6 съвета за по-големи очи

Вземете памучен тампон, капнете 2 капки рициново масло върху него и овлажнете миглите си, като направите лек масаж.
6 съвета за по-големи очи

Последна актуализация: 28 февруари, 2019

Сред най-честите съвети за слагане на грим е да подчертаете само една област на лицето. С други думи, ако искате визуално да имате по-големи очи и да бъдат забелязани, не подчертавайте устните твърде много.

Умората, тъмни кръгове под очите или бръчки около краищата им са безспорно най-големите врагове на красивите очи. Ако имате малки очи, тези фактори ще отнемат от тяхната красота още повече.
Какво можете да направите? Използвайте прости съвети за поставяне на грим и естествени средства, чрез които да направите очите си да изглеждат по-големи. В допълнение, ще ви научим как да се грижите за тази част на лицето си, така че да изглеждате и много по-здрави. Днес сме ви приготвили 6 съвета за по-големи очи.

Домашни средства за прикриване на тъмни кръгове

Няколко трика за да изглеждат очите ви по-големи

Кожата под очите е много тънка и деликатна. Когато не спим добре, уморени сме или имаме някакъв здравословен проблем, се наблюдава натрупване на вода, токсини и мазнини. Това води до досадното чувство да станем сутрин и да видим тези тъмни или лилави кръгове, които са толкова трудни за прикриване.
Много жени се обръщат към грима. Дали това е добра идея? Това е един добър ресурс, но не и решение. Винаги е добре първо да се опита с природен лек. По този начин ще се избегне и прекомерното “натрупване” на грим. Ето няколко природни средства, които можете да използвате, за да направите очите си да изглеждат по-големи:

1. Студена лъжица и лайка

Много е лесно. Когато се събудите и видите досадни тъмни кръгове в огледалото, вземете 2 малки лъжички и ги сложете във фризера. Междувременно направете чай от лайка: 150 мл. вода и 2 пакетчета чай. Когато започне да ври, изключете котлона и оставете да се охлади.
Следваща стъпка? Когато са минали 15 минути, вземете лъжиците, които сте оставили във фризера, и ги поставете върху тъмните кръгове. Задръжте най-малко 30 секунди. След това премахнете и приложете под очите памучен тампон, напоен с чая от лайка. Това е много просто лечение, при което редувате студената лъжица с лайка. Това ефикасно топло-студено лекарство ще подобри кръвообращението и ще облекчи подуването под очите.

2. Подчертайте веждите за да постигнете ефекта на по-големи очи

За по-големи очи, трябва да помислите и за формата на веждите.

За да постигнете ефекта на по-големи очи, трябва да помислите и за формата на веждите. Веждите оформят очите ви и могат да им придадат много ярък и елегантен вид. Както вече знаете, в момента е модерно да се носят по-скоро дебели вежди, но това не означава, че трябва да ги оставите неподдържани.

3. Значението на сенките за очи

Използвани са между 2 и 3 различни нюанса, за да се постигнат по-големи очи.

Вижте снимката по-горе. Използвани са между 2 и 3 различни нюанса, за да се постигнат по-големи очи. Тайната на този красив ефект е да се използват светли цветове в зоната под веждите. Телесният цвят, например, е много подходящ, тъй като подчертава тази област и подобрява на линията на окото.
След това използваме малко по-тъмен нюанс във външния ъгъл на окото, като се подчертава в посока нагоре, точно както виждате на снимката. В областта на клепача нанасяме безцветни, но искрящи сенки. Това ще придаде светлина на погледа.

4. Бяла очна линия за вътрешността

Бял молив за очертаване на вътрешната линия на очите за по-големи очи.

Този метод винаги е успешен. Използването на бял молив за очертаване на вътрешната линия на очите е най-добрият трик, който можете да използвате в ежедневието си, за да постигнете по-големи очи. Осигурява много атрактивен и привлекателен финален щрих, без значение дали вашият грим е предназначен за деня, или нощта. Уверете се, че бялата очна линия (белият молив) никога не липсва от козметичната ви чантичка!

5. По-дълги и по-дебели мигли

По-дългите помагат за постигането на по-големи очи.

По-дългите и по-дебели мигли също могат да ни помогнат в постигането на по-големи очи. Как? Това може да стане чрез използване на подходящ грим и с помощта на няколко прости домашни трика:

Лечение с рициново масло

Това просто билково лекарство с рициново масло трябва да се прилага всяка вечер. Вземете памучен тампон, капнете 2 капки рициново масло върху него и овлажнете миглите си, като направите лек масаж. Ако желаете, можете да го комбинирате със зехтин или бадемово масло, което също предоставя много добри резултати. Това лечение подпомага растежа и осигурява адекватна грижа за вашите мигли.

Съвети за по-дебели мигли

Спиралата е от съществено значение, ако искате да постигнете ефект на по-големи очи. Винаги я прилагайте в посока от корена към върха на миглите и се опитвайте да ги отделяте една от друга. След като сте приложили по-тънък слой, поръсете миглите внимателно с малко талк на прах. Този трик ще направи миглите по-забележими, красиви и дебели. След това нанесете втори слой спирала.
Следващата стъпка? Черната очна линия. Не забравяйте, че винаги е добре да се използва течна очна линия вместо молив. Когато сте готови да я приложите, направете следното: започнете с малко по-дебела линия в долната част на клепача и завършете с по-тънка линия, за да се удължат ъглите на очите. Ще получите съблазнителен и великолепен резултат.

6. Дискретно червило, което подчертава очите

За да изглеждат по-големи очите ви, трябва да ползвате фино и дискретно червило.

В заключение: Винаги помнете, че за да направите очите си да изглеждат по-привлекателни, трябва да ползвате фино и дискретно червило. По този начин именно очите ще привличат вниманието на хората. Изберете мек тон – розов или телесен цвят – това ще гарантира атрактивен завършек на визията ви.

Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.