Знаците по които ще раберете, че той не е за вас

Макар в този случай да говорим за мъжете като партньори, този съвет се отнася и за жените. Трябва да имате това предвид, когато започвате връзка с нов партньор. Той може да не е за вас.
Знаците по които ще раберете, че той не е за вас
Maricela Jiménez López

Написано и проверено от лекар Maricela Jiménez López.

Последна актуализация: 19 януари, 2022

Чудили ли сте се някога дали той е човекът за вас?

Често, когато сте влюбени, не обръщате внимание на някои тревожни признаци, които могат да избухнат във връзка с избрания от вас човек.

Няма значение дали вашите близки ви показват това, защото трябва да го осъзнаете вие за самите вас. Да се вслушате в съветите на другите обаче не винаги е нещо лошо.

Ето защо в тази статия ще споделим някои признаци, че може би този човек не е за вас.

Как можете да знаете дали човек не е за вас?

Първо, важно е да бъдем обективни и да се опитаме да определим дали някои или няколко от следните ситуации ви изглеждат познати или сте ги преживели в настоящата си връзка.

Може би това са знаците, от които се нуждаете, за да осъзнаете, че това не е човекът за вас.

1. Той се интересува от вашите пари или активи

Спор

Ако имате добра работа, собствена къща, кола или семейството ви има пари, трябва да внимавате, защото много хора могат да бъдат заслепени от алчност.

Това не означава, че винаги е така, но трябва да обърнете внимание, например, ако ви попита за пари. Ако той винаги иска да платите, когато излизате, или ако се опита да ви убеди да препишете ваше имущество на негово име и т.н.

2. Той не се разбира с вашия домашен любимец

Животните са мъдри и през повечето време са прави, когато не харесват някой.

С гаджето сте у дома си и кучето ви му ръмжи или се опита да го ухапе. Това може да е нормално, защото те не се познават, но обръщайте внимание, ако това поведение продължава с течение на времето.

Също така, погледнете как вашият партньор третира вашия домашен любимец. Може би пред теб той се държи любезно, но когато отидеш в банята или в кухнята, да злоупотребява.

3. Той не е за вас – не говори за бъдещето

Двойките справящи се с изневярата умеят да разговарят.

Двойките са склонни да говорят за съвместни проекти, започвайки от приблизително една година в отношенията.

На някои от тях може да им отнема дори повече време. Да започнат да говорят за това от колкото при други двойки. На някои им отнема много по-малко време, но в един момент тези разговори се появяват. Дали за брака, за деца, да заживеят заедно и т.н.

Ако вече излизате от известно време и той отказва да говори с вас на такива теми, това е, защото крие нещо. Може би той не иска да се ангажира, или може да има друга връзка и да ви изневерява.

4. Той не ви запознава със семейството или приятелите си

В началото на връзката е нормално да излизате само двамата, но след определен период от време е нормално да ви представи на семейството и приятелите си.

Ако не иска да ви запознае със семейството си, да отидете на гости на родителите му или никога не иска да излезете с него на парти този човек не е за вас.

Както и в предишния случай, може да се дължи на това, че той не иска формални връзки (и затова не ви приема сериозно). Или по-скоро, че има друга приятелка, която вече е запознал със социалните си кръгове.

5. Той не е за вас – прекалено прибързан

Той не е за вас - прекалено е прибързан.

Това също може да бъде предупредителен знак за неподходяща връзка.

Например, ако излизате от две седмици, а той казва, че трябва да живеете заедно. Ако планира следващата почивка за няколко месеца, или той иска да срещнете цялото му семейство. Особено пък говори за това да имате деца заедно, бъдете много внимателни.

Всички тези прибързани неща могат да бъдат вредни или знак, че сте изправени пред обсесивно лице, преследвач или някой, който е емоционално зависим.

6. Не познавате вкуса му

Вярно е, че много хора не обичат да говорят за себе си. Но ако сте преминали четвъртата среща и знаете само името му и още малко, трябва да сте подозрителни.

Особено ако го попитате за неща като къде работи, с кого живее или каква е любимата му храна, той избягва въпроса или променя темата.

7. Той не е за вас – той е твърде отдалечен

Може би той е бил много наранен или е страдал много в предишни връзки и отношения или не обича близки контакти с хора.

Но ако той се държи така, сякаш не сте заедно или не ви обръща внимание. Ако не гледате телевизия заедно или не си изпращате съобщения или каквото и да е друго, това може да означава, че този човек не е за вас.

8. Той говори за своята бивша през цялото време

Излизате от няколко седмици и на всяка среща всичко, което той прави, е да говори за бившия си партньор… че тя харесва това и онова, че са били ​​в този или онзи ресторант, че никога не е искала да ходят на кино заедно…

От една страна, това е скучно, а от друга – трябва да ви безпокои. Ако все още не е успял да забрави предишната си връзка, малко вероятно е да сформирате нова заедно.

Нека живее в миналото и когато той наистина е готов да започне от чисто състояние, може би ще му дадеш шанс.

9. Той иска да се промените

мълчанието е сред онези прояви на поведение предсказващи провала на връзката ви

Въпреки че нищо не е написано на камък и всички можем да се подобрим в определени аспекти, това е голям червен флаг. Ако някой иска да ви промени по техен вкус във всяко малко нещо, което правите, той не е за вас.

Може да ви каже да скъсите косата си или да сменяте цвета й. Да се обличате както той иска. Да не се виждате с определени приятели, да намерите друга работа, или да спрете да мислите по определен начин…

По същество той иска да бъдеш напълно различен човек. И това без съмнение е знак, че той не е човекът за вас.

 

 


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Medina, J. L. V., López-Fuentes, N. I. G. A., Valdez, J. A., & Jiménez, M. D. C. L. (2007). La elección real e ideal de pareja: Un estudio con parejas establecidas. Interamerican Journal of Psychology.
  • Beck, U. y Beck-Gersheim, E. (2001), El normal caos del amor. Las nuevas formas de la relación amorosa, Barcelona, Paidós Contextos.
  • Burns, M., Burgoyne, C. y Clarke, V. (2008), “Financial Affairs? Money Management in Same-Sex Relationships”, The journal of Socio-Economics, 37 (2): 481-501.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.