Не знаете как да стегнете корема си? Да, без съмнение, това е едно от най-трудните места за топене на мазнините.
Основната причина за недобрите резултати не е свързана с начина на хранене или режима на тренировки. Тези два фактора със сигурност са част от процеса, но ключът да стегнете корема е самото поведение.
Фокусирайте се върху целта
Първото нещо, което трябва да направите е да:
Вземете решение. Какво искате да постигнете и по какъв начин ще направите това?
Бъдете уверени в себе си, че сте готови да постигнете целта си.
Поставете си целите, които искате да постигнете.
Погледнете в бъдещето, представете си как постигате целта си. Вярвайте в себе си.
Спрете да отлагате! Време е да запретнете ръкави…
Как трябва да се храните?
Хилядите диети, които откривате в интернет, в списанията или за които чувате от приятели, не са нещо ново. Проблемът на повечето диети е, че водят до недостига намакрохранителни вещества като: протеини, въглехидрати и мазнини. Затова организмът ви започва да изпитва дефицит на определени вещества.
Това, което се случва е, че човек отслабва бързо, тъй като използва натрупания гликоген в мускулите. Той представлява въглехидрати намиращи се в самите мускули. Човек отслабва, но мускулите му не са здрави и оформени – същото важи и за корема.
Искате да избегнете това, нали? Разбира се!
Днес ще ви разкажем кои храни трябва да включите в менюто си, ако искате да стегнете корема си:
Яйца: Яйцата са чудесен източник на протеини. Благодарение на съдържанието си на левцин те укрепват мускулите.
Банани: високото им съдържание на калий улеснява преминаването на нервните импулси в мускулите.
Овесени ядки: Те са идеалната храна за закуска. Осигуряват ви протеини в началото на деня, както и витамини и въглехидрати.
Спанак: съдържа калций и нитрати, спомагащи свиването и стягането на мускулите.
Червено месо: Червеното месо е богато на протеини, желязо, цинк и витамини от В групата, улесняващи функционирането на мускулите.
Бял чай: Този чай съдържа химически вещества наречени полифеноли, функциониращи като антиоксиданти и спомагащи оформянето на мускулите.
Кашу: Консумирани в малки количества този вид ядки подобряват функционирането на тялото като цяло. Съдържат магнезий, цинк, фосфор, калций и калий.
Свийте коленете си и сложете ръцете си под главата.
Важно е лактите ви да бъдат отворени.
Относно положението на главата ви – трябва да има разстояние между брадичката и гърдите ви.
Започнете да повдигате тялото си, без да оказвате натиск върху брадичката си. Ще усетите свиването на коремните си мускули. Тогава повдигнете раменете си от пода.
Върнете се в изходна позиция и повторете упражнението.
Направете 4 серии от 10 повторения.
2.Страничен планк
Легнете на една страна.
Поставете едната си длан върху пода.
Опрете се на пода и с ходилото на крака ви, който се намира по-близо до пода.
Тялото ви трябва да оформи триъгълник, за да можете да се повдигате, без да свивате краката си.
Задръжте в тази позиция 30 секунди.
Повторете упражнението и на другата страна.
3.Завъртане на бедрата
Легнете на пода.
След това седнете със свити крака.
Поставете ръцете си зад гърба ви и се опрете с длани върху пода.
След това започнете да движите краката си от едната страна на другата имитирайки движението на чистачките на кола. Коленете ви трябва да докосват пода при всяко движение.
Lee Hooper, Asmaa Abdelhamid, Helen J. Moore, Wayne Douthwaite, C. Murray Skeaff, Carolyn D. Summerbell. 2012. Effect of reducing total fat intake on body weight: systematic review and meta-analysis of randomised controlled trials and cohort studies. BMJ. https://www.bmj.com/content/345/bmj.e7666
Pingitore, A., Lima, G. P., Mastorci, F., Quinones, A., Iervasi, G., & Vassalle, C. (2015). Exercise and oxidative stress: potential effects of antioxidant dietary strategies in sports. Nutrition (Burbank, Los Angeles County, Calif.), 31(7-8), 916–922. https://doi.org/10.1016/j.nut.2015.02.005
R P Heaney, C M Weaver, R R Recker. 1988. Calcium absorbability from spinach. The American Journal of Clinical Nutrition. https://doi.org/10.1093/ajcn/47.4.707
Paul J. Arciero, Christopher L. Gentile,Roger Martin-Pressman, Michael J. Ormsbee, Meghan Everett, Lauren Zwicky and Christine A. Steele. 2006. Increased Dietary Protein and Combined High Intensity Aerobic and Resistance Exercise Improves Body Fat Distribution and Cardiovascular Risk Factors. International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism. https://journals.humankinetics.com/view/journals/ijsnem/16/4/article-p373.xml
Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.
Интересни статии
ХраненеNatto, полутечна японска храна, която осигурява пробиотици
ХраненеКои са храните, които могат да причинят болки в ставите?
ХраненеСемена от тамаринд: здравословна закуска за вашата диета
ХраненеИмитация на месо от раци: знаете ли от какво се прави?