Искате гърдите ви да са по-стегнати? Не пропускайте тези 6 съвета

Масажи с лед и маска с яйчен белтък? Звучи странно, но защо не опитате и вие?
Искате гърдите ви да са по-стегнати? Не пропускайте тези 6 съвета
Maricela Jiménez López

Прегледано и одобрено от лекар Maricela Jiménez López.

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 25 август, 2022

Гърдите ви са една от най-привлекателните части на вашето тяло, но за съжаление те се променят с течение на времето.

Хормоналната активност, внезапната загуба на тегло или напълняването, а дори и кърменето могат да бъдат фактори за запушването на каналите в гърдите ви и да доведат до поява на стрии и други проблеми.

Това, заедно със загубата на еластичност, която идва с процеса на стареене, са голяма пречка за поддържането им стегнати дълго време.

Докато е нормално да виждате известно отпускане, след като сте навършили 40, понякога процесът започва и по-рано, особено ако пренебрегвате мускулите и кожата.

Важно е да вземете специални предпазни мерки и да се опитвате да ги прилагате всеки ден, и то колкото е възможно по-скоро.

Тъй като много хора не знаят какво могат да направят, ще споделим с вас няколко препоръки, които да ви помогнат да ги поддържате стегнати и здрави.

1. Следвайте здравословна диета

гърдите ви по-стегнати със здравословна диета

Много хора нямат представа колко полезна е здравословната, балансирана диета, богата на висококачествени хранителни вещества за външен вид.

В този конкретен случай това е фундаментално, тъй като подходящата диета е от съществено значение за здравето на мускулите и кожата.

Много храни увеличават производството на естроген в тялото, стимулирайки растежа и стегнатостта на гърдите ви, особено в развиващите се етапи.

Здравословното хранене трябва да включва:

2. Масажи с лед

Ледените масажи са стягаща терапия, която е популярна в цял свят и всички знаят колко е полезна за кожата и нейното подмладяване.

Прилагането на лед върху тъканта на гърдата има стягащ ефект, който помага да се подобри твърдостта с течение на времето.

Как да ги правим?

  • Вземете няколко ледени кубчета и внимателно ги масажирайте върху гърдите ви.
  • Повторете 1 или 2 минута, а след като подсушите добре, незабавно сложете сутиен.
  • Правете това 2 пъти на ден, за да постигнете оптимални резултати.

3. Подобрете позата си

гърдите ви

Добрата поза не само показва фигурата, но също така ще ви помогне да се радвате на по-стегнати, по-тонизирани и по-добре изглеждащи гърди.

Позицията на тялото както в покой, така и в движение, оказва голямо влияние върху здравето на гърдите, корема и гърба.

Изправената позиция ви кара да изглеждате по-високи, намалявате риска от нараняване и ако това не е достатъчно, помага за защита на гърдите ви от увисване.

4. Упражнения за да бъдат гърдите ви стегнати

Въпреки че е трудно за много хора да правят упражнения всеки ден, физическата активност е един от най-добрите начини да запазите гърдите си тонизирани, стегнати и изглеждащи страхотно.

Упражненията тонизират, стягат и дори помагат да натрупате мускулна маса, за да увеличите естествения им размер.

Също така са полезни за кръвообращението и здравето на кожата, което е от ключово значение за предотвратяването на стрии и отпуснатост.

В идеалния случай трябва да правите упражнения, които да действат върху гръбначните мускули, гърба и ръцете.

Препоръчваме ви някои от следните:

  • Лицеви опори
  • Плуване
  • Вдигане на тежести
  • Упражнения за гръдния кош с тежести

5. Маска за стегнати гърди с белтък на яйце

гърдите ви по-стегнати

Редовното прилагане на маска с яйчен белтък може да помогне значително при отпускане на кожата в областта на гърдите ви, като същевременно подобрява нейната еластичност и твърдост.

Освен че имат стягащи свойства, яйчните белтъци съдържат основни хранителни вещества, които след като се абсорбират, укрепват отпуснатата кожа.

Как да я приготвим?

Разбийте яйчен белтък добре, след което го нанесете върху гърдите.

Оставете го да престои 30 минути и изплакнете със студена вода.

5. Увеличете приема на вода

Хидратацията е жизненоважна както за здравите гърди, така и за здравето и здравината на всичките мускули.

Пиенето на достатъчно вода ежедневно е полезно за цялото тяло, тъй като поддържа кръвообращението и осигурява правилна клетъчна оксигенация.

Пиенето на 6 до 8 чаши на ден ще бъде голяма помощ за поддържането на кожата стегната, без целулит и без стрии.

Както вече знаете, всичко, което е необходимо са няколко прости, здравословни навици, за поддържането на гърдите ви здрави. Направете ги част от рутината си и се насладете на всичко, което ще направят за вашето тяло!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.