкусен чай от салвия за плосък корем
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
Полезен и вкусен чай от салвия за плосък корем

Салвия е растение, притежаващо много здравословни качества. Едно от тях е благотворното въздействие върху корема, като го прави плосък.


Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.