Да спите в отделни стаи може да бъде от полза за вашата връзка

Не винаги това, на което са ни учили е правилно. Една такава стъпка може дори да заздрави връзката ви
Да спите в отделни стаи може да бъде от полза за вашата връзка

Написано от Raquel Lemos Rodríguez

Последна актуализация: 26 август, 2022

Можете ли да си представите да спите в отделни стаи с партньора си? Това е мисъл, която ни изненадва, но ако я анализираме задълбочено не е толкова страшна.

Сякаш една от клаузите в договора, който “подписваме” в началото на нашата връзка, ако искаме да живеем заедно е, че трябва да спим в една и съща стая.

Защо трябва да е така? Какво ще стане, ако спите в отделни стаи?

Да спите в отделни стаи понякога изглежда така, сякаш нещо не е наред, че има проблем в отношенията или че може би вече не обичате партньора си толкова, колкото преди. По някаква причина не мислите, че е правилно да го направите, дори ако искате.

Но вярно ли е всичко това?

Митът за спането в отделни стаи

Да спите в отделни стаи не означава непременно, че връзката ви не върви добре

Да спите в отделни стаи не означава непременно, че връзката ви не върви добре или че не обичате партньора си толкова, колкото и преди.

Вярно е, че понякога спането в отделни стаи може да означава това, но ние вярваме, че това винаги е така, защото сме свикнали да правим обратното.

Когато една двойка живее заедно в продължение на много години, всеки от партньорите започва да се чуди какво се е променило между тях. Те загубват страстта в отношенията си и се потопяват в един живот, пълен с рутина.

Отговорът е в начина, по който действате. Нормално е да дадете на партньора си малко пространство рано или късно, ако винаги сте били залепени един за друг от началото на връзката ви.

Не е необичайно да изгубите сексуално желание за партньора си. Изведнъж вече нямате лично пространство, дори не затваряте вратата, когато отивате в банята.

Докато това е вярно за някои, за други това е загуба на страст и желание.

Да спите в отделни стаи позволява на всеки партньор да има свое собствено лично пространство

Да спите в отделни стаи позволява на всеки партньор да има свое собствено лично пространство, защото трябва да помним, че не трябва да сме залепени за другия непрекъснато.

И така, какво е толкова лошо има в спането в отделни стаи?

Помислете как можете да се възползвате от това, ако имате навик да четете или искате да работите до късно. Няма да се притеснявате, че събуждате партньора си и бихте могли да си лягате, когато поискате, и да стоите на светната лампа.

Еротичното пространство

Има и млади двойки, които избират да останат в собствените си домове, вместо да живеят заедно. Това им позволява да бъдат независими и да се наслаждават на собственото си пространство.

Пространство, което ще предотврати бързото намаляване на страстта.

Умерено разстояние може да бъде много по-еротично, отколкото да бъдете винаги с партньора си. Ето защо някои млади хора избират да направят това. Това е много по-добре, отколкото да спите в отделни легла.

Това означава ли, че никога не спят заедно? Разбира се, че не. Те могат да прекарат уикенд заедно или да отидат на почивка, но в ежедневието си предпочитат да живеят поотделно, дори и да имат връзка.

Да спите в отделни стаи позволява да имате личната си неприкосновеност

Нека не забравяме, че рутината и аргументите, които се считат за нормална част от ежедневието в крайна сметка водят до влошаване в отношенията.

Може би навикът да живеете заедно не е най-подходящото нещо за здравословна връзка на този етап. Поне не, ако искаме да продължим да имаме личната си неприкосновеност и собственото си еротично пространство.

Разстоянието прави сърцето по-нежно

Дори и да не вярваме, спането в отделни стаи може да доведе до увеличаване на сексуалното ни желание към партньора. Защото разстоянието понякога е нещо положително.

Със сигурност сте чували фразата “искате това, което не можете да имате”. Е, ако спите в отделни стаи и ако не сте толкова близки заедно, както обикновено, ще започнете да виждате как се увеличава вашето сексуално желание.

Може би това е вариант или решение за всички онези двойки, които са загубили тази искра в отношенията си поради това, че са живели заедно от години.

Ключът не е да се увличате от това, което се смята за правилно или погрешно. Това, което са ни учили не винаги е най-правилното. Така че може да опитате да спите в отделни стаи без да се притеснявате.

Да спите в отделни стаи може да доведе до увеличаване на сексуалното ни желание към партньора.

Не забравяйте, че ако връзката ви стане рутинна, най-лошото, което можете да направите, е да продължите с тази рутина. Необходимо е да промените навиците си и да опитате нови неща.

Да спите в отделни стаи може да бъде една от подходящите алтернативи.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.