Лечение на целулит с ябълков оцет

Важно е да сте последователни и винаги да помните, че целулитът е враг, който изисква търпение и усилия, за да се излекува.
Лечение на целулит с ябълков оцет

Последна актуализация: 27 февруари, 2019

Днес бихме искали да ви покажем как да използвате ябълков оцет за лечение на целулит. Това е допълнение към правилно хранене и активен начин на живот. Тези прости съвети ще помогнат да намалите целулита.

Кой не е страдал от целулит? Ако сте жена, тогава със сигурност сте го изпитвали повече от веднъж. Грозните малки възелчета предизвикват ужасно усещане за дискомфорт, когато облечете бански или тесни дънки.

Може би целулитът не е проблем за вас, или пък може би вече значително е повлиял върху външния вид на тялото, така че не сте сигурни как да се справите. Най-напред трябва да бъдем обективни: целулитът не изчезва за една нощ. Понякога единственият начин да се отстрани от тялото е с операция. Въпреки това, възможно е значително да подобрите състоянието на кожата си с подходяща диета и физически упражнения.

Готови ли сте да опитате?

Как може ябълковият оцет да помогне за лечение на целулит?

Ябълковият оцет помага за лечение на целулит.

Една от най-интересните ползи от ябълковия оцет е ефективността му при намаляването на излишните мазнини в клетките. Той пречиства организма и предотвратява натрупването на тези липиди.

Имайте предвид, че макар и ябълковият оцет да помага за регулиране на излишните мазнини в кръвта, не трябва да се консумира вместо храна. Никога не правете това. Той трябва да се използва, както казахме, като допълнение към здравословна и балансирана диета.

 • Ябълковият оцет е чудесен избор за хората с наднормено тегло и неприятния целулит. Той позволява унищожаването на натрупаните мазнини, като в допълнение премахва и  токсините.
 • Той подобрява храносмилането.
 • Полезен е за лимфната система и за подобряване на притока на кръв; понижава кръвното налягане и намалява LDL (лошия холестерол).
 • Ябълковият оцет също помага на тялото да поддържа правилно рН, подобно на содата или лимона.

Как да използваме ябълков оцет за лечение на целулит?

За лечение на целулит следвайте тази процедура в продължение на 2 седмици в месеца. С други думи, направете лечението в рамките на 15 дни, а след това починете през останалите 15.

1. Перорално лечение с ябълков оцет

Ябълковият оцет е чудесен избор за хората с наднормено тегло и целулит.

Съставки

 • 1 л. вода
 • 2 супени лъжици ябълков оцет

Инструкции:

Трябва да изпиете 1 л. вода, смесен с 2 супени лъжици ябълков оцет  през целия ден, като следвате този график:

 • Изпийте 1 чаша на гладно, веднага след като се събудите.
 • Изпийте 1 чаша 20 минути след обяд, точно когато храносмилането започва, така че ябълковият оцет може да елиминира мазнините.
 • Пийте 1 чаша в следобедните часове.
 • Изпийте последната чаша 20 минути след вечеря.

Както посочихме по-горе, следвайте това лечение в продължение на 15 последователни дни, след това починете 2 седмици. Винаги комбинирайте лечението с диета с ниско съдържание на мазнини, богата на фибри, плодове и пресни зеленчуци, заедно с упражнения.

2. Локално лечение с ябълков оцет

Локално лечение на целулитс ябълков оцет

С това лечение ще се възползвате от свойствата на ябълковия оцет директно чрез кожата. Искате ли да научите как? По-долу ще ви обясним:

Съставки

 • Смесете 1 супена лъжица ябълков оцет с хидратиращия крем, който обикновено ползвате, или с етерични масла.

Инструкции:

 • Прилагайте 2 пъти дневно: веднъж след сутрешния душ и веднъж преди лягане. Просто смесете оцета с крема или лосиона и масажирайте в зоните с целулит. Втрийте с кръгови движения, за да насърчите притока на кръв. Ако желаете, можете да използвате дървена точилка или ексфолираща гъба за по-дълбок масаж.

Може да прилагате това лечение всеки ден. Важно е да сте последователни и винаги да помните, че целулитът е враг, който изисква търпение и усилия, за да се излекува. Следвайте балансирана диета и не забравяйте да правите упражнения редовно!


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.