6 капки от това мощно масло ще стопят мазнините в областта на корема

Не се препоръчва на хора с гастрит, колит и жените, които планират да забременеят или са бременни
6 капки от това мощно масло ще стопят мазнините в областта на корема

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Мазнините в областта на корема са един от най-често срещаните здравословни проблеми.Те са причина за хирургична намеса при мъжете и жените, желаещи да се избавят от тях. Когато подценявате и не обръщате внимание на хранителните си навици, това засяга най-често областта на корема. Това е така, защото в областта на корема мазнините се натрупват по-лесно, формирайки добре познатите любовни дръжки, тотално разрушаващи естетически издържаната фигура.

Отслабването никога не е лесна задача. То изисква постоянни усилия, особено когато се опитвате да елиминирате коремните мазнини.

Добрата новина е, че съществуват много начини, по които можете да се справите с проблема. Те не включват екстремни мерки, каквато е липосукцията.

Една от алтернативите, която предлага естествено извайване на областта на корема и защитава тялото от различни заболявания, представлява масло, което можете да приготвите у дома с помощта на прости натурални съставки. Готови ли сте да научите повече за него?

Масло с канела за отслабване и плосък корем

То се използва от години като алтернативно средство за лечение и за предпазване от различни заболявания. Маслото с канела подобрява и общото здравословно състояние.

Първо е било използвано с медицински цели, но след това е установено, че се справя с топенето на подкожните мазнини, особено в областта на корема.

отслабване в областта на корема

Популярността му в различни части на света се дължи на това, че е мощен концентрат, който стимулира отслабването. Също така елиминира токсините и отстранява бактериите и химикалите, отразяващи се негативно на здравето.

Други ползи, които си струва да споменем, са способността му да засилва функцията на мозъка и паметта. Едновременно с това  тя укрепва имунната система.

В допълнение към това: маслото с канела е идеално за хора, които страдат от диабет или повишена кръвна захар. То редуцира и балансира нивото на захарта в кръвта.

Всички тези ползи за здравето и лесният начин за приготвяне, превръщат маслото с канела в допълващо всяка диета и тренировъчен режим средство. Особено що се отнася до стопяване на коремните мазнини.

Как да приготвите това стопяващо мазнините в областта на корема масло?

maslo s kanela1

Средството  е евтино. Затова нямате никакво извинение да не го използвате често.

Съставки:

 • 1 чаша зехтин
 • 6 канелени пръчици
 • 1 малък стъклен буркан с капак

Начин на приготовление:

 • Стъпка 1. Напълнете малкия стъклен буркан с канелените пръчици.
 • Стъпка 2. Налейте зехтина отгоре им. Уверете се, че добре са накиснати в зехтин.
 • Стъпка 3. Сложете буркана на топло място в дома и го оставете да престои така 3 седмици. Разбърквайте съдържанието от време на време.
 • Стъпка 4. Когато препоръчителното време изтече, прецедете маслото в друг съд, използвайки марля или подобна материя. Съхранявайте маслото с канела на сухо и хладно място.

Употреба

За да извлечете ползите от канеленото  масло, консумирайте по  2 капки, с всяко основно хранене през деня. Това малко количество е напълно достатъчно, за да стимулира процеса на отслабване.

Важно е да отбележим, че не бива да превишавате препоръчителната дневна доза, тъй като са възможни нежелани странични ефекти. Преди да започнете да приемате маслото с канела, прочетете следващите редове.

Противопоказания на маслото с канела

koremna bolka
 • Това натурално средство предлага редица здравословни ползи и ускоряване на процеса на отслабване. Не бива обаче да подценявате сериозните странични ефекти, които могат да бъдат налице в някои случаи.
 • Хората, страдащи от колит или гастрит, трябва да приемат маслото в умерени дози.За тях то може да бъде полезно, но и да раздразни храносмилателната система.
 • Ако имате стомашни язви, препоръчително е да избягвате консумацията на алкохолни напитки, тъй като те могат да провокират допълнително раздразнение на стомаха и червата.
 • Жените, които са бременни или планират да забременеят, трябва да избягват смесването на алкохол с това масло.То стимулира кръвообращението в областта на таза и матката, а това  е рисково за плода.
 • Хората, които страдат от сърдечно заболяване, трябва да приемат маслото с канела само под наблюдение на лекар. Задължително го консумирайте в малки дози, тъй като канелата може леко да повиши сърдечния ритъм.
 • Продължителната употреба на масло и на канела  може да се отрази негативно върху здравето. Ако се достигне ниво на токсичност, възможно е повръщане и проблеми с бъбреците.

 

Може да ви заинтересува ...
5 ефикасни начина да се отървете от мазнините на корема у дома
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
5 ефикасни начина да се отървете от мазнините на корема у дома

Търсите начини да се отървете от мазнините на корема?Една от най-трудните части на тялото за отслабване и тонизиране е зоната на корема. • Base de Datos Española de Composición de Alimentos. [Internet]. Disponible en: http://www.bedca.net/bdpub/index.php
 • Fundación Española de Nutrición. [Internet]. Canela. Disponible en: http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/canela.pdf
 • García-Camarillo, E.; Quezada-Viay, M.; Moreno-Lara, J.; Sánchez-Hernández, G., et al. Actividad Antifúngica de Aceites Esenciales de Canela (Cinnamomum zeylanicum Blume) y Orégano
  (Origanum vulgare L.) y su Efecto sobre la Producción de Aflatoxinas en Nuez Pecanera. Revista Mexicana de Fitopatología. 2006; 24(1): 8-12.
 • Montero-Recalde Mayra, Revelo I Jessica, Avilés-Esquivel Diana, Valle V Edgar, Guevara-Freire Deysi. Efecto Antimicrobiano del Aceite Esencial de Canela (Cinnamomum zeylanicum) sobre Cepas de Salmonella. Rev. investig. vet. 2017; 28(4): 987-993.
 • Rosero Herrera, M. Efecto Hipoglucemiante del Extracto Acuoso de Canela (Cinnamomum Zeylanicum), en Ratas (Rattus novergicus) con Hiperglicemia Inducida. Chimborazo, Ecuador: Universidad Superior Politécnica, 2011.

Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.