Лесни начини да изсветлите вашите подмишници

Комбинацията от кисело мляко и овесени ядки представлява мощно избелващо и ексфолиращо средство
Лесни начини да изсветлите вашите подмишници

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Кожата на вашите  подмишници е зона, която понякога потъмнява или се замърсява поради различни фактори, дори генетична обусловеност. Дезодорантите и антиперспирантите, от друга страна, често съдържат вещества, които съществено обезцветяват кожата. Промяната на цвета може да бъде следствие и от употребата на обезкосмяващи средства или пък тъп бръснач. Независимо каква е причината кожата на вашите подмишници да потъмнее или да се замърси, гледката е неприятна – всеки път, когато носите потник или блуза без ръкави.

Темата на днешния материал е как да изсветлите вашите подмишници с достъпни и доказани средства. По този начин не само ще подобрите самочувствието си, но ще се радвате на по-здрава кожа.

На съвременния пазар ще откриете разнообразие от продукти, които обещават желания ефект – изсветляване на кожата на подмишниците, премахване на тъмни петна и т.н. Много от тях не са никак евтини. Струва си да се поинтересувате от алтернативни методи, които са далеч по-разумни като цена. Можете да ги приготвяте у дома и си заслужава да им се доверите, защото те са доказали ефикасността си във времето. Готови ли сте да научите повече за натуралните начини за изсветляване на вашите подмишници?

Скраб с лимон и захар за вашите подмишници

Този натурален ексфолиант представлява първа стъпка към възвръщането на по-светлата и чиста кожа. Съдържанието на цитрусова киселина е предпоставка да прилагате скраба вечерно време, тъй като излагането на слънце след процедура с лимон е непрепоръчително. Лимонът представлява мощен обезцветяващ агент, а захарта е натурален ексфолиант, който ще премахне всички мъртви кожни клетки. Необходими са ви 1 супена лъжица кафява или нерафинирана захар и 1/2 чаша лимонов сок. Нанесете получената смес по кожата на подмишниците. Оставете да действа 15 минути, след това изплакнете и подсушете добре кожата си.

Домашен крем за изсветляване на зоната на подмишниците

вашите подмишници

С помощта на тези евтини съставки можете да създадете собствен избелващ крем, който премахва тъмни петна и по естествен начин изсветлява кожата на подмишниците. За да го приготвите, смесете 1 супена лъжица мед, сока на 1 лимон и 2 супени лъжици овесени ядки. Разбъркайте добре съставките в подходящ съд. Щом се оформи паста, нанесете я директно на подмишниците и оставете да действа за 10 минути.

Лимонов сок

Прост начин да използвате избелващите свойства на лимона е да нанесете сока му директно върху кожата на подмишниците. Правете тази процедура всяка вечер преди лягане. Лимонът е натурален адстрингент, който почиства кожата в дълбочина и стимулира отстраняването на мъртвите кожни клетки. Просто нанесете лимоновия сок върху предварително почистената кожа и оставете да действа 30 минути. След това изплакнете с вода и легнете да спите.

Кисело мляко и овесени ядки

oveseni yadki

Комбинацията от кисело мляко и овесени ядки представлява мощно избелващо и ексфолиращо средство, което редуцира тъмните петна по подмишниците, отстранявайки мъртвите кожни клетки. За целта смесете 1 супена лъжица кисело мляко с 1/2 чаена лъжица смлени овесени ядки. Втрийте получената смес в кожата на подмишниците с кръгови движения, след това изплакнете със студена вода.

Кокосово масло

Редовната употреба на кокосово масло значително ще редуцира тъмните петна на подмишниците. Това масло се характеризира с приятен аромат, който неутрализира неприятните миризми, освен това съдържа високи дози витамин Е. Полезните му свойства са многобройни. Кокосовото масло е отлично овлажняващо средство и е подходящо за деликатната кожа под мишниците.

Хидроген пероксид

hidrogen peroksid

Друг икономичен и ефикасен начин да редуцирате потъмнялата кожа на подмишниците е да използвате хидроген пероксид. Този натурален продукт отстранява нечистотиите по кожата, но трябва да го прилагате с внимание, тъй като понякога предизвиква алергична реакция. Препоръчително е да използвате по-ниска концентрация, за да не раздразните кожата. Нанесете хидроген пероксид директно на подмишниците и оставете да действа 10 минути. След това изплакнете със студена вода.

Ябълков оцет

Този продукт съдържа натурални кесилени, които елиминират и възпират развитието на бактерии по кожата. Освен това е ефикасен с цел избеляване и неутралиране на лоши миризми. За да се възползвате от свойствата на ябълковия оцет, смесете равни части вода и оцет. Нанесете разтвора на подмишниците с мека кърпа. Тази процедура може да се прави и с чист ябълков оцет, но трябва да сте убедени, че няма да провокирате раздразнение на кожата.

Може да ви заинтересува ...
5 сигнала за проблеми със здравето изпращани от подмишниците ви
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
5 сигнала за проблеми със здравето изпращани от подмишниците ви

Знаете ли, че подмишниците ви могат да са източник на ценна информация за цялостното ви здравословно състояние? Научете повече от тази статия!


Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.