6 съвета за по-големи очи

Вземете памучен тампон, капнете 2 капки рициново масло върху него и овлажнете миглите си, като направите лек масаж.
6 съвета за по-големи очи

Последна актуализация: 28 февруари, 2019

Сред най-честите съвети за слагане на грим е да подчертаете само една област на лицето. С други думи, ако искате визуално да имате по-големи очи и да бъдат забелязани, не подчертавайте устните твърде много.

Умората, тъмни кръгове под очите или бръчки около краищата им са безспорно най-големите врагове на красивите очи. Ако имате малки очи, тези фактори ще отнемат от тяхната красота още повече.
Какво можете да направите? Използвайте прости съвети за поставяне на грим и естествени средства, чрез които да направите очите си да изглеждат по-големи. В допълнение, ще ви научим как да се грижите за тази част на лицето си, така че да изглеждате и много по-здрави. Днес сме ви приготвили 6 съвета за по-големи очи.

Домашни средства за прикриване на тъмни кръгове

Няколко трика за да изглеждат очите ви по-големи

Когато не спим добре, уморени сме или имаме някакъв здравословен проблем, се наблюдава натрупване на вода, токсини и мазнини.
грима

1. Студена лъжица и лайка

Много е лесно. Когато се събудите и видите досадни тъмни кръгове в огледалото, вземете 2 малки лъжички и ги сложете във фризера. Междувременно направете чай от лайка: 150 мл. вода и 2 пакетчета чай. Когато започне да ври, изключете котлона и оставете да се охлади.
Следваща стъпка? Когато са минали 15 минути, вземете лъжиците, които сте оставили във фризера, и ги поставете върху тъмните кръгове. Задръжте най-малко 30 секунди. След това премахнете и приложете под очите памучен тампон, напоен с чая от лайка. Това е много просто лечение, при което редувате студената лъжица с лайка. Това ефикасно топло-студено лекарство ще подобри кръвообращението и ще облекчи подуването под очите.

2. Подчертайте веждите за да постигнете ефекта на по-големи очи

За по-големи очи, трябва да помислите и за формата на веждите.

Веждите оформят очите ви и могат да им придадат много ярък и елегантен вид

3. Значението на сенките за очи

Използвани са между 2 и 3 различни нюанса, за да се постигнат по-големи очи.

Телесният цвят, например, е много подходящ,

4. Бяла очна линия за вътрешността

Бял молив за очертаване на вътрешната линия на очите за по-големи очи.

бял молив за очертаване на вътрешната линия на очите е най-добрият трик, който можете да използвате

5. По-дълги и по-дебели мигли

По-дългите помагат за постигането на по-големи очи.

По-дългите и по-дебели мигли също могат да ни помогнат в постигането на по-големи очи. Как? Това може да стане чрез използване на подходящ грим и с помощта на няколко прости домашни трика:

Лечение с рициново масло

Това просто билково лекарство с рициново масло трябва да се прилага всяка вечер. Вземете памучен тампон, капнете 2 капки рициново масло върху него и овлажнете миглите си, като направите лек масаж. Ако желаете, можете да го комбинирате със зехтин или бадемово масло, което също предоставя много добри резултати. Това лечение подпомага растежа и осигурява адекватна грижа за вашите мигли.

Съвети за по-дебели мигли

Спиралата е от съществено значение, ако искате да постигнете ефект на по-големи очи. Винаги я прилагайте в посока от корена към върха на миглите и се опитвайте да ги отделяте една от друга. След като сте приложили по-тънък слой, поръсете миглите внимателно с малко талк на прах. Този трик ще направи миглите по-забележими, красиви и дебели. След това нанесете втори слой спирала.
Следващата стъпка? Черната очна линия. Не забравяйте, че винаги е добре да се използва течна очна линия вместо молив. Когато сте готови да я приложите, направете следното: започнете с малко по-дебела линия в долната част на клепача и завършете с по-тънка линия, за да се удължат ъглите на очите. Ще получите съблазнителен и великолепен резултат.

6. Дискретно червило, което подчертава очите

За да изглеждат по-големи очите ви, трябва да ползвате фино и дискретно червило.

червилоИзберете мек тон – розов или телесен цвят Може да ви заинтересува ...
Научете как да оформяте веждите си в зависимост от формата на лицето си
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
Научете как да оформяте веждите си в зависимост от формата на лицето си

Веждите са една от най-важните и характерни черти на лицето ви. Те подчертават изражението и формата на лицето, като разкриват истинската ви красот...
Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.