Как да намалим или премахнем пъпките от лицето

Киселото мляко спира появата на петна, с овесени ядки и сок от лайм ще ексфолирате чудесно кожата.
Как да намалим или премахнем пъпките от лицето

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

В следващата статия ще споделим с вас някои лечебни средства, с помощта на които да намалите или премахнете пъпките от лицето. Вижте сами! Природата ни е дарила с разнообразие от продукти, от които можем да се възползваме по много начини. В този случай ще говорим за тези съставки, които служат за намаляване на пъпките и петна от лицето в домашно приготвени рецепти. Те са били използвани в продължение на години, но с течение на времето са били заменени малко по малко с модерни продукти.

Вижте някои от тези натурални рецепти, които ще помогнат да почистите лицето си. Имайте предвид, че точно като тези продукти, които купувате в магазина, ще са нужни няколко месеца, докато видите резултатите, които желаете.

Кисело мляко

Маска от кисело мляко, за да премахнем петната и пъпките от лицето

Киселото мляко помага за спиране появата на петна по кожата. Нанесете малко върху петното или приложете като маска върху цялото лице всяка вечер в продължение на 1/2 час.

Можете също така да смесите 3 супени лъжици кисело мляко с малко мед. Измийте лицето добре, след това нанесете сместа като маска. Оставете за 1/2 час, след което измийте със студена вода.

Зехтин

Накиснете памучен тампон в зехтин и приложете върху проблемната зона.

Домат

Накълцайте 1/2 домат и го приложете върху лицето с памучен тампон. Оставете за 15 минути, след това измийте със студена вода. Доматите съдържат витамин А, който помага за подмладяване на кожата.

Лайм

Смесете 1 супена лъжица лимонов сок с 1 супена лъжица ябълков оцет и 1 супена лъжица вода. Използвайте памучен тампон, потопен в сместа, и го разтъркайте върху засегнатите зони.

Алое лекува пъпките по лицето

Нанесете екстракт от алое вера и оставете за 20 минути през деня. Доказано е, че а лое вера почиства петна и намалява появата на белези.

Сухо мляко

Сухо мляко за изчистване пъпките от лицето

Този микс действа добре за избелване на кожата – в буркан смесете 2 супени лъжици сухо мляко, добавете 3 капки дестилирана вода и 2 капки глицерин. Смесете всичко заедно и прилагайте веднъж на ден.

Лайка

Пригответе чай от вода и лайка, напоете памук в чая и разтъркайте върху лицето. Направете това, след като чаят е изстинал.

Картоф

Суровият картоф се препоръчва за премахване на петна по кожата. Нарежете картоф и поставете резенчета от него върху пъпките и петната.

Пчелен мед

Медът се препоръчва за хидратиране на кожата, помага за премахване на петната и й придава приятен и естествен цвят. Нанесете мед върху цялото лице като маска и оставете за 20 минути, след което измийте със студена вода.

Портокали

Направете крем от портокалови кори против петната и пъпките на лицето

Благодарение на високото си съдържание на витамин С портокалите са полезни за кожата и помагат за изчистване на петната. Оставете кора от голям портокал на слънце, докато изсъхне добре. В съд смесете 2 супени лъжици прах от кората, добавете 2 супени лъжици мляко и 5 капки глицерин. Пригответе крем и го приложете като маска върху лицето през нощта, след което измийте.

Овесени ядки

Овесените ядки са идеална съставка за ексфолиране на кожата и грижи за тялото. Вземете 1/2 чаша смлени овесени ядки и разбъркайте с 1/2 чаша сок от лайм и смесете добре, докато се образува паста. Нанесете маската върху лицето и оставете да престои в продължение на 20 минути, след това измийте с топла вода.

Ориз

Измийте лицето, след което поставете 2/3 чаша органичен ориз в съд и го покрийте с 2.5 см. вода върху него. Потопете памучен тампон във водата и след това го разтъркайте върху кожата и шията.

Витамин С

Нанесете серум от витамин С върху лицето, който ще помогне да избелите петната.

Запомнете!

Важно е също да знаете как да предотвратите появата на слънчевите петна и пъпки за в бъдеще:

  • Избягвайте прекомерното излагане на слънце.
  • Използвайте слънцезащитни продукти всеки ден.
  • Използвайте шапки или чадър, за да запазите лицето си на сянка.

Не забравяйте, че трябва редовно да прилагате тези средства за защита, да сте последователни и да ги ползвате всеки ден, за да получите желаните резултати. Надяваме се, че ще ги приложите и ще се насладите на някои от тези идеи, за да премахнете петната и пъпките от кожата.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.