Натурални продукти за премахване на брадавици

Пресните смокини отделят млечнобяла субстанция, която може да се прилага директно върху засегнатата област по няколко пъти на ден
Натурални продукти за премахване на брадавици

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Лукът може да бъде много ефективно средство за премахване на брадавици, но не трябва да се прилага върху чувствителна кожа, защото може да я раздразни.

Брадавиците се появяват независимо от пола и възрастта. Те представляват малки издатини, които могат да се образуват върху всяка част от тялото и често по неизвестни причини. Понякога са само една дребна досада и не представляват реален риск за здравето, но все пак трябва да направите всичко възможно, за да ги отстраните, преди да се разпространят и върху други части на тялото или да станат по-големи, както обикновено се случва.

Ако търсите лесно и естествено лечение за премахване на брадавици, то вие сте попаднали на правилното място! По-долу ще намерите някои от най-лесно достъпните и натурални средства за лечение и премахване на брадавици.

Рициново масло за премахване на брадавици

Рициновото масло би могло да даде отлични резултати, ако искате да се избавите от грозните брадавици. Просто нанесете малко масло на мястото с памук внимателно всяка вечер и те ще се изпарят пред очите ви.

Смокини

Смокини за премахване на брадавици

Преснитесмокини отделят млечнобяла субстанция, която може да се прилага директно върху засегнатата област по няколко пъти на ден.

Картофи

Суровите картофи са едно от най-добрите естествени средства против брадавици. Просто обелете един картоф и рендосайте малка част от него. Можете да го сложите директно върху брадавицата. Препоръчваме ви да го оставите за една нощ. За да не залепне, увийте мястото с кърпа или хавлия – така и картофите няма да паднат. Изплакнете със студена вода на сутринта.

Лук

Лук за премахване на брадавици

Ако можете да издържите сълзите, които задължително го съпровождат, лукът е отличен домашен лек за брадавици. Настържете или смелете в блендер една глава лук, приложете директно на брадавицата и оставете да изсъхне. В идеалния случай трябва да преседи една нощ и да се изплакне на сутринта. Препоръчваме да използвате лука за лечение само на брадавици, които се намират върху ръцете или краката, тъй като сокът от него дразни по-чувствителната кожа. Избягвайте да го слагате на лицето си.

Банани

Ако страдате от брадавици и търсите просто и вкусно лечение, опитайте с банани. Изяжте един банан преди лягане и сложете обелката върху засегнатата област с превръзка за една нощ. Ще откриете, че брадавиците изчезват бързо, когато приложите това натурално лекарство.

Чесън

Чесън за премахване на брадавици

Първо почистете внимателно областта около брадавицата с вода и сапун.

Какво още да помним

Трябва да се консултирате с вашия лекар или друго медицинско лице, ако брадавиците се появяват периодично или започнат да засягат голяма част от тялото ви, тъй като това може да е симптом на някакъв по-сериозен здравословен проблем, изискващ специално лечение.

Може да ви заинтересува ...
Натурални средства срещу черни точки, брадавици и пъпки
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
Натурални средства срещу черни точки, брадавици и пъпки

Всеки е изложен на много различни кожни проблеми. Така че днес ще разгледаме конкретни натурални средства срещу черни точки, брадавици и пъпки.
Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.