Храни, които детоксифицират черния дроб и подобряват здравето ви
3 минути
Здравословната диета е най-ефективният начин за детоксикация на черния дроб и избягване на възможните нежелани странични ефекти. Чрез консумирането на тези детоксикиращи храни може да получите допълнителни хранителни вещества, които са от полза за цялото ви тяло.
Черният дроб е основен орган в нашето тяло и правилното му функциониране е от ключово значение за запазването на здравето ни. Ето защо, за да се грижим за него от време на време е полезно да го детоксикираме, за да поддържаме доброто му здраве.
Авокадо
Освен че е вкусно, авокадото се препоръчва за здравето на черния дроб благодарение на високото му съдържание на глутатион.
Алое вера
Растението алое вера не само е полезно за кожата, но и е много ефективно при активирането на черният дроб и производството на глутатион.
Чесънът е богат на сяра, което го прави добра храна за отстраняване на тежките метали, които се натрупват в черният дроб. Това е особено важно за живака, който има тенденция да се загнездва в клетките.
Лимон и лайм
Лимоните и лаймът са два вида цитрусови плодове, богати на витамин С. Те помагат да се превърнат разтворимите токсични вещества в смилаеми такива.
Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.
- Calderón, M., Quiñones, M. A., & Pedraza, J. (2011). Efectos Benéficos del Aloe en la Salud. Vertienter, Revista Especializada En Ciencias de La Salud, 14(2), 53–73. Retrieved from http://www.medigraphic.com/pdfs/vertientes/vre-2011/vre112a.pdf
- Rana, SV, Pal, R., Vaiphei, K., Sharma, SK y Ola, RP (2011). El ajo en la salud y la enfermedad. Revisiones de investigación de nutrición . Prensa de la Universidad de Cambridge. https://doi.org/10.1017/S0954422410000338
- Londoño Franco, L. F., Londoño Muñoz, P. T., & Muñoz Garcia, F. G. (2016). LOS RIESGOS DE LOS METALES PESADOS EN LA SALUD HUMANA Y ANIMAL. Biotecnoloía En El Sector Agropecuario y Agroindustrial, 14(2), 145. https://doi.org/10.18684/BSAA(14)145-153
Интересни статии