Детоксикация на подмишниците предотвратява рака на гърдата

· 09.12.2016
В дългосрочен план натрупаните химикали от дезодорантите предразполагат развитието на сериозни заболявания

Използването на дезодоранти и антиперспиранти за подмишниците е част от ежедневната хигиенна грижа на повечето хора по света.

Те са предназначени за намаляване на потенето и забавяне растежа на бактериите, които предизвикват лошата миризма.

Това, което много хора не знаят, е че някои от тях съдържат отровни вещества, които преминават през кожата и водят до сериозни заболявания като рак и Алцхаймер.

Тази информация звучи притеснително, а съществуват и няколко изследвания, че съединенията като парабени, фталати и алуминий увеличават значително риска от рак на гърдата, когато са приложени локално върху кожата.

Причината е, че те пречат на регулирането на хормоните, което води до дисбаланс в нивата на естроген.

Нещата се усложняват и от факта, че те могат да запушат порите на подмишниците и да усложнят процеса по елиминиране на токсините в организма.

Ето защо от известно време се тестват методи за детоксикация с натурални средства. Целта е да се улесни отстраняването на бактериите и натрупаните остатъчни вещества. 

Тези детоксикиращи терапии лесно могат да се направят вкъщи и са чудесна опция срещу негативните последици от тези търговски продукти и в помощ за предотвратяването рака на гърдата.

Защо да детоксикираме подмищниците?

2-detoksikaciq-na-podmishnicite

Съществуват много потни жлези в в участъците под мишниците, които улесняват отделянето на потта, регулирането на телесната температура и премахването на токсините, като помагат за поддържане на хидратацията.

Вашето естествено pH няма мирис, но се променя, когато влезе във взаимодействие с бактериите. Те ферментират и създават идеална среда среда, в която да се размножат.  Заради неприятната миризма повечето хора предпочитат да използват химикали, с които да неутрализират миризмата и да увеличат свежото усещане в тази област.

Проблемът възниква, защото съставките остават върху кожата и се абсорбират от организма.

Тъй като е в малки количества, това не създава проблем. В дългосрочен план обаче, химикалите се натрупват и предизвикват развитие на сериозни болести. 

Затова и детоксикацията играе толкова важна роля, тъй като благодарение на нея ще елиминирате натрупаните вещества и ще се защитите от развитие на рак на гърдата.

Съставките, които се използват за нея, не съдържат токсини и имат антибактериални свойства, които могат да заместят търговските продукти за хигиена.

Въпреки, че идеята е да ги използвате като средство за почистване на токсините в организма, можете спокойно да контролирате с тях и промените във вашето pH.

Вижте още: Съвети за справяне с неприятната миризма на подмишниците

Как да детоксикирате подмишниците и да се предпазите от рака на гърдата?

3-detoksikirashta-terapiq

Като се имат предвид рисковете от натрупаните токсини в участъците на подмишниците, си струва да приложите изброените по-долу стъпки за натурална детоксикация и да предотвратите развитието на рак на гърдата.

Лесно можете да намерите съставките на пазара или в някой билков магазин, като е добре да се уверите, че са напълно органични.

Първото си набавете ябълковият оцет. Той съдържа естествени киселини, които намаляват наличните бактерии, гъбички и токсини.

В допълнение вземете и етерични масла, които прикриват миризмата и елиминират микроорганизмите, които я причиняват.

Глината от бентонит също помага за премахването на мъртвите кожни клетки и в комбинация с другите съставки премахва натрупаните токсини.

Съставки

 • 1 супена лъжица органичен ябълков оцет (10 мл)
 • 3 капки етерично масло от розмарин
 • 5 капки етерично масло от кориандър
 • 1 супена лъжица глина от бентонит (10 гр)

Подготовка

 • Сложете ябълковия оцет в стъклена купа и разбъркайте с него глината от бентонит.
 • След като се смесят добре, добавете етеричните масла и разбийте, докато стане с кремообразна текстура.
 • Оставете го за няколко часа, преди да го приложите.

Как да го използвате

 • Измийте зоната на подмишниците добре и премахнете всякакви  остатъци от търговските продукти против изпотяване, преди да нанесете сместа.
 • Нанесете тънък слой от продукта, като масажирате с нежни и кръгообразни движения.
 • Оставете да действа за около пет минути, преди да изплакнете със студена вода.
 • Повтаряйте процедурата всеки ден за период от две до три седмици.
 • Допълнете лечението, като повишите консумацията на вода и храни, богати на антиоксиданти.

Този метод не просто ще намали наличните токсини в зоната на подмишниците, но и ще елиминира лошите миризми и неприятните тъмни петна. 

За да предотвратите натрупването на токсични вещества в тази зона, обаче, в бъдеще трябва да внимавате при покупката на продукти за личната хигиена.

Препоръчваме ви да прочетете още: Специални маски за премахване на тъмните петна

Ако четете внимателно етикетите, ще откриете продукти с по-нежни съединения и формули, които не са толкова опасни за вашето здраве.