Фантастични съвети за по-плътни мигли

Включете в менюто си бадеми, зехтин, броколи и авокадо
Фантастични съвети за по-плътни мигли

Последна актуализация: 22 февруари, 2019

Кой би отказал да има по-плътни мигли? Обичаме да ги разкрасяваме и да се грижим за тях; правим всичко възможно, за да изглеждат безупречно и ефектно. И все пак…

Практиката показва, че не е необходимо да влагате купища пари в козметика, за да се радвате на красиви и здрави мигли. Ето няколко простички трика, които можете да приложите у дома. Те ще направят миглите ви по-обемни и плътни.

Започнете с балансирано хранене

авокадо за по-плътни мигли

Дори и да сте един от хората, които притежават тънки и рехави мигли, не мислете, че сте обречени. Много жени се сблъскват с този проблем – все пак голяма част от процесите в тялото ни са резултат на генетично заложени фактори.

Спазването на конкретна диета и прилагането на адекватни козметични трикове могат да направят миглите ви неотразими. И категорично заявяваме, че не възнамеряваме да използваме изкуствени мигли. С малко търпение, време и добри навици ще постигнем целта си по естествен път. Най-добрият подход е да започнете процеса отвътре навън.

Дерматолози от Мадридския институт по дерматология и естетична хирургия напомнят, че добре балансираната диета, която е бедна на мазнини и изобилства от витамини А, В, С и Е, ще стимулира по естествен път растежа на миглите. Те ще станат по-дълги и блестящи. Защо да не последваме съвета им?

Кои храни спомагат здравето на миглите

  • Бадеми. Трудно изпълнимо ли е да ядем по 6 бадема на ден? Те са богати на витамин Е, идеално подхранват фоликулите на миглите. Освен това съдържат полифенол – антиоксидант, който предпазва миглите от опадане.
  • Зехтин. Със сигурност сте чували за зехтина и приложението му в обгрижването на миглите. Зехтинът укрепва миглите и предоставя на тялото ви изобилие от витамин Е – антиоксидант, който е способен да се бори с преждевременното стареене и рехавите мигли.
  • Бобови изделия. Те са естествен източник на желязо, цинк и витамини В-комплекс. А с какво допринасят за здравето на миглите? Отлична комбинация са, укрепват, подхранват и снабдяват с кислород.
  • Броколи. Малко са зеленчуците, които са толкова широкоспектърни по отношение на здравето на човека. Знаехте ли, например, че броколите снабдяват организма ни с кератин? Благодарение на този зеленчук миглите стават по-плътни, силни и еластични.
  • Авокадо. Много проучвания са доказали, че консумацията на половин авокадо дневно снабдява тялото ни с над 20 витамина и минерала. Повечето от тях са особено ефективни, когато става дума за здрави и красиви мигли.

Простички разкрасителни съвети за по-плътни мигли

фантастични съвети за по-плътни мигли

1.Решете миглите си всяка вечер

Добрите резултати понякога се крият в най-простичките неща. Ресането на миглите е чудесен пример за това. Мислете за миглите си по същия начин, по който за косата си. Ресането е много ефективна, стимулираща растежа на миглите практика. Решейки се, вие отстранявате мъртвите кожни клетки и стимулирате циркулацията на кръв в областта. Тази ежедневна процедура дава отлични резултати.

2.Третирайте миглите с рициново масло

Непогрешимо, ефективно и икономично – струва си има имате това масло у дома. Малко са маслата, които са толкова полезни за миглите като рициновото. То представлява естествен източник на важни вещества, които активират хидратацията им.

За да извлечете ползите от рициновото масло, използвайте памучен тампон, напоен с него. Внимателно масажирайте миглите, най-добре вечер, преди да ги разрешите. С времето ще забележите как стават по-гъсти.

Препоръчваме ви да прочетете и: Ползите от рициновото масло

3.Трик с талк

Този фантастичен трик представлява доказано оръжие в арсенала на професионалните гримьори. Изключително лесен е, но и удивително резултатен.

  • Първо, нанесете грима на върха на миглите. Уверете се, че миглите са добре раздалечени.
  • След това внимателно поръсете миглите с талк (бебешка пудра). По този начин ще придадете дебелина. Можете да нанасяте пудрата с помощта на допълнителна четка за мигли. Процедурата е лесна за изпълнение.
  • Когато миглите са добре покрити с талк (като внимавате талкът да не ви влиза в очите), повторете нанасянето на грим. Действайте внимателно – най-добрият начин е да се движите в посока от корена към върха на косъма. Не спирайте при върха, а продължете нататък. Така ще избегнете натрупването на много спирала върху върха на миглите.
лесен трик с талк за по-плътни мигли

4.Трябва ли спиралата винаги да бъде черна?

Въпрос за един милион лева!

Истината е, че не. Невинаги. Предлагат се различни продукти, които могат да ни послужат за придаването на плътност на миглите:

  • Спирала с прозрачен блясък. Тя създава усещане за светлина, наситеност и уникален вид, особено в ранните часове на деня. Ако третирате правилно тъмните кръгове около очите, ще постигнете превъзходен резултат.
  • Кафява спирала в съчетание с черна: друг трик, който професионалните гримьори прилагат. Изпробвали ли сте тази техника досега? Уникална е! Нанесете кафява спирала в зоната от корена до средата на миглите. След това по връхчетата нанесете черна спирала. По този начин ще постигнете така желаните дълги и плътни мигли.

5.Внимавайте с машата за мигли и водоустойчивите спирали

Знаем, че машите за мигли предлагат изключително бърза възможност да придадем красив вид на миглите. Често обаче не се улавяме, че прекаляваме с употребата им. Когато използваме този тип маша всеки ден, всъщност нараняваме и увреждаме миглите. Резултатът: оредяване и отслабване. Ако все пак не можете да избегнете употребата на маша, превърнете в навик редовното хидратиране на миглите. За целта използвайте вазелин или рициново масло два пъти дневно.

По същия начин стоят нещата с водоустойчивите спирали. Знаем, че заради съставките им те са дълготрайни и дори могат да издържат третиране с вода на басейна или плажа. Но какво се случва всъщност? Водоустойчивите спирали изискват повече усилия за премахване, което означава, че рискът да увредите миглите си е по-голям.

Бъдете изключително пестеливи, когато става дума за водоустойчиви спирали и маши. Препоръчваме ви да изберете поне един от съветите за здрави, плътни и дълги мигли, с чието изпълнение да започнете още утре.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.