10 удивителни ползи от мехлема Vicks VapoRub

Това чудесно средство, познато още на бабите ни, хидратира напукани устни, държи комарите надалеч, смазва пантите на вратите и облекчава болката при изгаряния
10 удивителни ползи от мехлема Vicks VapoRub

Последна актуализация: 27 февруари, 2019

Мехлемът Vicks VapoRub представлява средство, което се използва от десетилетия за лечението на кашлица. Някои от вас със сигурност помнят как майка им или баба им го е прилагала, за да облекчи характерните симптоми на настинката. Колко от вас знаят обаче, че могат да използват мехлема Vicks VapoRub в много други случаи, освен при простуда? Истината е, че това средство се характеризира с редица други полезни приложения, които със сигурност ще ви изненадат. Искате ли да разберете повече за Vicks VapoRub? Тогава отделете малко време, за да откриете повече за алтернативните му приложения.

Намалява болка и умора в краката

Краката понасят цялото натоварване в течение на деня. Именно поради това те често страдат от подуване и ги чувствате болезнени. За да облекчите умората в краката, която се натрупва с всеки изминал ден, препоръчително е да използвате задоволително количество от мехлема Vicks VapoRub. Втрийте го в стъпалата с нежни масажни движения. Правете тази процедура всяка вечер преди лягане. След това обуйте чорапи. На следващия ден гарантирано ще се събудите с отпочинали и нежни стъпала.

Мехлемът Vicks VapoRub облекчава главоболие

При главоболие нанесете малко Vicks VapoRub върху челото си.

Част от главоболието, с което се сблъсквате в ежедневието, се дължи на стрес и напрежение. За да почувствате облекчение, нанесете малко Vicks VapoRub върху челото си. Само след няколко минути ще забележите подобрение.

Бори се с черни точки и пъпки

Мехлемът Vicks VapoRub и съставките му са ваш съюзник, когато искате да се справите с пъпките и черните точки по кожата. От вас се изисква само и единствено да нанесете малко от средството върху засегнатата зона.

Прилага се при мускулни болки

При болки в нанесете с масажни движения мехлема Vicks VapoRub.

След натоварен ден вероятно усещате силна мускулна умора и болки не на едно, а на много места по тялото си. За да туширате мускулното напрежение, можете да използвате мехлема Vicks VapoRub, като го нанесете с масажни движения. Мехлемът ще стимулира кръвообращението и ще гарантира мигновено облекчение.

Облекчава болка при изгаряния

Независимо дали става дума за изгаряне заради неумерено излагане на слънце, опръскване с горещо олио или друга причина, Vicks VapoRub ще ви помогне да облекчите болезнените усещания и ще стимулира възстановителния процес.

Предпазва от комари

Можете да втривате мехлема Vicks VapoRub в кожата си и след ухапване.

Повечето видове комари недолюбват силния аромат на Vicks VapoRub. Това средство държи насекомите надалеч, така че да не ви ухапят. Само нанесете малко от мехлема върху зоните, които най-често привличат комарите. Можете да втривате Vicks VapoRub в кожата си и след ухапване.

Облекчава зачервена и раздразнена кожа

Vicks VapoRub се използва успешно за лечението на розацея или зачервена кожа. Нанесете малко от него върху засегнатата зона преди лягане и още веднъж на сутринта.

Хидратира напукани устни

Нанесете малко от мехлема Vicks VapoRub всеки път, когато усетите сухота.

От естетическа гледна точка напуканите устни не са привлекателни. Те могат обаче да бъдат и знак, че нещо не е наред. За да ексфолирате изсушената кожа и хидратирате устните си, нанесете малко от мехлема Vicks VapoRub всеки път, когато усетите сухота.

Смазва пантите на вратите

Дали някоя врата у дома не скърца, когато я отваряте и затваряте? Ако искате да спрете този неприятен звук, смажете пантите с помощта на доволно количество Vicks VapoRub. Проблемът е решен!

Домашен крем за отслабване с мехлема Vicks VapoRub

Vicks VapoRub е мехлем, който е способен да ви помогне да редуцирате количеството мазнини в определени зони от тялото. Категорично не става дума за вълшебство. Мехлемът стимулира топенето на мазнините в тези зони, където упражненията повлияват трудно – например корема и бедрата.

Този домашно приготвен крем за отслабване и извайване на фигурата ще ви помогне да елиминирате излишните мастни натрупвания и целулита. Прилагането на Vicks VapoRub се препоръчва за редуциране на двойна гуша, намаляване на мазнините по корема и намаляване на обиколката на бедрата. За целта е необходимо само да приготвите крема. Той се състои от малко Vicks VapoRub, камфор, сода бикарбонат и малко алкохол за разтривки. Щом сте готови, нанесете го върху засегнатите зони и покрийте тялото си с найлон. Можете да правите тази процедура както у дома, така и в офиса или пък непосредствено преди тренировка.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.