6 ценни съвета за справяне с двойната брадичка

Топката за тенис е отлично средство за тонизиране и укрепване на мускулите на врата
6 ценни съвета за справяне с двойната брадичка

Последна актуализация: 03 януари, 2019

Двойната брадичка е естетически проблем, който засяга много жени, някои от които дори не страдат от наднормено тегло, но желаят да елиминират натрупалите се мазнини в долната част на челюстта. Добрата новина е, че съществуват начини за справяне с двойната брадичка.

Днес ще ви разкрием подробности за няколко ефикасни упражнения и доказани съвети за справяне с двойната брадичка. Ако ги практикувате всеки ден и бъдете търпеливи и постоянни за известен период от време, ще възвърнете стегнатия й вид. Готови ли сте за това?

Какво представлява двойната брадичка?

Двойната брадичка представлява дебел слой мазнини, който виси под брадата и може да варира по размери в зависимост от фактори като: затлъстяване, отпускане на кожата, възраст.

начини за справяне с двойната брадичка

Правете тези движения за врата

Най-простите упражнения понякога се оказват най-ефикасните. Освен чудесно средство за справяне с двойната брадичка, те са способни и да подобрят състоянието на врата и да облекчат болките в тази част на тялото. Да ги разгледаме:

  • Застенете прави или седнете. Погледнете нагоре, като повдигнете брадичката. Свийте устни и задръжте в тази позиция за няколко секунди. Ще забележите как целият ви врат се стяга.
  • Нежно наклонете глава на една страна. Задръжте в тази позиция за няколко секунди. След това наклонете главата си в другата посока.

Упражнения с топка за справяне с двойната брадичка

Сложете тенис топка под брадичката си и я задръжте там, като я притискате към гръдния кош. Натискайте и отпускайте няколко пъти последователно. Като резултат мускулите в тази зона ще станат по-силни и няма да допуснете отпускане на кожата.

Дъвчете дъвка

Дъвченето на дъвка представлява интересно и просто упражнение за справяне с двойната брадичка, което ще тонизира мускулите. Можете да дъвчете няколко пъти дневно, като се опитвате максимално да натоварите мускулите, отваряйки широко уста. Препоръчително е да правите тази процедура у дома, тъй като по този начин няма да мляскате на околните хора. Освен това е желателно да избирате дъвки без съдържание на захар, тъй като в противен случай рискувате да качите килограми и да увредите зъбите си.

Следете какво консумирате

Двойната брадичка е пряко свързана със състояние като затлъстяването. Ако страдате от излишни килограми, препоръчваме в допълнение към редовните упражнения да включите и спазване на здравословна и балансирана диета.

Не е желателно да изключвате мазнините от менюто си, тъй като те са жизненоважни за оптималното функциониране на организма. Добре е обаче да избягвате вредните мазнини (пържени храни, пасти, колбаси и т.н.) и да залагате на такива, които са полезни (студенопресовани масла, авокадо, ядки, риба, яйчени белтъци и др.).

Препоръчваме ви също така да избягвате резките промени в теглото. Те оказват влияние върху натрупването на мазнини в зони, които най-малко желаете да бъдат засегнати. Освен това допринасят за отпускането на кожата.

здравословно хранене и справяне с двойната брадичка

Стегнете кожата на врата

Отпуснатата кожа е основният проблем, с който трябва да се сблъскате по пътя към справяне с двойната брадичка. За целта се налага да положите усилия за стягането й. Упражненията ще тонизират мускулите в зоната на шията, но е желателно редовно да хидратирате кожата си. Можете да използвате същия крем, който нанасяте върху кожата на лицето.

Препоръчваме ви да прочетете и: 4 процедури, които стягат и подмладяват кожата

Добре е веднъж седмично да ексфолирате кожата с помощта на естествена пилинг маска. Така ще отстраните мъртвите кожни клетки и ще стимулирате кожната регенерация. Можете да приготвите натурални маски у дома със съставки, с които всяка една домакиня разполага. Така ще спестите пари и ще сведете до минимум използването на вредни субстанции.

стегнете кожата на лицето за справяне с двойната брадичка

Избягвайте продължителното излагане на слънце

Накрая, препоръчително е да избягвате друга масова причина за появата на двойната брадичка – вредното въздействие на слънчевите лъчи.

Неумереното излагане на слънце в часовете от деня, когато то е най-силно, предизвиква разрушаване на колагена и еластина. По този начин кожата остарява по-бързо и губи своята еластичност. Винаги избягвайте обедните часове на деня, използвайте защитни кремове и редовно освежавайте лицето си със студена вода. С други думи, не позволявайте стремежът за тен да ви лиши от здрава и стегната кожа!

Снимки: WildBeauty, cottonseedoil and Tina:O)


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.