Глътка от тази смес подмладява и прочиства черния дроб

Поддържането на черния дроб здрав и оптимално функциониращ зарежда с енергия, добро настроение и подобрява състоянието на кожата.
Глътка от тази смес подмладява и прочиства черния дроб

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Мастните киселини в зехтина и антиоксидантите, съдържащи се в лимоновия сок регулират нивата на холестерола и триглицеридите и подобряват сърдечната дейност. Комбинацията от двете съставки доказано прочиства черния дроб.

Този човешки орган играе важна роля в цялостното здравословно състояние. Той отговаря за филтрирането на кръвта и пречистването и отделянето на токсините от нея.Това е важно, защото те могат да увредят здравите клетки.

Черният дроб също участва в храносмилането и в сложния процес на изхвърлянето на отпадъците. В крайна сметка обаче, поради различни причини, някои отпадъци се натрупват в организма.

Поддържането на черния дроб здрав и оптимално функциониращ зарежда с енергия, добро настроение и подобрява състоянието на кожата.

Затруднената му работа може да причини интоксикация . Целият организъм бива засегнат и се развиват редица разстройства, които могат да влошат качеството на живот.

За щастие има няколко съставки, които влияят положително на естественото пречистване, като предоставят други ползи на организма.

Днес искаме да споделим с Вас един невероятен лек, зехтин с лимон, който притежава свойства, подпомагащи чернодробната функция и цялостното здраве.

Зехтинът с лимонов сок лекува и прочиства черния дроб

Зехтинът “екстра върджин” е бил препоръчван от стотици години като здравословна мазнина, която да бъде включена умерено в ежедневната диета.

Високото му съдържание на незаменими мастни киселини и антиоксиданти го правят една от най-полезните храни.

Въпреки това, все още много хора не знаят, че при комбинирането му с лимонов сок се получава смес, която носи невероятни ползи за организма. По-долу ще обясним защо е толкова ефикасна.

За баланса на черния дроб и жлъчния мехур

Зехтин и лимонов сок прочиства черния дроб

Това е едно от най-специалните свойства на тази изумителна лечебна рецепта. Благодарение на уникалните ѝ свойства, тя прочиства черния дроб и жлъчния мехур, като намалява интоксикацията, улеснява техните функции и предотвратява натрупването на отпадъци в тях.

Това е отлично лекарство, когато тези органи се възпалят или ги усещате натежали. Комбинацията от лечебните свойства на съставките прочиства токсините, които причиняват подобни симптоми.

Стимулира храносмилането и намалява киселинните нива в организма, като предпазва от появата на различни видове болки.

Помага за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания

Незаменимите мастни киселини, съдържащи се в зехтина, заедно с антиоксидантите в лимоновия сок оказват положителен ефект върху сърдечно-съдовата система като намаляват нивата на холестерола и триглицеридите.

Заради този важен ефект, ежедневната консумация на споменатата смес гарантира добър приток на кръв и оптимална сърдечна функция. Това намалява риска от развиване на тежки заболявания като атеросклероза, инфаркти и инсулти.

Грижи се за кожата, косата и ноктите

Зехтин и лимонов сок са полезни за кожата, косата и ноктите

Антиоксидантите, които се съдържат в големи количества в зехтина и лимоновия сок, действат като едни от най-добрите защитници срещу оксидативните вреди, причинени от свободните радикали. Те от своя страна са основната причина за преждевременно стареене на кожата и косата.

И двете съставки съдържат концентрирани количества незаменими хранителни вещества, които заздравяват чупливите нокти, стимулирайки растежа им.

Благодарение на своите антисептични и стягащи свойства, сместа ефикасно лекува кожни проблеми и пърхот.

Как да приготвим лек от зехтин и лимонов сок

Лек от зехтин и лимонов сок за прочистване на черния дроб и грижа за кожата

Този лек се приготвя само от двете съставки, за които говорим до момента. Просто ги съчетайте, за да получите мощна смес, с която ще бъдете по-здрави и ще изглеждате по-млади.

Съставки

  • 1 ч.л. лимонов сок (5 мл.)
  • 1 с.л. зехтин “екстра върджин” (16 гр.)

Начин на приготовление

  • Всеки ден преди закуска смесвайте лимоновия сок със зехтина “екстра върджин” и изпивайте веднага.
  • Изчакайте поне 30 минути преди да закусите.
  • За да прочистите черния дроб, приемайте тази смес всеки ден в продължение на един месец.
  • Може също да се използва за подобряване на храносмилането и намаляване на холестерола.
  • Употребявайте я няколко пъти годишно, колкото често е необходимо.

Ако желаете да използвате зехтин и лимон за естетически цели, е възможнода ви е нужно по-голямо количество, в зависимост от това как възнамерявате да използвате сместта.

Запомнете, че трябва да приемате само препоръчителната доза. Възможно е да се наблюдава обратен ефект, ако количеството бъде надвишено.

След месеца на лечението ще усетите положителните ефекти върху здравето си. От този момент нататък е важно да спазвате здравословна диета, за да предотвратите затруднения във функцията на черния дроб.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.