5 натурални балсама за коса

Четвъртото ни предложение се приготвя с 1 чаша кисело мляко, 2 супени лъжици мед и 1 яйчен жълтък
5 натурални балсама за коса

Написано от Редакционен екип

Последна актуализация: 27 декември, 2022

Съставихме списък от 5 натурални балсама, които да ви помогнат да ограничите употребата на продукти, пълни с вредни за косата ви химикали. Решенията, които сме подбрали, ще стимулират здравето на косата и целия организъм.

Скалпът абсорбира съставките, от които са направени шампоаните, балсамите, комбинираните продукти, боите и т.н. Те могат да окажат изненадващо негативен ефект върху здравословното състояние.

Алергии и дори крайни случаи като смърт са били регистрирани като резултат от употребата на бои за коса.

Съветваме ви да си правите тест за алергия винаги, когато изпробвате нов продукт. Особено ако за първи път, например, слагате боя на косата си. Същото важи и ако имате някакви резерви по отношение на съдържанието на продукта.

Желателно е винаги да проявявате малко търпение, за да се уверите, че закупеният козметичен продукт няма да провокира проява на негативни странични ефекти.

Какво представлява балсамът за коса?

Балсамът за коса е продукт, който се използва след измиване на косата с шампоан. Той прави косата по-мека и лесна за разресване и стилизиране. Балсамът върви ръка за ръка с употребата на шампоан.

В тази статия съставки списък от 5 натурални балсама, които можете да направите в комфорта на дома си.

5 натурални балсама за коса

Балсам №1

Основната съставка на първата ни рецепта е медът.

използвайте балсама с мед за укрепване на косата

Съставки:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 2 супени лъжици натурален мед
  • 1 супена лъжица маслено мляко
  • 1 супена лъжица брашно

Начин на приготовление:

Сложете 1 супена лъжица зехтин в буркан, добавете 2 супени лъжици мед и 1 супена лъжица маслено мляко. Загрейте сместа за 30-60 секунди в микровълнова печка. След това добавете 1 супена лъжица брашно и добре разбъркайте всичко. Трябва да се получи паста.

Нанесете балсама върху косата си – тя задължително трябва да е със стайна температура. Оставете я да подейства 20 минути и изплакнете косата добре.

Балсам №2

Основната съставка в този балсам е ментата.

използвайте балсама с мента за освежаване на косата

Кипнете 2 чаши вода с 2 торбички чай от мента. Оставете да се охлади и през това време измийте косата си с шампоан. След това нанесете балсама върху вече мократа коса.

Употребата на този балсам допринася за общо освежаване и косата ви ще изглежда по-здрава.

Балсам №3

Подхранващ балсам

Желателно е да използвате този балсам, когато косата ви е твърде суха и чуплива. Не го използвайте при мазен тип коса.

Необходими са ви яйчен жълтък, бебешко олио и половин чаша вода.

Инструкции:

Разбийте жълтъка, постепенно добавяйте бебешкото олио. След това добавете и водата, като я наливате – отново постепенно. Разбийте до получаването на еднородна смес.

След като сместа е напълно готова, внимателно масажирайте с нея косата си и я втрийте добре, след това се изплакнете с топла вода.

Балсам №4

Базира се на употребата на кисело мляко, мед и яйчен жълтък.

Инструкции:

Смесете 1 чаша кисело мляко, 2 супени лъжици мед и 1 яйчен жълтък. Когато сместа е готова, нанесете я върху косата си. След няколко минути изплакнете косата.

Препоръчваме ви да прочетете и: 4 прости съвета да подмладите косата си

Балсам №5

Основната съставка в този балсам е ябълковият оцет.

използвайте балсама с ябълковия оцет за укрепване на косата

Смесете 1 чаша ябълков оцет с 1 чаша вода. Нанесете получената смес върху косата си, след което изплакнете, както обикновено.

Нанасяйте този балсам само върху косата, не и върху скалпа.

Имайте едно наум…

Косата ви се нуждае от контакт с естествени продукти. Въпреки това, ако при употреба на натуралните балсами усетите нежелани странични ефекти, не се паникьосвайте. Нещата вървят по план: напълно нормално е косата и кожата по главата да реагират на новите продукти. В момента те се намират в процес на детоксикация. Възможно е да се оплачете от поява на пърхот или пък косата ви да стане по-мазна. След няколко дни обаче всичко ще си дойде на мястото. Косата ви ще стане по-силна и по-здрава.

Запомнете: употребата на натурални продукти изисква проява на търпение и постоянство, за да постигнете истински ефект след дълъг период на употреба на продукти от магазинната мрежа.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.