Храни, които детоксифицират черния дроб и подобряват здравето ви


Прегледано и одобрено от лекар Carlos Fabián Avila
Черният дроб е основен орган в нашето тяло и правилното му функциониране е от ключово значение за запазването на здравето ни. Ето защо, за да се грижим за него от време на време е полезно да го детоксикираме, за да поддържаме доброто му здраве.
Авокадо

Алое вера

Това е възможно благодарение на високото съдържание на полизахариди, който могат да помогнат за отстраняване на токсините в организма.
Освен това, то е идеална растителна храна за забавяне процеса на стареене. Най-доброто решение е да имате растение от алое вера, от което можете директно да си набавите гела.
Чесън и ползите му за здравето

Грейпфрут и ябълки

Лимон и лайм
Това е така, защото тези, които нямат семена, са били генетично модифицирани и нямат същите лечебни свойства.
Ядки

В допълнение,ядките са богати и на глутатион, както и на омега-3 мастни киселини. И двете са много ефективни при детоксикацията на черният дроб.
Зехтин

Зехтинът спомага за свиване на жлъчният мехур и позволява на жлъчката да тече свободно през чернодробните канали.
С този прост процес черният дроб може да освободи всички токсини и да поддържа чиста трахея.
Сок от цвекло

Цвеклото е друга препоръчвана храна, ако искате да постигнете детоксикация на черният дроб.
Детоксичните свойства се дължат на количеството метил, което цвеклото осигурява. Това е необходимо за премахване на живака и другите токсини от човешкото тяло.
Препоръчваме: Защо е препоръчително да ядете червено цвекло
Моркови и ползите им за здравето

Те също така имат висока концентрация на биофлавоноиди, които отговарят за атакуване на канцерогенни агенти. Установено е, че тези агенти увреждат функцията на черния дроб.
Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.
- Calderón, M., Quiñones, M. A., & Pedraza, J. (2011). Efectos Benéficos del Aloe en la Salud. Vertienter, Revista Especializada En Ciencias de La Salud, 14(2), 53–73. Retrieved from http://www.medigraphic.com/pdfs/vertientes/vre-2011/vre112a.pdf
- Rana, SV, Pal, R., Vaiphei, K., Sharma, SK y Ola, RP (2011). El ajo en la salud y la enfermedad. Revisiones de investigación de nutrición . Prensa de la Universidad de Cambridge. https://doi.org/10.1017/S0954422410000338
- Londoño Franco, L. F., Londoño Muñoz, P. T., & Muñoz Garcia, F. G. (2016). LOS RIESGOS DE LOS METALES PESADOS EN LA SALUD HUMANA Y ANIMAL. Biotecnoloía En El Sector Agropecuario y Agroindustrial, 14(2), 145. https://doi.org/10.18684/BSAA(14)145-153
Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.