5 неща, които не трябва да допускате във вашата връзка

Ако отдадете себе си изцяло, без да получите нещо повече от поредната доза изисквания или критики, ще дойде време, когато ще се почувствате разочаровани и много празни
5 неща, които не трябва да допускате във вашата връзка

Последна актуализация: 11 юли, 2019

Нищо не е по-хубаво и възнаграждаващо от партньор, който споделя чувствата ни и на когото можем да дадем любовта си. Но трябва да внимаваме и да не попадаме в капана да даваме абсолютно всичко за този човек… Затова днес ще ви обясним какво трябва да защитавате над всичко останало във вашата връзка.

Аспекти, които трябва да защитавате във вашата връзка

ако само вие давате във вашата връзка, няма да бъдете щастливи

1. Не давайте “всичко”, ако никога не получавате “нещо” в замяна

Това е много често срещана грешка в една връзка: да разкриете всички ваши емоции и чувства без никакво ограничение, като отдавате същността си за тази любов. И това без съмнение е хубаво – но само ако другият човек реагира по подобен начин във вашата връзка и ви показва, че всичките ви усилия си струват, че всеки жест е роден от искрена любов, лишена от егоизъм.

Ако отдадете себе си изцяло, без да получите нещо повече от поредната доза изисквания или критики, ще дойде време, когато ще се почувствате разочаровани и много празни. Това усещане е много разрушително и трябва да го имате предвид.

Любов, споделяне, себеотдаване… но не забравяйте, че и вие заслужавате да получавате същото.

2. Не унищожавайте самочувствието си или вашите ценности

във вашата връзка преди всичко е нужно уважение

Ясно е, че в една връзка има различни харесвания, интереси и дори ценности. Но ако има уважение и признание, нещата ще вървят добре. Можете да позволите на вашия партньор, например, да се радва на спонтанност, развлечения, да ходи на партита… но също имате нужда и от време, което да бъде споделяно с вас.

С други думи, трябва да има баланс. Но ако другият човек ви критикува, че не сте “много забавни” или сте лоши любовници, след това ще се чувствате зле и ще започнете да се съмнявате. Нима съм скучен? Може би аз съм човек, с когото той не може да бъде щастлив?

Тези въпроси наистина могат да срутят самочувствието ви. Вашият  партньор трябва да ви уважава и цени – това е от съществено значение. Без уважение не може да има щастие.

3. Не позволявайте на никого да нахлуе и унищожи личното ви пространство

Ние всички имаме своите хобита, приятели и страсти… неща, от които не можем да се откажем. Никога не се отказвайте от семейството или приятелите си заради вашия партньор. Не загърбвайте всичко, което обичате, заради него, защото ако го направите, няма да остане нищо за вас и ще загубите себе си и своята самоличност.

Личното пространство е това интимно място, където са социалният ви живот и вашите страсти и интереси. Не го пренебрегвайте.

4. Не унищожавайте мечтите и надеждите си

не допускайте вашата връзка да спира стремежите и мечтите ви

Понякога поддържате близки отношения с токсични партньори. Хората, които режат вашите крила и ви казват ден след ден, че не сте в състояние да правите това или онова. Това, че не сте достатъчно умни, за да извършите определена дейност, че никога няма да получите работата, за която жадувате, защото не сте достатъчно добри…

Личности, които ден след ден ви смазват и спират стремежите ви, които превръщат личността ви в една сянка без дух и енергия. Не позволявайте това да се случи!

5. Не позволявайте да се превърнете в нещастен човек

Това е най-важното. Когато се събуждате всяка сутрин, запитайте се дали сте доволни. Запитайте се дали човекът до вас е този, с когото искате да остареете. Дали той ще ви съпътства във вашите мъдри години, и който ще живее с вас в хармония и мир. Ако ви дава увереност, мъдрост и мечти, не се колебайте: вашата връзка си струва усилията и трябва да се борите за нея.

Но ако се чувствате празни и виждате, че партньорът не ви кара да се усмихвате, а да плачете и живеете дните си с тъга, действайте! Заслужавате да бъдете щастливи. Това е основното право на всеки човек.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.