Пречистете артериите си с тези 3 невероятни продукта
Непълноценното хранене оказва вредно въздействие върху здравето на артериите. Пречистете артериите се с тази ефикасна комбинация от три продукта, спомагаща за отстраняване на плаката по стените им и по-добро кръвообращение.
Тези мазнини, с напредването на възрастта, започват да се натрупват все повече и излагат здравето ни на сериозен риск.
Непълноценното хранене и нездравословните навици като уседналия начин на живот и силния стрес са в основата на развитието на хиперхолестеролемия.
А най-неприятният факт за холестерола и триглицеридите е, че покачването им не е свързано с определени симптоми.
Можете да откриете проблема при рутинно изследване на кръвта, ако показателите на холестерола са над препоръчаните 200 mg/dL и над 150 mg/dL при триглицеридите.
Лекарят ви ще реши дали е необходимо или не да приемате лекарства. Първата стъпка, която трябва да направите е да промените – или поне да подобрите – начина си на хранене.
За да понижите нивото на холестерола и триглицеридите ви препоръчваме да включите едно лесно за приготвяне лечебно средство към режима си.
Ще ви разкажем повече за съставките му.
1.Пречистете артериите си с джинджифилът
Много проучвания доказват ефективността на джинджифила за намаляване нивото на холестерола в артериите.
Причината се крие във високото съдържание на антиоксиданти в корените джинджифил.
Ето и част от ползите на това растение:
- Джинджихилът съдържа антиоксиданти като BHA и BHT. И двата са изключително ефикасни за третиране на липидната пероксидация в артериите.
- Джинджифилът е много полезен и за предпазване от клетъчно увреждане, водещо до повишаване на холестерола и триглицеридите в кръвта.
- Спира натрупването на отпадни вещества по стените на артериите докато подобрява кръвообращението в цялата кръвоносна система.
Прочетете и: 7 натурални лекарства, контролиращи хипертонията
2.Пречистете артериите си с чесън
Чесънът е едно от най-масово използваните растения в борбата срещу триглицеридите и холестерола.
Запомнете, че чесънът действа чрез натрупване в организма. С други думи, започва да намалява ефикасно холестерола и триглицеридите, след като сте го приемали поне 3 седмици.
Най-отличителната съставка на чесъна е алицина. Освен че придава отличителната му миризма и вкус, алицинът намалява холестерола по стените на артериите.
Освен това чесънът е изключително полезен за сърдечно-съдовата система. Той има естествено и много ефикасно антибактериално действие, съчетано с диуретични, пречистващи и антисептични качества.
3.Лимонът: безотказно натурално лекарство
Увеличаването на приема на витамин C е доказан начин за предпазване и лечение на лошия холестерол (LDL) както и на триглицеридите.
Задължително трябва да бъде част от ежедневното ви меню, а какъв по-добър начин за това от приготвянето и консумирането на това лекарство с чесън, джинджифил и лимон?
Ето част от страхотните качества на този цитрусов плод:
- Натуралният лимонов сок е източник не само на витамин C. Значителното количество фибри, които съдържа “измитат” вредната плака от стените на артериите.
- Разтворимите фибри в лимона поемат вода в храносмилателната система и образуват плътна маса. Съдържащите холестерол жлъчни сокове попадат в “капана” на тази маса и след това се изхвърлят от организма.
- Не трябва да забравяме и флавоноидите в лимоновите кори. Способността им да намаляват нивото на холестерола е изключителна.
А сега нека да видим как да комбинираме тези три мощни съставки, за да получим ефикасно лекарство.
Прочетете и това: 7 изненадващи приложения на лимоновите кори
Пречистете артериите си с този натурален лек
Съставки
- 1 чаша лимонов сок (250 мл)
- 1 скилидка чесън
- 1 чаена лъжичка пресен джинджифил (2 гр.)
- 1 чаена лъжичка мед (7.5 гр.)
Приговяне
- Важно е да използвате органичен чесън, лимони и джинджифил. По този начин ще си осигурите максимално количество витамини и минерали.
- Изцедете една чаша лимонов сок.
- След това добавете скилидката чесън, пресния джинджифил и чаената лъжичка мед в блендера заедно с лимоновия сок.
- Разбърквайте, докато всичко се смеси добре. Чесънът и джинджифилът трябва да са на много малки парченца.
Опитайте се да пиете това богато на витамини и антиоксиданти лекарство сутрин, преди закуска.
Приемайте лекарството в продължение на 15 дни, починете си за седмица и отново повторете процедурата.
Вижте как ще се чувствате след като започнете приема на това натурално лекарство и го направете неотменна част от дневния си режим.
Артериите ще ви благодарят!
Може да ви заинтересува ...Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.
- Avci A1, Atli T, Ergüder IB, Varli M, Devrim E, Aras S, Durak I. Effects of garlic consumption on plasma and erythrocyte antioxidant parameters in elderly subjects. Gerontology. 2008;54(3):173-6. doi: 10.1159/000130426. Epub 2008 May 7.
- Kapil, V., Milsom, A. B., Okorie, M., Maleki-Toyserkani, S., Akram, F., Rehman, F., … Ahluwalia, A. (2010). Inorganic nitrate supplementation lowers blood pressure in humans: Role for nitrite-derived no. Hypertension. http://doi.org/10.1161/HYPERTENSIONAHA.110.153536
- Covas, M.-I., De La Torre, R., & Fitó, M. (2014). Scientific evidence of the benefits of virgin olive oil for human health. Medicina Balear. http://doi.org/10.3306/MEDICINABALEAR.29.02.39
- Lavie, C. J., Milani, R. V., Mehra, M. R., & Ventura, H. O. (2009). Omega-3 Polyunsaturated Fatty Acids and Cardiovascular Diseases. Journal of the American College of Cardiology. http://doi.org/10.1016/j.jacc.2009.02.084
- Srivastava, G., & Mehta, J. L. (2009). Currying the heart: Curcumin and cardioprotection. Journal of Cardiovascular Pharmacology and Therapeutics. http://doi.org/10.1177/1074248408329608
- Meydani, M. (2009). Potential health benefits of avenanthramides of oats. Nutrition Reviews. http://doi.org/10.1111/j.1753-4887.2009.00256.x
- Vasala, P. A. (2012). Ginger. In Handbook of Herbs and Spices: Second Edition (Vol. 1, pp. 319–335). Elsevier Inc. https://doi.org/10.1533/9780857095671.319