Какво е значението на "Glow Up" тенденцията в TikTok?

Мислите ли, че е време да направите промени в живота си? Може да сте готови да „Glow up“ – ние ще ви разкажем за тази тенденция и как да я прегърнете!
Какво е значението на "Glow Up" тенденцията в TikTok?

Написано от Maria Fernanda Ramirez Ramos

Последна актуализация: 26 август, 2022

Ако сте чест потребител на социалните медии, ще знаете, че постоянно се появяват сезонни трендове. През последните няколко седмици в TikTok и Instagram хората говорят за Glow up. В тази статия обясняваме за какво става дума

Изразът glow up буквално се превежда като „да блестиш по интензивен начин“. Отнася се до трансформациите, на които хората се подлагат, за да извадят други версии на себе си. В социалните мрежи се използва, за да се говори за физическите промени, показани от актьори и влиятелни лица.

Въпреки това, има хора, които критикуват тази тенденция, че се фокусира само върху загубата на тегло и се насочва към модели, които не всеки може да постигне. Не винаги обаче трябва да разглеждаме темата по този начин.

Всъщност истинското сияние има за цел да извади най-доброто от вас и да направи промени във вашата физика или манталитет, за да станете по-добри и влиятелни. Следователно, трябва да генерира благополучие, а не да бъде източник на стрес.

Как да постигнем Glow up?

Glow up е забележителна трансформация в живота ви. Промените обаче предполагат действия.

По-долу ще ви дадем някои препоръки, за да можете да разкриете истинската си същност, да изглеждате и да се чувствате така, както винаги сте искали. Въпреки че споделянето на нашите промени в социалните мрежи с приятелите, семейството и последователите е нещо хубаво, не забравяйте, че има живот отвъд тези дигитални пространства.

Започнете да действате, за да заблестите с тези препоръки!

Стремете се към Glow up отвъд физическото

Редица институции и експерти казват, че психичното здраве е приоритетен въпрос. Защото като цяло е засегнато сред голяма част от населението.

Според информация от Панамериканската здравна организация (PAHO), процентът на тревожност, депресия и посттравматичен стрес са се повишили до небето. В този смисъл е важно да се даде приоритет на емоционалното благополучие, а не само на физическото.

Въпреки необходимостта от грижа за себе си, упражнения и здравословно хранене, прекомерната загриженост за външния вид не е здравословна. Не забравяйте, че истинският блясък е този, който ви кара да се чувствате по-добре в себе си и не трябва да бъде натиск, наложен от тенденциите.

Redes sociales promueven el glow up.
Въпреки че социалните мрежи популяризират тази идея, не бива да го правите под натиска на случващото се в интернет.

Поставете си цели и направете план

След като решите, че искате да направите промени в живота си, за да извадите блясъка вътре в себе си, трябва да си поставите целите, които искате да постигнете. Не е достатъчно само да го пожелаете. Трябва да се запитате защо и в какво искате да се трансформирате.

Прегледайте какви са вашите истински желания и след като ги установите, направете си план. Не забравяйте, че винаги е добре да потърсите помощ.

Тоест, ако искате да промените някакъв аспект от вашата личност, за който не се чувствате добре, можете да отидете на терапевт. Въпреки това, ако искате да претърпите физическа трансформация, можете да отидете на консултант по имидж или, ако искате да промените тялото си, трябва да посетите диетолог и треньор.

Хранете се по-добре

Без значение какви са причините, които ви карат да търсите блясък, добрата диета ще ви помогне. Не забравяйте, че за да изглеждате и се чувствате добре отвън, трябва да започнете, като се грижите за себе си отвътре. Това се отнася и за насърчаване на здравословните навици.

В този смисъл правилното хранене с добър прием на зеленчуци, плодове, здравословни мазнини и протеини е в основата на това благополучие. Избягвайте свръхпреработени храни. Има все повече доказателства, че има тясна връзка между психичното здраве и храната.

Работете върху самочувствието и грижата за себе си

За да постигнете истински блясък, който извежда най-доброто, което имате вътре, е необходимо да култивирате любовта към себе си. Не забравяйте, че промяната започва отвътре.

Можете да промените негативните си мисли и да направите списък с всички неща, които харесвате в себе си. Не се фокусирайте върху лошите неща, които искате да промените, а върху добрите неща, които бихте искали да постигнете.

Ако искате да промените хранителните си навици и упражнения, за да отслабнете, по-добре е да го направите за вашето здраве и за любовта на тялото си. От друга страна, полезно е да установите рутинни процедури с грижа за себе си, за да правите дейности, които ви носят наслада, като например спа у дома, слушане на музика и танци или практикуване на хобита.

Упражнения

Несъмнено упражненията са положителен навик, който всеки трябва да включи в ежедневието си. Доказано подобрява настроението и помага за предотвратяване на различни заболявания. Световната здравна организация посочва, че в световен мащаб 1 от 4 възрастни не достигат препоръчителните нива на физическа активност.

Трябва да правите укрепване на мускулите 2 или 3 дни в седмицата, както и аеробика за минимум 30 минути на ден. За да преодолеете заседналия живот и да постигнете промени, които ще ви накарат да заблестите, ходете пеша. Също така е полезно да практикувате спорт, да се присъедините към фитнес зала или да се запишете на дейности като танци.

Ejercicios al aire libre.
Тренирайте на открито. Комбинирайте спорта с контакта с природата.

Научете как да подобрите външния си вид

Всички ние имаме точки от външния си вид, които харесваме повече, и други, които не харесваме толкова много. Това е нормално.

Въпреки това, научаването на колориметрията, гримирането и прилагането на различни стилове може да ви помогне да подобрите физиката си. В този смисъл е добре да знаете как да се обличате, гримирате и избирате прическата си според възрастта, височината и формата на тялото си.

Не става въпрос да се ограничавате заради това как изглеждате. Напротив, става дума за подчертаване на чертите ви, за да ги накарате да блестят повече.

Има цветове на дрехите, които карат определени тонове на кожата да изпъкват повече, например. Не се страхувайте да се консултирате с експерти и да направите промени, които ви дават нов облик. Понякога една обикновена прическа и цвят на косата могат да ви съживят и обновят.

Maquillarse para tener un glow up.
Гримирайте се, за да имате специален блясък, не защото не харесвате физиката си. Подчертайте чертите си.

Не пропускайте и: 8 начина да бъдем щастливи

Погрижете се за вашата среда, ако искате да “Glow up”

За да имаме истински блясък, е от съществено значение средата, в която живеем. Трябва да се грижите за пространствата около вас.

Чистият и подреден дом, бюро или килер носи много предимства. Освен това музиката и миризмите, които насърчават радостта и жизнеността, са важни за търсене на положителни трансформации.

Освен това, ако сте заобиколени от негативни хора, много вероятно е и вие да сте леко негативни. Поради тази причина, ако искате да претърпите голяма трансформация в живота си, препоръчително е да търсите връзки и хора, които ви помагат и ви карат да растете. Проверете как е вашата среда и колко ползотворна е тя, за да разкриете своя блясък!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.