Заличете червените и белите стрии у дома

С ексфолиант със захар или средство с алое вера, картоф и белтък - започнете да ги третирате още при самата им поява.
Заличете червените и белите стрии у дома

Последна актуализация: 28 февруари, 2019

Малко са нещата, които са толкова дразнещи и неприятни, както стриите по кожата. Промените в теглото, особено по време на бременност, или хормонален дисбаланс са сред основните причини за появата на тези белези. Как можем да се отървем от тях? Някои хора се обръщат за помощ към пластичната хирургия, но тази скъпа интервенция не е по възможностите на всекиго. Време е да запретнете ръкави и да се справите с червените и белите стрии. Днес ще ви представим няколко прости средства, които можете да прилагате в домашна обстановка.
Те представляват ефикасни природни начини за туширане на стриите. Макар да не да доведат до пълното отстраняване на белезите, със сигурност ще ги направят по-малко видими. Искате ли да научите повече за възможностите да се справите сами с червените и белите стрии?

1. Домашни средства при червени стрии

Червените стрии са нови белези. С други думи, те са още във фазата на “възпаление”. Могат да се появят по ръцете, краката, хълбоците или стомаха. Категорично, много висок е рискът да ги забележите по време на бременност. Възпалителният процес може да продължи няколко месеца, тъй като тялото изпраща кръв към засегнатите зони – това прави стриите още по-видими.

След време те започват да избледняват. Възможно ли е да елиминирате напълно нежеланите белези? Ще постигнете максимален резултат в тази мисия, ако започнете да правите процедури в момента на поява на стриите, т.е. още докато са червени! Струва си да опитате, затова сме ви приготвии няколко съвета, които ще ви свършат работа.

  1. Ексфолиант със захар

Лесна рецепта, която със сигурност ще опитате. За да приготвите ексфолианта, необходима ви е 1 супена лъжица захар (20 гр.). Влезте под душа и навлажнете кожата си. След това втрийте захарта в онези зони, в който са се появили червенини. Процедурата се съпровожда с нежен масаж. Целта е да стимулирате кръвообращението в засегнатите зони. Това средство ще ви помогне да намалите възпалението.

  1. Средство с алое вера, картоф и яйце

Необходими са ви следните съставки:

  • 1 картоф, обелен и нарязан на филийки
  • гел от алое вера (30 гр.)
  • 1 яйчен белтък

Това просто средство ще подейства благоприятно върху възпалението, като ще подхрани наранената кожа и ще стимулира възстановителния процес благодарение на съдържащото се в него алое вера. Вероятно вече сте наясно с факта, че това растение притежава мощни свойства да лекува и да регенерира организма. То е силен съюзник в грижите за здрава и красива кожа. Алое вера ще ви помогне да редуцирате видимостта на стриите.

Започнете, като извадите вътрешността от листата на алое вера. Сложете гела в стъклена купа и добавете яйчния белтък, след това потопете картофените резени в получената смес. Наложете резените върху засегнатите зони. Можете предварително да отделите време, за да изчислите горе-долу колко резена картофи ще ви трябват. Оставете средството да действа 15 минути. След това вземете душ. Това средство е ефикасно и ви съветваме да го приложите.

2. Домашни средства при белите стрии

Домашни средства при червените и белите стрии

Белите стрии са по-сложните за третиране белези по кожата. Въпреки това можете да постигнете напредък и при тях, като ги направите по-малко видими. За целта използвайте няколко прости средства, базирани изцяло на природни продукти.

При стриите е много важно да действате своевременно и търпеливо. Щом видите червен белег по кожата си, атакувайте го мигновено с някоя от горепосочените рецепти. А сега да се заемем с белите стрии.

Средство за туширане на бели стрии:

  • 50 гр. алое вера
  • 20 мл. зехтин екстра върджин
  • 3 капки витамин Е

Как да приготвите средството?

  • Това просто средство има за цел да подхрани и възстанови увредената кожа. Задължително е да използвате витамин Е, тъй като той е “експерт” по проблемите на кожата. Можете да се сдобиете с витамина в специализирани магазини или аптеки. Цената му може да ви се стори висока, но ако следите редовно блога ни, знаете, че витамин Е може да ви послужи за много неща. Например, можете да добавите няколко капки към лака за полиране на ноктите, тъй като този витамин укрепва ноктите. А ако го добавите към балсама си, ще направите косата си по-здрава.
  • Първо, трябва да извадите вътрешността на листата алое вера. Използвайте лъжица, за да извлечете гела. Сложете го в купа и добавете зехтин. Накрая капнете няколко капки витамин Е. Разбъркайте добре съставките. Щом сте готови, използвайте памучен тампон. Топнете го в получената смес и масажирайте с него засегнатите зони.

Повтарайте процедурите всяка вечер. След време ще забележите положителния им ефект – белите стрии са станали по-незабележими.

Готови ли сте да опитате?


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.