Щастливи всеки ден?

Повечето хора не разполагат с достатъчно време, за да се упражняват всеки ден ( което е нещо ефикасно за здравето)
Щастливи всеки ден?

Последна актуализация: 06 март, 2019

Как да бъдете щастливи всеки ден?

Понякога се чувствате паднали духом, нямате никакво желание да правите каквото и да е или сте в лошо настроение. Всички тези чувства имат много причини. Една от най-важните е свързана с диетата.

В тази статия ще дадем съвети, с които ще подобрите настроението и ще се почувствате щастливи. Предложените промени в ежедневието и навиците могат да стимулират енергия та и желанието за социална активност.

Бъдете физически активни всеки ден

Бъдете физически активни, за да бъдете щастливи

Повечето хора не разполагат с достатъчно време, за да се упражняват всеки ден (което е нещо ефикасно за здравето).Съществуват начини да се реши този малък проблем. Най-лесният е – да го правите за кратки периоди от време и с повторения по няколко пъти на ден, когато можете (сутрин, преди да отидете в офиса, или вечер – преди лягане). Най-важното е:  да го правите, без значение по кое време.

Не спазвайте строги диети

Когато спрете да консумирайте нещо, което харесвате (опасявате се от напълняване), това влошава настроението. Много е важна диетата. Угаждането може да предизвика усмивка и да се почувствате удовлетворени. Не е нужно да прекалявате с храната, отколкото е необходимо. Една малка порция ще бъде повече от достатъчна, за да задоволи нуждите на организма.

Сложете ваза със свежи цветя, за да бъдете щастливи

Сложете ваза с цветя, за да бъдете щастливи

Обградени от хубави и приятно ухаещи цветя, придобивате за красота и светлина. По тази причина дейностите, които се извършват в среда с много шарени цветя и аромати, са по-приятни и пълноценни.

Пийте много вода

Когато не пиете достатъчно вода, тялото не работи, както трябва. Възможно е да се почувствате уморени и отпаднали. Това се случва, защото тялото е дехидратирано, поради липсата на течности.

Опитайте се да включите водорасли в диетата си

Включете водорасли в менюто си, за да бъдете щастливи

Витамин Б подпомага метаболизма и изгарянето на въглехидрати, така че тялото да е с необходимата енергия и да сте в състояние да извършите всички ежедневни дейности. Намерете хранителни добавки, базирани на водорасли в магазините.

Консумирайте по-малко захар

Понякога мислите, че консумирането на сладко ще помогне да завършите деня  с енергия и щастие, но това е погрешна представа. Тази енергия няма да продължи много дълго и ще навреди много на тялото. Изберете десерт с по-малко захар и калории, който също ще даде сила и енергия ( като зърнените десерти, например).

Разходете се преди обяд

Разхождайте се, за да бъдете щастливи

Кратката разходка преди обяд е много важна, защото именно в този момент тялото освобождава мелатонин – хормон, който предизвиква сънливост. Ако се  разходите, сънливостта ще премине бързо и ще се почувствате мотивирани до края на деня.

Винаги закусвайте

Никога не пропускайте закуската. Не само това – закуската трябва да бъде добра, защото е първо хранене за деня. Не забравяйте, че много часове не сте се хранили, а е важно да се чувствате добре през целия ден. Нека закуската да  включва протеини, пресни плодове и млечни продукти.

Горните препоръки са много прости за изпълнение. Надяваме се да ги приложите на практика. Те са полезни за доброто настроение и здраве.

Може да ви заинтересува ...
Открийте щастието в реалността, а не в мечтите си
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
Открийте щастието в реалността, а не в мечтите си

Мечтите са важни. Те ни вдъхват надежда и ни носят по мъничко щастие. За да задържим това щастие обаче, трябва да обърнем взора си към реалността.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Bekhet, A. Zauszniewski, J. Nakhla, W. (2008). Happiness: Theoretical and Empirical Considerations. Nursing Forum. Vol. 43, Enero-Marzo.
  • Serrano, J. (1984). Concepto y pensamiento: Editorial Trillas.
  • Instituto de la Felicidad (2008). 1º Informe Coca-Cola de la Felicidad: Cocacola Iberia.

Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.