5 често срещани грешки при гримиране на увиснали клепачи

Неправилните техники на гримиране могат наистина да съсипят външния ви вид. Научете кои са често допусканите грешки при гримиране на увиснали клепачи и как да ги избягвате.
5 често срещани грешки при гримиране на увиснали клепачи

Написано от Luz Marina Carpio Hernández

Последна актуализация: 07 май, 2023

Гримът за увиснали клепачи е стратегия за възстановяване на блясъка в очите, без да се прибягва до инвазивни естетични процедури. Въпреки това, неадекватните техники или неправилното нанасяне на продуктите влияят на резултатите. Така, вместо да се прикрие излишната кожа, тя в крайна сметка става по-изразена.

И така, какво трябва да избягвате, за да подобрите външния си вид? Заради този естетически детайл е необходимо да се спазва правилността както в използваната козметика, така и в начина на нанасяне. В следващите редове ще разгледаме най-често допусканите грешки.

Защо клепачите ми изглеждат увиснали?

Ако се погледнете пред огледалото и не можете да видите очната си кухина, но вместо това забележите увисване с излишна кожа, тогава имате увиснали клепачи. Това отпускане е причинено от генетиката, като следствие от заболяване или поради естествения процес на стареене, обяснява Medline Plus.

Физическото доказателство се проявява, когато краят на горния клепач е увиснал далеч под това, което всъщност трябва да бъде. Както е описано подробно от Американската академия по офталмология, това е състояние, диагностицирано като „птоза“. Ако се образува торбичка в резултат на излишната кожа, това е известно като „дерматохалаза “.

Има медицинска алтернатива за повдигане на увиснали клепачи. Според Mayo Clinic, това е блаферопластика, операция, която премахва излишната кожа в тази околоочна област. Въпреки това може да се прикрие с друг метод, далеч от скалпела: грим.

Правилното нанасяне на сенки, добрата очна линия и работата с правилните четки спомагат за постигане на ефект на удължаване и отваряне, който помага очите да изглеждат изразителни. Всъщност това значително намалява уморения вид на увисналите клепачи.

Неправилните техники, когато става въпрос за грим, могат наистина да развалят външния ви вид
Увисналите клепачи често са резултат от генетични фактори или стареене на кожата.

Грешки при гримиране на увиснали клепачи

В стремежа си да подобрите външния вид на увисналите клепачи с грим е възможно да допуснете някои грешки. Ако не ги коригирате, това ще доведе до обратен на желания резултат. Затова е препоръчително да сте наясно с тях. Нека да разгледаме най-често срещаните.

1. Тежки или изкуствени мигли при увиснали клепачи

Обемът на миглите е нож с две остриета за клепачите с излишна кожа. Ако искате да използвате изкуствени мигли, потърсете фини, които дават естествен ефект; тези, които са тежки, могат да състарят или да направят външния ви вид по-тежък.

Изкуствените мигли отиват на външните ъгли на подвижния клепач; по-добре е да използвате системата с косъмчета на точка или да подстрижете малко тези, които са на ленти.

2. Неподходяща техника за очна линия

Няма значение дали използвате течна очна линия или молив за очи, основното е да очертаете, без да затваряте окото, върху което работите. Ако имате увиснали клепачи и очертавате сляпа линия, когато отворите окото си, линията вероятно ще бъде по-дебела, отколкото сте очаквали.

Освен това линията може да изглежда накъсана поради отпуснатата кожа. Най-добрите очни линии за този тип клепачи са тънки и доста близо до ръба на миглите.

Най-добрият начин да очертаете очите е да нарисувате дълга линия нагоре, която създава илюзията за уголемена кухина.

3. Неизползване на коректор при увиснали клепачи

Коректорът е идеален за прикриване на несъвършенства и петна. Освен това при нанасяне върху клепачите изравнява цвета им. Така че, не пестете продукта само за под окото.

4. Прекалено извити вежди

Увисналите клепачи водят до прекомерно закръгляване на свода. Решението е да оформите веждите или да издърпате космите, за да създадете ъгъл, който изтънява външния вид. Правите и повдигнати форми също са подходящи.

5. Неправилно нанасяне на сенки

Модерни са ярките или много светли сенки, но не са много добри съюзници, когато става дума за увиснали клепачи, защото ги правят да изглеждат по-големи. Това не означава, че трябва да ги пропуснете напълно; ако използвате бледи или перлени цветове, уверете се, че са добре разнесени.

Тъмни или преходни сенки са подходящи за неподвижния клепач. Опитайте се да изберете гама, която не е толкова интензивна, защото може да претовари външния ви вид. Допълнителен съвет относно сенките е да смесите прехода към горната част на гънката и накрая към гърба. Това прави окото да изглежда повдигнато и по-изразително.

Неправилно гримиране на увиснали клепачи
Правилното подбиране на сенките ще бъде от ключово значение за озаряването на очите и намаляването на уморения им вид.

Важността на използването на правилните инструменти за гримиране на увиснали клепачи

Гримирането на увиснали клепачи с пръсти не е най-добрата алтернатива. За да запазите свежестта на визията си, освен да не допускате грешки в техниката, добре е да използвате правилните средства. В този случай говорим за дебели четки, създадени изключително за смесване, разнасяне и озаряване.

Заоблените четки с плътни влакна са най-подходящи за сенките за очи. За подчертаване използвайте скосена четка. И ако трябва да смесите, да нанесете опушени или по-светли нюанси, опитайте дълги четки с мек косъм. Ако продуктът за очна линия е гел, използвайте мека четка. Иначе повечето очни линии имат собствен апликатор.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.