4 съвета за смаляване на шията, когато е отпусната

29 Ноември, 2018
Сокът от пъпеш предпазва от неприятните мастни натрупвания под челюстта

Мазнините, натрупани около шията, често ви карат да изглеждате по-възрастни, отколкото сте в действителност. Знаем, че е трудно да се премахнат и че много жени се обръщат към пластичната хирургия за решение на проблема, но ви уверяваме, че с няколко прости стъпки можете да намалите отпуснатия външен вид на кожата около шията. Ние ще ви разкажем как!

Прости стъпки за намаляване на отпусната шия

Знаете ли защо се появява отпуснатата шия? По принцип мускулите под шията губят стегнатостта си с възрастта. Спазването на диети, липсата на хидратация и загубата на тонус водят до отпускане на кожата и повлияват негативно на външния вид. Но с малко повече усилия и като следвате няколко прости стратегии, все пак можете да направите шията си по-слаба. Нека да видим как!

1. Сокове за здраве

B_toksini

Вашето вътрешно здраве директно се отразява на външния ви вид, затова е важно да спазвате диета, която да ви помага за премахване на токсините и подобряване на хидратацията. С други думи, възползвайте от храните, богати на витамини и минерали, конкретно “отговорни” за стегнатостта на кожата. Някои от естествените сокове и шейкове, които могат да помогнат в тази насока, са следните:

1. Сок от ябълка и червено цвекло: вкусна, освежаваща и хранителна напитка, отлична за премахване на токсините и за избягване на задържане на течностите. Можете да изпиете една чаша преди ядене, за да ви помогне за по-добро храносмилане, пък и този сок е най-добрият естествен детоксикатор за вашите цели.

2. Сок от пъпеш: това е един от най-полезните сокове, които можете да консумирате. Пъпешът е идеално средство за възстановяване на тонуса на кожата и предпазва от неприятните мастни натрупвания под челюстта. За да извлечете най-добрите ползи от този плод, пригответе чаша от сока му, смесена с чаша вода.

3. Лайм и мента: фантастичен антиоксидант, почистващо и ревитализиращо средство. Сокът от лайм има точното количество антиоксиданти за борба със свободните радикали, налични в телата ни. И не само това, неговите почистващи свойства, в комбинация с магията на ментата, помагат да избягваме задържането на течности и да премахнем токсините.

Вижте също:  6 лесни съвета за подмладяване на кожата на шията

2. Витамин Е за подобряване на стегнатостта на кожата

B_vitamini

Препоръчително е да увеличите приема на витамин Е – вещество, което е от съществено значение за подобряване на стегнатостта на кожата и нейната еластичност. Можете да увеличите приема на витамин Е, като консумирате повече листни зеленчуци, кафяв ориз, пшенични кълнове или масла, ръж, бобови растения, ядки и ябълки. Ако търсите по-интензивен начин да увеличите приема на витамин Е, консултирайте се с вашия лекар за препоръка и рецепта.

Препоръчваме и: Добавете тези 6 храни в диетата си за повече витамин Е

3. Маски и пилинг срещу увиснала шия

B_maska

Едно ефективно средство за стягане на увисналата шия е маска от масло от пшеничен зародиш. Пшеничният зародиш има висока концентрация на вече споменатия витамин Е, който е идеален за хидратация, подобрява цвета на кожата и еластичността на шията. Нанасяйте маска от пшеничен зародиш ежедневно в зоната на челюстта и шията и бързо ще забележите резултатите. Добре знаете, че много често простите лекарства са много по-ефективни от скъпите кремове.

Преди лягане използвайте памучен тампон за прилагане на масло от пшеничен зародиш и го масажирайте нежно в кожата си с движения нагоре по шията до челюстта в продължение на 10 до 15 минути.

4. Упражнения за шията

B_uprajnenia

Опитайте 3 прости упражнения, които ще ви помогнат да постигнете по-млад вид и по-стегнато деколте. Имайте предвид, че в тези области на тялото ви кожата е здраво прикрепена към мускулите, което означава, че ако сте в състояние да подсилите и укрепите тези мускули, кожата ви ще “последва” примера им. Ключът е да бъдете последователни – ето как:

  • Първото упражнение е съвсем лесно: правете кръгове по посока на часовниковата стрелка с върха на езика си по горната част на небцето. Дръжте гръбнака изправен и стойте със затворена уста. Повтаряйте три пъти на ден, със серии от по десет кръга.
  • Беззвучните гласови упражнения също са важни и могат да бъдат забавни. Произнасяйте последователно всички гласни чрез използване на преувеличени движения. Не е нужно да крещите, просто формирайте гласните мълчаливо с гърлото и устата си. Повтаряйте 10 пъти дневно. Това е най-доброто упражнение за мускулите на гласните струни в основата на шията.
  • Усмихнете се няколко пъти по време на упражненията и вижте ползите. Образувайте обърната усмивка (с ъгълчетата на устните надолу), докато стягате мускулите на врата (звучи по-трудно, отколкото на практика е). Чудесно! Повторете 10 пъти и не забравяйте да бъдете последователни.
  • Cordero, A., Masiá, M. D., & Galve, E. (2014). Ejercicio físico y salud. Revista Espanola de Cardiologia. https://doi.org/10.1016/j.recesp.2014.04.007
  • Gruber, W. (1992). Fisiologia del ejercicio. Archiv F. https://doi.org/10.1007/BF01929730
  • González, M. (2005). Incidendia de la actividad física en el adulto mayor. Revista Internacional de Medicina y Cienciad de La Actividad Fisica y El Deporte. https://doi.org/1577-0354