Начини за справяне с торбичките под очите

Потопете 2 памучни тампона или кърпа в малко топло мляко, наложете и оставете да действа 15-20 минути
Начини за справяне с торбичките под очите

Последна актуализация: 04 декември, 2018

Торбичките под очите са отличителен симптом на физическото изтощение. Те се формират, когато в тази деликатна зона на лицето се натрупат течности. Появата на торбичките под очите може да се дължи на недоспиване, стрес, алергии и много други фактори.

Ако подутите и подпухнали очи са част от ежедневието ви, първото нещо, което трябва да направите, е да потърсите причините. Торбичките под очите представляват един от начините, по които тялото сигнализира, че се нуждае от промяна или повече почивка. За да отстраните торбичките, можете да използвате няколко натурални средства.

Използвайте яйчни белтъци

Яйчните белтъци не са само прекрасна здравословна закуска, но и можете да ги използвате с разкрасителна цел или за лечение на торбичките под очите. За целта се нуждаете от белтъка на 1 яйце и малка четчица.

Използвайте четката, за да нанесете белтъка по кожата. Оставете го да изсъхне – необходими са около 20 минути. Ще разберете, че е дошло времето да отстраните белтъка, когато е напълно засъхнал и се вижда лек бял цвят. Изплакнете с топла вода. По този начин ще хидратирате кожата и тя ще бъде тонизирана.

Наложете резени краставица с цел елиминиране на торбичките под очите

Резените краставица, които се налагат върху очите, представляват класическа разкрасителна техника. По този начин не само усещате освежаващо и приятно чувство, но стимулирате процеса на елиминиране на торбичките под очите.

Краставицата се бори със задържането на течности, тъй като съдържа витамин С и силициев диоксид. Необходими са само 2 кръгчета краставица. Сложете ги във фризера за няколко минути. Трябва да станат приятно студени. След това ги наложете върху всяко око. Постойте така 10 минути.

Избягвайте солта

Солта провокира тялото да задържа повече вода от нормалното. Като резултат се чувствате подути. Всяка част от тялото е засегната, включително очите. Редуцирането на количеството приемана сол с храната не е лесна задача. Някои хора изпитва сериозна трудност. Именно те е добре да отчетат, че по-малкото количество сол води до редица здравословни и разкрасителни ползи.

Не забравяйте винаги да прочитате съдържанието на продуктите, които консумирате. Стремете се да избягвате стоките, които съдържат високи дози натрий.

Мигайте често

Торбичките под очите

По време на дълбокия сън очите примигват с висока честота. Това мигане е проектирано така, че да поддържа хидратирани очите, дори когато спите. Когато не се наспивате или пък не мигате достатъчно през деня, естествените течности в очите не се разпространяват оптимално.

Това състояние е често срещано, но недооценено. При всички положения води до образуването на торбички под очите. Опитайте се да мигате по-често през деня, за да избегнете сутрешния дискомфорт.

Консумирайте зелен чай или чай от лайка

Чаят от лайка и зеленият чай са прекрасни напитки с успокояващ ефект. Той се отнася не само до настроението, но и до лицето. След като консумирате чая, запазете чаените торбички и ги сложете в хладилника. Щом се охладят добре, наложете ги върху очите си. Оставете да действат 10-15 минути. Тази техника е много ефикасна и бърза. Тя ще ви остави приятно освежени.

Поддържайте се хидратирани

Хидратиране

Когато не консумирате достатъчно вода, появата на торбички под очите е напълно логичен резултат, както и оплакванията от суха кожа. Опитайте се да приемате поне по 2 л. вода дневно. По този начин ще снабдите тялото с оптимално количество течности, ще направите кожата здрава и красива и ще подобрите цялостното функциониране на организма.

Ако забележите, че под очите ви започват да се оформят торбички, обърнете внимание какво количество вода консумирате. Запомнете едно: изпитите преработени сокове и кафе не влизат в количеството изпита вода.

Използвайте картофи

Когато нямате краставица подръка, можете да използвате суров картоф. Процедурата е абсолютно същата. Нарежете няколко резена и ги наложете върху подпухналите си очи. Активната съставка в картофите е нишестето, което е изключително полезно за кожата.

Заложете на млякото

Мляко

Млякото е друг полезен продукт, който само чака да му намерите практично приложение. В нашия случай то ще пребори торбичките под очите. За целта потопете 2 памучни тампона или кърпа в малко топло мляко. Нанесете върху кожата под очите, като се стремите да не позволявате на млякото да влезе в очите. Оставете да действа 15-20 минути. Ще усетите как напрежението ви напуска. След това изплакнете с топла вода.

Използвайте 2 изстудени супени лъжици

Ако все още не сте решили проблема с торбичките под очите, можете да изпробвате следния трик. Необходими са метални лъжици. Сложете ги във фризера за цяла нощ или поне за 5 часа.

Поставете по една лъжица върху всяко око, където забелязвате подпухналост. Оставете ги там, докато усетите, че са се затоплили до стайна температура. Ако прилагате тази процедура веднъж на 2 седмици, ще забележите, че торбичките под очите ви притесняват все по-рядко.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.