4 неща, които вашият съпруг ще знае за вашето здраве преди вас

Знаете ли, че много случаи с рак на гърдата са установени от партньорите на жените? Грижете се за здравето на партньора си.
4 неща, които вашият съпруг ще знае за вашето здраве преди вас

Последна актуализация: 05 март, 2019

Брачният живот не е просто споделяне на смях и приключения, както и спорове от време на време. Има толкова много неща, с които вашият съпруг може да ви помогне, той ви познава най-добре.

Започвате да забелязвате малките бръчки на челото й, когато не е щастлива. Виждали сте също как бузите й стават розови, когато е изненадана. Знаете точно къде да я докоснете, за да я накарате да се усмихне и най-важното, познавате всяка част от тялото й.

Трябва да се грижите един за друг и да се опознаете интимно. Това обаче не винаги трябва да е при изключена светлина.

Трябва да има моменти, когато светлините остават, за да може вашият съпруг проверява всяка част от кожата ви. Той може да забележи смешна бенка, която не е била там преди.

Ето някои предупреждения, които вашият съпруг може да ви даде за собственото ви здраве:

1. На гърба си имате странна бенка

вашият съпруг ще забележи ако имате бенка на гърба

Да живеете заедно ден след ден означава, че можете да видите всяка малка промяна в кожата на партньора си. Същото важи и за вас. Тъй като не можете да видите собствения си гръб, може да не забележите ново петно или странно изглеждаща бучка, но съпругът ви ще я види.

Това е най-добрият начин да разберете за изменения по кожата си.

Нашите партньори имат специално умение да изследват кожата. Те виждат всичко. Ако сте изгорили пръста си, докато сте готвили, дори ако се опитате да го скриете, ще намерят начин да кажат “Между другото, какво се е случило с пръста ти?”

Това се случва при женени двойки, но на още по-интимно ниво. Например може да имате петно във вътрешната част на бедрото и няма да го осъзнаете, докато съпругът ви не ви каже за него. Бихте могли дори да имате бенка в гениталната област.

Гърбът ви е друга област, където не можете да видите много и това може да крие бенка или друго тревожно петно.

2. Имате бучка или подутина, която не е съществувала преди

Мъжете обичат да играят с гърдите ви. Всички партньори и съпрузи искат да станат близки и интимни с това място. Така че това упражнение няма да е трудно. Може да бъде много полезно да чуете: “Хей, тук има бучка, която я нямаше преди”.

Не е нужно да се ожените, за да чуете нещо подобно. Лекарят може да ви направи преглед на гърдите или можете да го направите сами след душ.

Когато партньорът или лекарят ви докоснат гърдите, те всъщност помагат да се открие рака на гърдата рано. Това е споделена отговорност.

Онколозите съобщават, че много пациентки са дошли при тях, след като съпрузите им са усетили бучка в гърдите им.

Това упражнение може да действа и за мъжете. Можете също да помогнете за откриването на някакви странни маси в тестисите му. Колкото по-рано е откриването, толкова по-добра е прогнозата.

Малки бучки и малки неща като това на вашето тяло лесно се отхвърлят, но партньорът ви със сигурност ще ви уведоми, ако не е наред.

3. Лошо хъркане

Ако вашият съпруг хърка, може да има сънна апнея

Хъркането не е толкова нормално, колкото хората си мислят. Когато единият партньор хърка, винаги има някой от другата страна на леглото, който не спи.

Ако съпругът ви хърка, може да има сънна апнея. Това състояние може да увеличи риска от други медицински проблеми като високо кръвно налягане и диабет тип 2.

Когато вашият съпруг хърка, трябва да го видите като предупредителен сигнал, тъй като той може да спре да диша. Вместо да се ядосвате, говорете с него.

Ако проблемът продължава, може да е време да се обърнете към лекар, за да разберете какво се случва.

4. Вашият съпруг ще ви каже ако имате проблеми със слуха

Може би вашият съпруг е разбрал, че напоследък е трябвало да ви повтаря неща или да говори по-силно. Той постепенно взема знаци, докато най-накрая стигне до заключението, че губите слуха си и дори не го осъзнавате.

Продължавате да увеличавате силата на звука и сега вашите съседи знаят точно кога гледате любимото си шоу. Слушайте съпруга си и, ако е необходимо, се консултирайте със специалист.

Лекарят ще ви каже дали това е нещо лесно за справяне (може би натрупана ушна кал) или нещо по-сериозно (истинска загуба на слуха) и какви са възможните лечения.

Обърнете внимание на промените в здравето на вашия съпруг

Вашият съпруг е в състояние да види дали нещо не е наред с вашето здраве и ви предупреждава. Не отхвърляйте неговите наблюдения и разберете какво става. Не забравяйте, че никога не е лоша идея да се проверявате.

Това действа и за двамата. Обърнете внимание на промените в здравето му. Вярно е, че четири очи са по-добри от две и понякога не забелязвате нещо, докато не го споменете.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.