5 съвета за по-източено лице

Пригответе си домашен оформящ крем и пийте 2 литра вода всеки ден
5 съвета за по-източено лице

Последна актуализация: 21 януари, 2019

Търсите съвета и средства за по-красиво и по-източено лице?

В настоящата статия сме ви подготвили 5 наистина полезни съвета, които ще ви помогнат да придадете на лицето си по-източен вид. Как? Чрез редуциране на задържаните течности в тялото ви и чрез прилагането на оформящ крем и упражнения за лице.

Как да се отървем от натрупаната по бузите и брадичката ни мазнина? Възможно е много пъти да сте успявали да свалите излишни килограми, но лицето ви да е оставало все така овално и пълно на вид. Днес ще ви представим 5 лесни съвета за по-източено лице.

Възможно ли е лицето ви да стане по-източено и слабо?

лесни съвети за по-източено лице

Обикновено свалянето на килограми се свързва с по-източено лице. Да, но този резултат не е никак задължителен. Има случаи, в които лицето продължава да изглежда все така пухкаво. Възможно е бузите да останат месести и дори двойната брадичка да не “мръдне”.

По принцип това въздействие се дължи на задържането на течности или пък на страничен ефект от подлагането на лечение. Ще ви подскажем как да разрешите естетическия проблем с лицето си, като използвате:

Определено не се нуждаете от пластична операция. Уверяваме ви, че с постоянство и търпение ще постигнете желания резултат. Ако взимате някакви лекарства и част от ефекта им се изразява в подуване на лицето, консултирайте се с лекаря си относно това. Напълно възможно е да съществува алтернатива и да продължите лечението си. Препарати, съдържащи кортикостериоди, например, провокират драстични промени във вида на някои хора.

Съвети за по-източено лице

1. Избягвайте задържането на вода

задържането на течности пречи да се радвате на по-източено лице

Както обикновено, храненето е ключът към разрешаването на проблема (или появата му). Една от основните причини за подуването на лицето се дължи на задържането на течности. Ако бузите или пък клепачите ви се подуват, какво можете да направите? Спазвайте прочистваща диета. Елиминирайте солта, захарта и захарните изделия, рафинираното брашно, червените меса от менюто си. Започвайте деня си с топла вода, овкусена с малко сок от лимон. След това заложете на здравословна закуска: например, чаша овесени ядки с грозде или череши. Всякакви червени плодове също ще ви свършат работа.

Съветваме ви още да пиете ананасов сок и зелен чай и да ядете папая всеки ден. Всички тези предложения прочистват тялото от натрупаните токсини и извеждат от тялото задържаните течности.

2. Пийте 2 литра вода всеки ден

пиенето на вода спомага постигането на по-източено лице

Хидратация, хидратация и хидратация! Тялото ви трябва да бъде хидратирано по всяко време на деня. Оптималното количество вода в организма създава оптимални условия за добро функциониране на всички органи и подпомага процеса на детоксикация: а така бъбреците ви ще работят по-добре. Ако водата не ви привлича като вкус, можете да я ароматизирате (малко лимон върши чудеса).

3. Пийте билкови чайове

билкови чайове за по-източено лице

Три са билковите чайове, които могат да ви помогнат в процеса на детоксирикане на тялото и изгарянето на мазнините в тялото ви. Първо – чай от джинджифил. Пийте го 2 пъти на ден.

Второ – зелен чай – отлично антиоксидантно и детоксикиращо средство.

Трето – чай от евкалипт. Той подпомага кръвообращението, елиминира токсините и е страхотен за периодите, в които спазвате диета. Съветваме ви да го включите в менюто си 2 пъти дневно.

4. Пригответе си домашен оформящ крем

домашен оформящ крем за по-източено лице

В днешно време можете да се натъкнете на изобилие от оформящи кремове и да изберете най-подходящия за вас. Ние обаче ви препоръчваме този, който можете да направите у дома с помощта на натурални съставки:

  • Неподсладено кисело мляко
  • 2 супени лъжици овесени трици
  • 3 супени лъжици портокалов сок
  • 1 капсула витамин Е (можете да купите от аптеката)

И така, смесете всички съставки. Нанасяйте получения крем на лицето си 2 пъти седмично вечер. Масажирайте кожата внимателно, след което оставете крема да действа в продължение на 15 минути. Изплакнете лицето си със студена вода.

5. Правете упражнения за по-източено лице

упражнения за по-източено лице
  • Широка усмивка. Знаем, че усмихването е здравословно, но ви съветваме към него да добавите и следното специфично упражнение. Застанете срещу огледалото и се усмихвайте от ухо до ухо. Повтаряйте тази широка усмивка 15 пъти. Лесно е, нали? И дава резултат при това.
  • Лице на риба. Логично е, че ще правите това упражнение насаме. Специфичното движение, което рибите правят с уста, подпомага процеса на изгаряне на мазнините по бузите и брадичката. Правете “физиономията на рибата” редовно. Опитайте се да задържите в тази позиция в продължение на 5-10 секунди. След това отпуснете мускулите и опитайте отново още 5 пъти.
  • Напълнете устата си с въздух. Още едно лесно упражнения. Задръжте в устата си възможно най-много въздух, след това издишайте рязко. При пълненето на устата с въздух задръжте за 10 секунди. Повторете това упражнение между 8 и 12 пъти.
  • Произнасяйте гласните звуци. Лесно и забавно упражнение. Първо, отпуснете мускулите на лицето и застанете пред огледалото. Започнете с буквата А. Не се налага да я произнасяте на висок глас, но пък е добре да се произнася ясно и с широко отворена уста. След това продължете с О, У, Е, И. Повторете упражнението 10 пъти.

Бъдете постоянни в изпълнението на тези съвети и съвсем скоро ще забележите промени в лицето си.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.