Благодарствено писмо до всички, помагащи ни по време на кризата с коронавируса

Благодарим на всички хора, които се грижат за нас и се опитват да направят всичко по-лесно в тези тежки времена. Това благодарствено писмо е за тях.
Благодарствено писмо до всички, помагащи ни по време на кризата с коронавируса

Последна актуализация: 26 април, 2020

Време е да напишем благодарствено писмо до всички, които ни помагат по време на тежката криза с коронавируса.

Със сигурност преминаваме през трудни времена, каквито никога не сме си представяли и по-скоро сме гледали в някой апокалиптичен филм. Но както често се случва в този живот, определени събития и ситуации ни изненадват и спират дъха ни. Карат ни да се замислим как ще ни промени всичко това.

Коронавирусът се настани в живота ни, без да иска разрешение и много бързо и мълчаливо успя да създаде хаос, подигравайки се с плановете, проектите и безопасността ни.

Сред този хаос на всички ясно ни беше наредено да си останем вкъщи, за да се погрижим за безопасността – нашата и на хората около нас. Това е въпрос на уважение, отговорност и солидарност. Апел към всички нас  – да се погрижим за обществото като цяло, за да избегнем масовото заразяване и да изравним кривата, за да не колабира здравната система.

Истината е, че не всеки ще изпълни този призив. Много себични хора ще потърсят извинение, за да излязат навън и няма да се съобразят със сериозността на ситуацията.

Същевременно голяма група от хора се грижат за нас по различни начини, които не можем да изброим. Става въпрос за здравните служители, служителите на реда, хората поддържащи чистотата. Това благодарствено писмо е за тях.

Благодарствено писмо до лекарите

Благодарствено писмо от дъното на душите ни

Благодарим ви, че имате смелостта да напуснете домовете си в името на човечността. Въпреки че се страхувате, въпреки че телата ви треперят и безпокойството е сграбчило гърлата ви, вие сте решили да направите тази стъпка и да се борите за другите.

Благодарим ви, че сте тук, на първа линия. Смелостта и усилията ви са безценни. Въпреки физическото и психическото изтощение и стресът, на който сте подложени, вие продължавате да давате най-доброто от себе си. А това заслужава възхищение. Вие сте невероятен пример. Невероятен пример за всички нас.

Без значение дали става въпрос за сутринта, следобеда или нощта. Графиците нямат значение, защото вие ни помагате по всяко време. Вие също имате семейства и със сигурност ви е трудно да ги оставите у дома, за да отидете на работа. Добре осъзнавате всички рискове и въпреки това сте тук, за да направите нещата по-добри и за да се уверите, че сте направили всичко за по-бързото приключване на тази криза.

Благодарим ви много. Знаем, че не е лесно. Осъзнаваме, че се справяте с много трудни ситуации, които дори не можем да си представим. Само вие знаете за какво става въпрос. Вие сте тези, които ни защитавате, следите за безопасността ни, грижите се за нас и ни осигурявате всичко, от което се нуждаем.

Хората грижещи се за нас полагат огромни усилия.

Благодарим ви, че се грижите за нас

Благодарим ви, че се грижите за нас и че проявявате търпение, когато сме силно разтревожени и изнервени. Благодарим ви, че правите всичко по-лесно в тези трудни времена.

Благодарим ви, защото знаем, че дори в тази ситуация, може би не ви оценяваме достатъчно. Приемете искрените ни извинения.

Благодарим ви за отдадеността, предаността, подкрепата и отговорността. Не е лесно да бъдете на първа линия, когато броят на болните се увеличава, когато ресурсите са кът и когато трябва да вземате трудни решения в тази рискова обстановка. Не е лесно да се излагате на болестта всеки ден. Знаем, че правите това, за да ни защитите.

Благодарим ви за всяко едно направено видео и всяко едно изпратено съобщение, с които искате да подобрите информираността ни. Благодарим ви, защото дори когато се чувствате слаби, продължавате да се трудите упорито.

Препоръчваме ви да прочетете и: Често срещани митове за коронавируса

Надежда и кураж

Вие сте светлина и сила; вие сте надежда и кураж. Благодарим ви, че рискувате живота си всеки ден. Най-невероятното е, че винаги сте правили това, далеч преди тази ужасяваща ситуация. И го правите далеч от светлините на прожекторите!

Благодарим ви от сърце. Без вас нямаше да се справим. Благодарим ви за показаната солидарност.

Това благодарствено писмо е за всички вас, независимо кои сте и къде се намирате. Независимо дали сте лекари, медицинска сестра, помощен персонал, касиер, охранител, пазач, чистач, аптекар, полицай, пожарникар, журналист, шофьор …

Благодарим и на останалите професионалисти, които не виждаме, които работят на заден план, всички онези, които трябва да вземат решения касаещи животи, както и онези, които търсят начин на лечение на вируса.

Благодарим ви, че помагате на света да не замре, дори в условията на изолация. Благодарим ви на всички. Молим се усилията ви да дадат възможно най-добрия резултат за всички ни.

“Чувстваме, че това което правим е само капка в океана. Но океанът би бил много по-малък без тази капка”.

-Майка Тереза-


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.