Как да премахнем отпуснатата кожа по ръцете

Студената вода е прекрасно средство за тонизиране, тъй като моментално подобрява кръвообращението
Как да премахнем отпуснатата кожа по ръцете
Carlos Fabián Avila

Написано и проверено от лекар Carlos Fabián Avila.

Последна актуализация: 31 януари, 2019

След навършването на определена възраст, най-вече при жените, кожата и мускулатурата на ръцете започва да се отпуска и увисва. Ако искате да се справите с отпуснатата кожа по ръцете, предлагаме да го направите с помощта на природни методи.

В настоящата статия ще ви представим няколко лесни за прилагане у дома средства. Ще поговорим и за хранителното меню, което подпомага борбата с отпуснатата кожа по ръцете.

Храни, богати на протеини

храните, богати на протеини, помагат стягането на отпуснатата кожа по тялото

Протеините са жизненоважни за здравето на човека. В конкретния случай те ще помогнат, като подхранят кожата и мускулите и ги направят по-стегнати. Ако не консумирате достатъчно протеини ежедневно, мускулите лесно започват да се трансформират в мазнини.

Важно е да избирате не просто протеини, а такива, които лесно се усвояват от организма и не го претоварват.

Лесен начин да приемате оптимално количество протеини е като консумирате храни, съдържащи ги, на всяко хранене. Избягвайте по-нездравословните протеини, чиито източник са червеното месо, саламите и пълномаслените млечни продукти. Вместо това заложете на няколко здравословни алтернативи:

  • Бяло месо: Идеално за тонизиране и стягане на кожата и мускулите.
  • РибаМазната риба и бялата риба съдържат добро количество протеини. Бялата риба съдържа по-малко мазнини – това я прави по-добрия избор, ако се чудите какво да вечеряте.
  • Яйца: Най-много протеини се съдържат в белтъците. Жълтъците съдържат най-много мазнини.
  • Мляко и млечни продукти: Най-здравословните и най-леките млечни продукти са козето сирене и изварата, която също е препоръчително да бъде направена от козе мляко.
  • Бобови изделия: Бобовите храни са евтина, но изключително богата на протеини растителна храна. Пригответе ги с малко кимион и водорасли, за да ги направите по-лесни за обработване от стомаха. Бобовите храни са идеално решение, когато ви се хапва крем супа за вечеря. За да извлечете достатъчно количество протеин, съчетайте бобовите храни със зърнени – кафяв ориз, овес или киноа.
  • Сушени плодове: Те са здравословни и изключително вкусни. Представляват идеална закуска по всяко време на деня – с условието да ги консумирате умерено. Това означава, че една шепа е напълно достатъчна.
ядките спомагат стягането на отпуснатата кожа по ръцете

Глина за премахване на токсините и стягане на отпуснатата кожа по ръцете

Когато част от тялото натрупва излишно количество мазнини и течности, които трябва да бъдат премахнати, е необходимо да се заредите с търпение и разбиране. Елиминирането на токсичните субстанции изисква време.

За да улесните процеса на детоксикация чрез порите и за да подобрите стегнатостта на кожата, препоръчваме ви да нанасяте маска от глина поне веднъж седмично.

Смесете глина с достатъчно количество вода, за да получите лесна за нанасяне смес. Тя не трябва да бъде твърде течна, за да не изцапате твърде много наоколо. Нанесете глината върху ръцете си и я оставете да изсъхне. Изплакнете кожата си с топла вода. Подсушете се добре, преди да нанесете овлажняващ крем.  Ще се удивите колко бързо отпуснатата кожа придобива различен вид.

маска с глина за стягане на отпуснатата кожа по ръцете

Овлажняване за възвръщане на плътността на кожата

Следващата стъпка, която ви предлагаме, е фундаментална за възвръщането на еластичността на кожата. Често пренебрегваме състоянието на ръцете си, докато не започне да се появява нежеланото отпускане на кожата в тази област.

Не си заслужава да влагате парите си в скъпи кремове. Можете да използвате всеки друг хидратиращ лосион на природна основа. Той ще подхрани кожата и ще я хидратира оптимално.

Опитайте с бадемово масло, кокосово масло или зехтин. Третирайте редовно и нежно отпуснатата кожа по ръцете.

Препоръчваме ви да прочетете и: 6 ефикасни упражнения за стягане на ръцете

Упражнения

За да предпазите мускулите на ръцете от отпускане, те трябва да бъдат редовно натоварвани. Когато не тренирате редовно, мускулите губят своя тонус и плътност.

Като казваме да тренирате, това не означава, че трябва да се отправите към фитнеса, зоната с тежките гири. Можете да използвате сравнително тежки предмети и да се упражнявате в комфорта на дома си. Движете ръцете си във всички посоки.

Посвещавайте 5-10 минути дневно за укрепване на мускулите на ръцете. Съвсем скоро ще забележите, че отпуснатата кожа вече е намаляла.

Студена вода

Студената вода е прекрасно средство за тонизиране, тъй като моментално подобрява кръвообращението. Препоръчваме ви я за справяне с отпуснатата кожа по ръцете.

Забравете за душовете с гореща вода

Винаги приключвайте вземането на душ със студена вода, като насочите струята на водата към ръцете си.

През деня навлажнявайте ръцете си със студена вода.

Тези прости стъпки са напълно достатъчни, за да ускорят тонизиращия процес и да възвърнете стегнатия вид на кожата на ръцете.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.