Искате гърдите ви да са по-стегнати? Не пропускайте тези 6 съвета

· 15.06.2017
Масажи с лед и маска с яйчен белтък? Звучи странно, но защо не опитате и вие?

Гърдите са една от най-привлекателните части на женското тяло, но за съжаление те се променят с течение на времето.

Хормоналната активност, внезапната загуба на тегло или напълняването, а дори и кърменето могат да бъдат фактори за запушването на каналите в гърдите, поява на стрии и други проблеми.

Това, заедно със загубата на еластичност, която идва с процеса на стареене, са голяма пречка за поддържането им стегнати дълго време.

Докато е нормално да виждате известно отпускане, след като сте навършили 40, понякога процесът започва и по-рано, особено ако пренебрегвате мускулите и кожата.

Важно е да вземете специални предпазни мерки и да се опитвате да ги прилагате всеки ден, и то колкото е възможно по-скоро.

Тъй като много хора не знаят какво могат да направят, ще споделим с вас няколко препоръки, които да ви помогнат да ги поддържате стегнати и здрави.

1. Следвайте здравословна диета

Много хора нямат представа колко полезна е здравословната, балансирана диета, богата на висококачествени хранителни вещества за външен вид.

В този конкретен случай това е фундаментално, тъй като подходящата диета е от съществено значение за здравето на мускулите и кожата.

Много храни увеличават производството на естроген в тялото, стимулирайки растежа и стегнатостта на гърдите, особено в развиващите се етапи.

Здравословното хранене трябва да включва:

 • Плодове и зеленчуци
 • Бобовите растения
 • Ядки
 • Бяло месо
 • Риба и ракообразни
 • Пълнозърнести храни
 • Семена

2. Масажи с лед

Ледените масажи са стягаща терапия, която е популярна в цял свят и всички знаят колко е полезна за кожата и нейното подмладяване.

Прилагането на лед върху тъканта на гърдата има стягащ ефект, който помага да се подобри твърдостта с течение на времето.

Как да ги правим?

 • Вземете няколко ледени кубчета и внимателно ги масажирайте върху гърдите.
 • Повторете 1 или 2 минута, а след като подсушите добре, незабавно сложете сутиен.
 • Правете това 2 пъти на ден, за да постигнете оптимални резултати.

3. Подобрете позата си

Добрата поза не само показва фигурата, но също така ще ви помогне да се радвате на по-стегнати, по-тонизирани и по-добре изглеждащи гърди.

Позицията на тялото както в покой, така и в движение, оказва голямо влияние върху здравето на гърдите, корема и гърба.

Изправената позиция ви кара да изглеждате по-високи, намалявате риска от нараняване и ако това не е достатъчно, помага да предпазите гърдите си от увисване.

4. Упражнения

Въпреки че е трудно за много хора да правят упражнения всеки ден, физическата активност е един от най-добрите начини да запазите гърдите си тонизирани, стегнати и изглеждащи страхотно.

Упражненията тонизират, стягат и дори помагат да натрупате мускулна маса, за да увеличите естествения им размер.

Също така са полезни за кръвообращението и здравето на кожата, което е от ключово значение за предотвратяването на стрии и отпуснатост.

В идеалния случай трябва да правите упражнения, които да действат върху гръбначните мускули, гърба и ръцете.

Препоръчваме ви някои от следните:

 • Лицеви опори
 • Плуване
 • Вдигане на тежести
 • Упражнения за гръдния кош с тежести

5. Маска за стегнати гърди с белтък на яйце

Редовното прилагане на маска с яйчен белтък може да помогне значително при отпускане на кожата в областта на гърдите, като същевременно подобрява нейната еластичност и твърдост.

Освен че имат стягащи свойства, яйчните белтъци съдържат основни хранителни вещества, които след като се абсорбират, укрепват отпуснатата кожа.

Как да я приготвим?

Разбийте яйчен белтък добре, след което го нанесете върху гърдите.

Оставете го да престои 30 минути и изплакнете със студена вода.

5. Увеличете приема на вода

Хидратацията е жизненоважна както за здравите гърди, така и за здравето и здравината на всичките мускули.

Пиенето на достатъчно вода ежедневно е полезно за цялото тяло, тъй като поддържа кръвообращението и осигурява правилна клетъчна оксигенация.

Пиенето на 6 до 8 чаши на ден ще бъде голяма помощ за поддържането на кожата стегната, без целулит и без стрии.

Както вече знаете, всичко, което е необходимо са няколко прости, здравословни навици, за да поддържате гърдите си здрави. Направете ги част от рутината си и се насладете на всичко, което ще направят за вашето тяло!