Възстановяване на черния дроб с това растение

· 17.03.2016
Ще го намерите в магазини за здравословни храни под формата на прах, екстракт, тинктура и капсули

Десмодиумът е растение, което има способността да нормализира нивата на ензимите в черния дроб и да отпусне гладката мускулатура, за да подпомогне регенерацията.

Името му е малко трудно за произнасяне, но затова пък свойствата му са наистина чудотворни. Научното му наименование е Desmodium adscendens. Расте под палмите във влажните райони на Екваториална Африка. Запознайте се с растението, което помага за възстановяване на черния дроб, в следната статия.

Функциите на черния дроб

Преди да представим това невероятно, регенериращо черния дроб растение, трябва да разясним някои неща за черния дроб и неговите функции. Черният дроб работи нон-стоп, за да бъдете живи и здрави. Той регулира процесите в тялото и го пречиства от токсични вещества. Синтезира протеини и изхвърля вредните вещества, които са погълнати чрез храна и напитки.
Черният дроб е най-големият и най-сложният вътрешен орган в човешкото тяло. Той изпълнява над 500 функции съвместно с жлъчката, регулира метаболизма, усвоява витамини, регулира отделянето на хормони и много други.
drob 1
Черният дроб има силата да се самовъзстановява, ако се приемат правилните градивни елементи. Той може да регенерира, след като е бил частично отстранен поради болест или нараняване. За да стане това, най-малко 25% от него трябва да са здрави.
Черният дроб е изключително чувствителен и дегенерира по-бързо от всеки друг орган. Консумацията на алкохол или твърде много мазнини, както и някои заболявания или метаболитни нарушения, могат да увредят черния дроб и той да не изпълнява функциите си пълноценно.

Десмодиум: Вълшебният приятел за възстановяване на черния дроб

Билковата медицина предлага много натурални средства за подобряване на функцията и възстановяване на черния дроб – като бял трън, глухарче, черна ряпа и див артишок, обаче Desmodium adscendens е наистина мощен и абсолютно невероятен.
immunna sistema
Това растение се намира в Африка и има яркозелени листа и стъбла, които пълзят нагоре по кокосови дървета или палми. Техният цвят е светлолилав, а размерът на плодовете може да достигне 25 см. Понякога наричат десмодиума „аmor seco“- „силен гръб“.
Той се използва от векове в страни като Сенегал, Кот д’Ивоар и Конго. В Гана например се употребява като природно лекарство при астма, дизентерия, запек и коремни спазми. Става част от съвременната медицина през 1960 г., когато двама френски лекари го откриват, докато участват в хуманитарна акция в региона.
Десмодиум се използва за лечение на хепатит, а пациентите се възстановяват в рамките на няколко седмици. Местните лечители знаят много за това растение и няколко проби от него са били подложени на лабораторен анализ. Резултатите показват, че Desmodium adscendens съдържа алкалоиди, сапонини, флавоноиди и антоцианини, които са изключително полезни съединения.

Клинични изследвания, проведени в Англия, Франция и Канада са доказали, че растението не само може да лекува чернодробна дисфункция, но и да защитава черния дроб по време на продължителни и инвазивни процедури като химиотерапия или при пациенти с алергии. Десмодиумът има способността да нормализира нивата на ензими в черния дроб и да отпуска гладката мускулна тъкан. Освен това подобрява дишането, като разширява бронхите, и има антихистаминови свойства.
kafe

Мощното растение е отличен природен лек за много заболявания на черния дроб, причинени от вируси, химикали и упояващи средства като алкохол или наркотици. И ако това не е достатъчно, то поддържа имунната система, което го прави много подходящо за пациенти с ХИВ.
Desmodium adscendens гарантира ефективно лечение при симптоми на хепатит (жълтеница, главоболие, умора, загуба на апетит), които ще изчезнат в рамките на няколко дни. Традиционната употреба на това растение за лечение на епилепсия също привлича вниманието на изследователите.

Как да използваме Desmodium adscendens за възстановяване на черния дроб

Това невероятно растение може да се намери в билковите магазини и магазини за здравословни храни под формата на прах, екстракт, тинктура и капсули. За да подсилите регенеративните му способности, можете да го комбинирате с други лечебни растения – като розмарин или бял трън.
Въпреки че не е имало регистрирани случаи на предозиране с десмодиум, следва да се отбележи, че растението има слабителни свойства.
Ако страдате от чернодробно заболяване, трябва да консумирате 6-10 гр.сухо растение, разтворено в 1 л. вода. Лечението трябва да продължи 2-4 седмици при остри състояния и 6-8 седмици при хронични случаи.

Тези, които са приемали лекарства, увреждащи черния дроб при състояния като гъбички на ноктите, трябва да консумират ежедневно разтвор от десмодиум преди, по време на и след лечението. Подходящата доза е 6 гр. на 1 л. вода.
Ако искате да се възползвате от чудните свойства на растението за прочистване и възстановяване на черния дроб, особено ако сте били диагностицирани с мастен черен дроб, приемайте по 10 гр. дневно в продължение на 1-3 месеца. Тези, които страдат от алергии, трябва да приемат 5 гр. на ден като чай.