8 напитки против рак

Смути от ананас и джинджифил убива канцерогенните клетки
8 напитки против рак

Последна актуализация: 04 декември, 2018

Ракът е серизно заболяване, което може да сполети всеки човек. Към момента знаем, че развитието му се провокира от различни фактори, които варират от генетични особености до начин на живот. Добрата новина е, че с течение на времето технологиите и медицината постигат сериозен напредък в лечението на рака, но това не променя факта, че той остава сред едно от най-смъртоносните заболявания в цял свят. Всеки от нас има близък или приятел, покосен от смъртоносен рак. В тази статия искаме да ви предложим списък от 8 напитки, които действат против рак.

Редица медицински проучвания от цял свят потвърждават, че има връзка между рака и начина на хранене. Възможно е с помощта на определени храни да се предпазим от заболяването. В тази връзка са посочени определени храни, които съдържат антиоксиданти, като витамин А, С, D, Е и др. – те представляват истински воини срещу рака и могат да защитят тялото ни по естествен път.

В следващите редове ще ви запознаем с 8 натурални напитки против рак. Пийте ги редовно и ще понижите риска от развитие на смъртоносното заболявание.

Смути от ананас и джинджифил

Ананасът съдържа важен ензим, наречен бромелаин. Той е способен да ни предпази от рак и намалява негативните странични ефекти от химиотерапия или лъчева терапия. Съставките в бромелаина редуцират и убиват канцерогенните клетки, като оставят здравите клетки недокоснати.

Джинджифил

На свой ред, джинджифилът е познат като отличен продукт против рак, който редуцира туморите. Според проучвания джинджифилът действа по-силно, отколкото редица лекарства, предназначени за третиране на рак.

Какво да направите?

Смесете ананас, джинджифил и мляко. Блендирайте ги. Получавате смути, което ефективно се бори с развитието на рака.

Сок от портокал и малини

Вече споменахме, че огромно значение в борбата с рака имат храните, които съдържат изобилие от антиоксиданти и витамини. Плодове като портокалите и малините представляват мощни антиоксиданти. Точно затова следващото ни предложениe за напитка ги съдържа.

Какво да направите?

Смесете портокалов сок с малини. Пийте напитката на празен стомах – така ефектът й ще бъде най-силен.

Смути от ябълки и моркови

Морковите стимулират защитните сили на организма. Това ги прави отлично средство за превенцията на ракови заболявания. Те съдържат компонент, наречен фалкаринол – представлява ефективна субстанция, предпазваща ни от рак.

Сок от моркови

От друга страна, смутито ни съдържа и ябълки. Тяхната обвивка крие изобилие от витамини и антиоксиданти, които успешно се справят с предпазването от смъртоносното заболявание. Съчетанието на двата продукта е перфектно, ако искате да разполагате с вкусна и укрепваща здравето ви напитка за всеки ден.

Какво да направите?

Сложете малко вода в блендера. След това добавете моркови и небелени ябълки. Блендирайте до приятна консистенция и изпийте на мига!

Смути от банан и манго

И двата плода са богати на витамини, минерали и антиоксиданти. Бананите съдържат минерали, които рядко се откриват в други храни. Те са изключително активни в превенцията и третирането на ракови заболявания. Освен това притежават свойството да подпомагат оптималното функциониране на организма.

Какво да направите?

Сложете плодовете в блендера. Добавете малко вода. По желание подсладете с мед. Блендирайте и се насладете на вкусна и полезна напитка.

Смути с къпини

Смути с къпини против рак

Проучвания на Ванкай Уанг доказаха, че дивите къпини съдържат антиоксиданти, които притежават противоракови, антидегенеративни и противовъзпалителни свойства. Това ги прави препоръчителни за консумация при профилактика и лечение на рак на дебелото черво.

Какво да направите?

Смесете малко вода и къпини и блендирайте. Вместо вода можете да използвате и мляко. Съветваме ви да пиете тази напитка често.

Джинджифилов чай против рак

Многобройни са проучванията, които доказват, че джинджифилът притежава мощни свойства да противодейства на появата на рака. Редица лекарства са направени на основата на този дар от природата.

Джинджифилът е изключително ефективен за редуциране на тумори, без това да е свързано с проявата на нежелани странични ефекти и влошаване на здравословното състояние.

Какво да направите?

Нарежете на тънко джинджифил и го смесете с малко лимонов сок. Нагрейте чаша вода. Щом кипне, сложете съставките и ги оставете да освободят полезните си свойства. След 10 минути можете да се насладите на лечебната напитка.

Вино

Според Американската ракова асоциация чаша вино на ден редуцира риска от смърт, причинена от рак, с 20%. Виното съдържа феноли (сред които ресвератрол и кверцетин), които действат като силен антиоксидант. Именно това прави тази древна напитка препоръчителна с цел превенция на рак.

Подсолена вода

Макар пиенето на подсолена вода да провокира някои странични ефекти върху здравето ни, като например дехидратация и други промени в тялото, много са свойствата, които подкрепят практиката против рак. Подсолената вода притежава способността да укрепва здравето.

Какво да направите?

Никога не пийте подсолена вода просто така, защото съществува риск да си навредите. Съветваме ви да смесвате една част подсолена вода с пет части пречистена вода. Можете да добавите малко лимон за вкус или да подсладите напитката.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.