5 натурални балсама за коса

· 20.12.2015
Четвъртото ни предложение се приготвя с 1 чаша кисело мляко, 2 супени лъжици мед и 1 яйчен жълтък

Съставихме списък от 5 натурални балсама, които да ви помогнат да ограничите употребата на продукти, пълни с вредни за косата ви химикали. Решенията, които сме подбрали, ще стимулират здравето на косата и целия организъм.

Скалпът абсорбира съставките, от които са направени шампоаните, балсамите, комбинираните продукти, боите и т.н. Те могат да окажат изненадващо негативен ефект върху здравословното състояние.

Алергии и дори крайни случаи като смърт са били регистрирани като резултат от употребата на бои за коса.

Съветваме ви да си правите тест за алергия винаги, когато изпробвате нов продукт. Особено ако за първи път, например, слагате боя на косата си. Същото важи и ако имате някакви резерви по отношение на съдържанието на продукта.

Желателно е винаги да проявявате малко търпение, за да се уверите, че закупеният козметичен продукт няма да провокира проява на негативни странични ефекти.

Какво представлява балсамът за коса?

Балсамът за коса е продукт, който се използва след измиване на косата с шампоан. Той прави косата по-мека и лесна за разресване и стилизиране. Балсамът върви ръка за ръка с употребата на шампоан.

В тази статия съставки списък от 5 натурални балсама, които можете да направите в комфорта на дома си.

Балсам №1

Основната съставка на първата ни рецепта е медът.

stres med

Съставки:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 2 супени лъжици натурален мед
  • 1 супена лъжица маслено мляко
  • 1 супена лъжица брашно

 Начин на приготовление:

Сложете 1 супена лъжица зехтин в буркан, добавете 2 супени лъжици мед и 1 супена лъжица маслено мляко. Загрейте сместа за 30-60 секунди в микровълнова печка. След това добавете 1 супена лъжица брашно и добре разбъркайте. Трябва да се получи паста.

Нанесете пастата върху косата си – тя задължително трябва да е със стайна температура. Оставете да престои 20 минути и изплакнете добре.

Балсам №2

Основната съставка в този балсам е ментата.

menta

Кипнете 2 чаши вода с 2 торбички чай от мента. Оставете да се охлади и през това време измийте косата си с шампоан. След това нанесете балсама върху вече мократа коса.

Употребата на този балсам допринася за общо освежаване и косата ви ще изглежда по-здрава.

Балсам №3

Подхранващ балсам

Желателно е да използвате този балсам, когато косата ви е твърде суха и чуплива. Не го използвайте при мазен тип коса.

Необходими са ви яйчен жълтък, бебешко олио и половин чаша вода.

Инструкции:

Разбийте жълтъка, постепенно добавяйте бебешкото олио. След това добавете и водата, като я наливате – отново постепенно. Разбийте до получаването на еднородна смес.

След като сместа е напълно готова, внимателно масажирайте с нея кожата си и втрийте добре, след това изплакнете с топла вода.

Балсам №4

Базира се на употребата на кисело мляко, мед и яйчен жълтък.

Инструкции:

Смесете 1 чаша кисело мляко, 2 супени лъжици мед и 1 яйчен жълтък. Когато сместа е готова, нанесете я върху косата си. След няколко минути изплакнете.

Балсам №5

Основната съставка в този балсам е ябълковият оцет.

ocet

Смесете 1 чаша ябълков оцет с 1 чаша вода. Нанесете получената смес върху косата си, след което изплакнете, както обикновено.

Нанасяйте този балсам само върху косата, не и върху скалпа.

Имайте едно наум…

Косата ви се нуждае от контакт с естествени продукти. Въпреки това, ако при употреба на натуралните балсами усетите нежелани странични ефекти, не се паникьосвайте. Нещата вървят по план: напълно нормално е косата и кожата по главата да реагират на новите продукти. В момента те се намират в процес на детоксикация. Възможно е да се оплачете от поява на пърхот или пък косата ви да стане по-мазна. След няколко дни обаче всичко ще си дойде на мястото. Косата ви ще стане по-силна и по-здрава.

Запомнете: употребата на натурални продукти изисква проява на търпение и постоянство, за да постигнете истински ефект след дълъг период на употреба на продукти от магазинната мрежа.