Отстранете петната по лицето с магданоз

Използва се за подхранване на кожата, помага за ограничаване на появата на белези и стимулира производството на колаген.
Отстранете петната по лицето с магданоз
Karla Henríquez

Написано и проверено от лекар Karla Henríquez.

Последна актуализация: 27 февруари, 2019

Кожата ви е деликатен орган, особено тази на лицето ви. Тя реагира на всякакви промени в околната среда или във вашите хормони, колкото и минимални да са те. Можете да закупите дузини кремове за лице – за лечение на последствията от застаряване, околната среда и стреса и какво ли още не, но има едно природно лечение, което можете да намерите в кухнята си – магданоз. Магданозът е отличен антиоксидант и перфектно средство за борба със свободните радикали и трябва да бъде използван на всяка цена.

Независимо дали са получени от прекомерно излагане на слънце, или от възрастта, никой не харесва тъмните петна по кожата. Искате да изглеждате добре, без да харчите много пари за кремове, които имат само временен ефект? Опитайте едно просто и естествено средство за лечение на тези непривлекателни и досадни петна – магданоз.

Магданоз за лечение на пъпки или петна

Сигурно имате едно, две петънца на лицето -на носа, челото, бузите или брадичката , които непременно трябва да изчезнат? Кожата на лицето ви е една от най-чувствителните зони на тялото, тъй като постоянно е изложена на въздействието на околната среда. Вредни елементи като слънчева светлина, замърсители, студ също оказват своето влияние и нека да не забравяме фактора „възраст”.
Може би разчитате на любимия си крем за лице или спа процедури, но съществува и по-лесен начин да постигнете чиста и красива кожа. Вместо да се борите да отстранявате пораженията, причинени от тези фактори, трябва да бъдете реалисти и да се стремите да ги направите по-незабележими.

1. Как въздейства магданозът на тъмни петна или пъпки на кожата?

Магданоз при тъмни петна или пъпки на кожата

Магданозът е богат на всякакви витамини и е много лесен за намиране.радикали

Високата му концентрация на витамин C го прави ключов елемент в списъка на всички големи спа центрове и вериги. Използва се за подхранване на кожата, помага за ограничаване на появата на белези и стимулира производството на колаген. Това е един изключително надежден съюзник и никога не трябва да се лишавате от него в кухнята.

2. Как се използва магданоз за премахване на петна?

Магданоз за премахване на петна


По-долу ще намерите някои идеи и предложения за това, как да се използва магданоз, пресен или сух, за да ви гарантира здраве и грижа за кожата.

Маска №1

Вземете 5 клонки пресен магданоз и ги смелете в блендер, за да приготвите маска за лице. След като сте готови с тази проста паста, приложете я директно върху кожата си там, където има видими тъмни петна. Оставете да действа 10 минути и измийте лицето си с топла вода. Повторете всяка вечер преди лягане.

Маска №2

Един малко по-комплексен метод за използване на магданоз включва още няколко съставки, които са също толкова полезни за кожата, помагат за премахване на петна и я хидратират. Ще ви трябват 5 клонки магданоз, 5 капки лимонов сок, зехтин и 3 резени краставица. Смесете всички съставки, докато получите хомогенна паста. С парче памук или плат я нанесете върху кожата си на местата, където има петна. Оставете за 10 минути и изплакнете с топла вода. Нанесете вечер за по-траен резултат.

Може и да ви отнема време, но простото лечение с магданоз е наистина много ефективно. Магданозът е изключително полезен за кожата. Пробвайте го и ни се похвалете!

Може да ви заинтересува ...
Лайка и магданоз за аменорея или липсата на менструация
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
Лайка и магданоз за аменорея или липсата на менструация

Липсата на менструация се нарича още аменорея. Тя може да бъде физиологична, т.е. поради естествени причини като менопауза, или патологична.
Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.