Трик със замразени лимони за подпомагане борбата срещу тумори

· 23.08.2016
Цитрусовият плод лекува чревни паразити и червеи, високо кръвно налягане и заболявания на нервната система

Лимоните са сред най-известните храни в света не само с многобройните си употреби в кухнята, но и с техните отлични лечебни сили.

От векове хората са използвали сока от лимони в стотици рецепти, както и за лечебни средства поради уникалния им вкус и концентрацията на хранителни вещества и антиоксиданти, които са от съществено значение за правилното функциониране на човешкото тяло.

Доказано е, че сок от лимони помага за детоксикация на организма, като подпомага функционирането на органите, които прочистват кръвта (черен дроб, бъбреци и т.н.). Той също така укрепва имунната система и забавя действието на свободните радикали, които могат да доведат до развитието на различни заболявания.

Но много малко хора са наясно, че една от най-важните части на лимона, когато става въпрос за хранителни вещества е кората, която обикновено се изхвърля.

Кората на лимоните съдържа по-висока концентрация на антиоксиданти и етерични масла, отколкото всяка друга част, и според едно скорошно проучване може да помогне в борбата с рака.

Трик със замразени лимони за борба с рака

Известно е и потвърдено в продължение на години, че лимоните съдържат антибиотични и антивирусни свойства, които могат да забавят различни микроорганизми, които могат да причинят инфекции и заболявания.

Лимонът също е ефикасно лечение за чревни паразити и червеи, високо кръвно налягане, както и различни заболявания на нервната система.

Но това, което е не добре познато или учено доскоро е, че лимонът също помага в борбата с рака, и може да се използва за подпомагане на традиционните медицински лечения – вероятно с още по-големи ефекти от химиотерапията. Искате да научите повече?

Вие вече знаете, че екстракт или масло от лимон може да има много силни лечебни свойства. Той също притежава мощен ефект върху раковите клетки, като ги унищожава без да променя „нормалните“ клетки в близост, който е един от основните проблеми с химиотерапията.

Алкалните свойства на лимоните също променят околната среда, което позволява на раковите клетки да се разпространяват в тялото.

2-rakovi-kletki

Откритията от повече от 20 научни изследвания показват, че този цитрусов плод съдържа големи количества „лимоноиди“, които са отговорни за неговите ползи срещу рак, особено когато става дума за клетки на рак на гърдата.

В действителност, твърди се, че този плод е до 10,000 пъти по-ефикасен от адриамицин, лекарство, което се използва по целия свят в химиотерапията, за да се спре рака от неговото разпространение.

Но най-хубавото е, че за разлика от фармацевтичните лекарства, екстрактът от лимон не разрушава нормалните клетки на организма, което го прави напълно безопасен за използване.

В допълнение към рак на гърдата, тези съединения, известни като „лимоноиди“ могат също да имат положителни резултати, когато се използват за лечение на:

Лекарството: цял лимон, замразен и настърган

3-portokalova-kora

За да се възползвате от полезните свойства на лимони срещу рак, се препоръчва консумацията на този плод редовно, но без да извличате сока или да изхвърляте кората.

Правилният начин да направите това е като настържете кората, след като замразите лимона:

  • За да започнете измийте лимона обилно с малко вода и сода за хляб или ябълков оцет. Това е важна стъпка, особено когато не знаете дали плодът е органичен или не.
  • След като е чист, съхранявайте го във фризера, докато се втвърди.
  • Когато сте готови, извадете го от фризера и използвайте ренде, за настържете кората до замразена пулпа.

Може да добавите тези лимонови кори в много рецепти или дори специални напитки, като сокове и коктейли.

Дали този метод е толкова ефикасен, колкото пиенето на лимонов сок?

4-limonov-sok

Разбира се, че не. Лимоновият сок притежава своите невероятни качества, които са далеч по-полезни, когато става въпрос за други аспекти на здравето. Но когато става дума за борба срещу рака, съединенията в кората съдържат необходимите хранителни вещества, за да имат силен ефект.

Повечето от лимоноидите и други антиоксиданти, които помагат за намаляване или премахване на злокачествени тумори се срещат в кората.

В действителност, изчислено е, че един цял лимон може да съдържа до 22 различни съединения, които се борят с рак, сред които са:

  • Лимонен
  • Пектин
  • Флавонол гликозиди
  • Витамин С

Колко ефикасно може да e това срещу рак?

Според изследване на австралийската научна организация CSIRO цял лимон може да намали наличието на някои ракови тумори с до 50%.

За профилактика, препоръчително е да се консумират най-малко 150 гр. от този цитрусов плод всяка седмица.