Естествено лечение на фибромиалгия с билки

09 Декември, 2018
Жълт кантарион, дяволски нокът и лют червен пипер ще помогнат да се справите с болезненото състояние

Фибромиалгията е заболяване, което причинява мускулна болка и умора. При хората, които страдат от фибромиалгия, обикновено някои области на тялото стават особено чувствителни към болка. Най-честите зони, свързани с болка от фибромиалгия, са във врата, гърба, раменете, ръцете, краката и бедрата. Фибромиалгията е много болезнено и неприятно състояние. Така че откриването на правилното лечение е много важно. В тази статия ще разкрием някои билки за естествено лечение на фибромиалгия.

Голям процент от хората, страдащи от това заболяване (между 80 и 90%), са жени. Въпреки че точната причина не е известна, болестта често се свързва с травматични събития и периоди на повишено напрежение, повтарящи се лезии, общ дискомфорт и някои заболявания.

Лют червен пипер

Установено е, че лютият червен пипер притежава свойства, които лекуват симптоми на фибромиалгия. Капсаицинът, съдържащ се в лютия червен пипер, е ефикасно и естествено болкоуспокояващо. Много обезболяващи кремове се приготвят от лют червен пипер тъкмо поради способността му за облекчаване на болки в мускулите.

Лют пипер

За успокояване на болките при фибромиалгия изпийте чаша чай от лют червен пипер, приготвен чрез смесване на 1 чаена лъжичка черен пипер с чаша гореща вода. Най-добре е да го приготвите сутрин и да пиете през целия ден. В противен случай рискувате сериозно дразнение на храносмилателната система.

Вижте още: Детоксикиране на тялото с напитка от джинджифил, куркума и лют червен пипер

Лечение на фибромиалгия с жълт кантарион

Друга билка, която помага в борбата с фибромиалгия, е жълтият кантарион – растение със средноголям размер, което произвежда продълговати жълти цветя. Тази билка се използва предимно за лечение на депресия. Показала е добри резултати в това отношение. Не забравяйте, че депресията е един от основните симптоми, свързани с фибромиалгия. Така че всичко, което действа, за да се пребори с нея, е от голяма помощ.

Жълт кантарион

В допълнение към борбата с депресията, жълтият кантарион облекчава болката и лекува безсънието. Най-добрият начин да приемате това лекарство е в капсули или добавки като тези, продавани в аптеките или магазините за натурални продукти. Някои хора приготвят чай с цветята, така че това също е една добра опция.

Въпреки че е билка, жълтият кантарион може да взаимодейства с някои лекарства, които взимате в момента – като антидепресанти, противозачатъчни и други. Следователно, трябва да се консултирате с личния лекар или фармацевт, преди да започнете да приемате каквато и да е добавка. Убеждението, че лечебните растения са напълно безвредни, е грешно. В действителност, много от наличните лекарства днес се основават на химикали, открити най-напред в растенията.

Прочетете и: Как да пречистите бъбреците си с натурални средства

Дяволски нокът

Лечение на фибромиалгия с дяволски нокът

Растението дяволски нокът получава името от плодовете си. Те са шушулки с остри бодли, покрити с кукички. Съединенията в тази билка са много ефикасни в борбата с болести като артрит. Поради тази причина започва да се използва за лечение на фибромиалгия, и то с много добри резултати.

Дяволски нокът притежава мощни аналгетични и противовъзпалителни действия, полезни за намаляване на болката, свързана с фибромиалгия. В допълнение, билката стимулира апетита, понижава холестерола, детоксикира и успокоява чревните спазми. Най-често срещаните начини за използване на билката са: прилагане на екстракт от растението директно върху болезнените области, приготвянето на отвара или прием под формата на капсули.