Щастливи всеки ден?

Повечето хора не разполагат с достатъчно време, за да се упражняват всеки ден ( което е нещо ефикасно за здравето)
Щастливи всеки ден?

Последна актуализация: 06 март, 2019

Как да бъдете щастливи всеки ден?

Понякога се чувствате паднали духом, нямате никакво желание да правите каквото и да е или сте в лошо настроение. Всички тези чувства имат много причини. Една от най-важните е свързана с диетата.

В тази статия ще дадем съвети, с които ще подобрите настроението и ще се почувствате щастливи. Предложените промени в ежедневието и навиците могат да стимулират енергия та и желанието за социална активност.

Бъдете физически активни всеки ден

Бъдете физически активни, за да бъдете щастливи

Повечето хора не разполагат с достатъчно време, за да се упражняват всеки ден (което е нещо ефикасно за здравето).Съществуват начини да се реши този малък проблем. Най-лесният е – да го правите за кратки периоди от време и с повторения по няколко пъти на ден, когато можете (сутрин, преди да отидете в офиса, или вечер – преди лягане). Най-важното е:  да го правите, без значение по кое време.

Не спазвайте строги диети

Когато спрете да консумирайте нещо, което харесвате (опасявате се от напълняване), това влошава настроението. Много е важна диетата. Угаждането може да предизвика усмивка и да се почувствате удовлетворени. Не е нужно да прекалявате с храната, отколкото е необходимо. Една малка порция ще бъде повече от достатъчна, за да задоволи нуждите на организма.

Сложете ваза със свежи цветя, за да бъдете щастливи

Сложете ваза с цветя, за да бъдете щастливи

Обградени от хубави и приятно ухаещи цветя, придобивате за красота и светлина. По тази причина дейностите, които се извършват в среда с много шарени цветя и аромати, са по-приятни и пълноценни.

Пийте много вода

Когато не пиете достатъчно вода, тялото не работи, както трябва. Възможно е да се почувствате уморени и отпаднали. Това се случва, защото тялото е дехидратирано, поради липсата на течности.

Опитайте се да включите водорасли в диетата си

Включете водорасли в менюто си, за да бъдете щастливи

Витамин Б подпомага метаболизма и изгарянето на въглехидрати, така че тялото да е с необходимата енергия и да сте в състояние да извършите всички ежедневни дейности. Намерете хранителни добавки, базирани на водорасли в магазините.

Консумирайте по-малко захар

Понякога мислите, че консумирането на сладко ще помогне да завършите деня  с енергия и щастие, но това е погрешна представа. Тази енергия няма да продължи много дълго и ще навреди много на тялото. Изберете десерт с по-малко захар и калории, който също ще даде сила и енергия ( като зърнените десерти, например).

Разходете се преди обяд

Разхождайте се, за да бъдете щастливи

Кратката разходка преди обяд е много важна, защото именно в този момент тялото освобождава мелатонин – хормон, който предизвиква сънливост. Ако се  разходите, сънливостта ще премине бързо и ще се почувствате мотивирани до края на деня.

Винаги закусвайте

Никога не пропускайте закуската. Не само това – закуската трябва да бъде добра, защото е първо хранене за деня. Не забравяйте, че много часове не сте се хранили, а е важно да се чувствате добре през целия ден. Нека закуската да  включва протеини, пресни плодове и млечни продукти.

Горните препоръки са много прости за изпълнение. Надяваме се да ги приложите на практика. Те са полезни за доброто настроение и здраве.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Bekhet, A. Zauszniewski, J. Nakhla, W. (2008). Happiness: Theoretical and Empirical Considerations. Nursing Forum. Vol. 43, Enero-Marzo.
  • Serrano, J. (1984). Concepto y pensamiento: Editorial Trillas.
  • Instituto de la Felicidad (2008). 1º Informe Coca-Cola de la Felicidad: Cocacola Iberia.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.