Пречистете артериите си с тези 3 невероятни продукта

· 13.06.2017
Непълноценното хранене, уседналият начин на живот и стресът влияят негативно върху здравето на артериите ви. Научете как да понижите нивото на холестерола и триглицеридите с помощта на тези 3 невероятни продукта.

Непълноценното хранене оказва вредно въздействие върху здравето на артериите. Комбинацията между тези три продукта спомага пречистването им и подобрява кръвообращението.

Пречистването на артериите означава да понижите нивото на холестерола и триглицеридите в организма си.

Тези мазнини, с напредването на възрастта, започват да се натрупват все повече и излагат здравето ни на сериозен риск.

Непълноценното хранене и нездравословните навици като уседналия начин на живот и силния стрес са в основата на развитието на хиперхолестеролемия.

А най-неприятният факт за холестерола и триглицеридите е, че покачването им не е свързано с определени симптоми.

Можете да откриете проблема при рутинно изследване на кръвта, ако показателите на холестерола са над препоръчаните 200 mg/dL и над 150 mg/dL при триглицеридите.

Лекарят ви ще реши дали е необходимо или не да приемате лекарства. Първата стъпка, която трябва да направите е да промените – или поне да подобрите – начина си на хранене.

За да понижите нивото на холестерола и триглицеридите ви препоръчваме да включите едно лесно за приготвяне лечебно средство към режима си.

Ще ви разкажем повече за съставките му.

1.Джинджифилът: ефикасно намалява холестерола

Много проучвания доказват ефективността на джинджифила за намаляване нивото на холестерола в артериите.

Причината се крие във високото съдържание на антиоксиданти в корените джинджифил.

Ето и част от ползите на това растение:

 • Джинджихилът съдържа антиоксиданти като BHA и BHT. И двата са изключително ефикасни за третиране на липидната пероксидация в артериите.
 • Джинджифилът е много полезен и за предпазване от клетъчно увреждане, водещо до повишаване на холестерола и триглицеридите в кръвта.
 • Спира натрупването на отпадни вещества по стените на артериите докато подобрява кръвообращението в цялата кръвоносна система.

Прочетете и: 7 натурални лекарства, контролиращи хипертонията

2.Чесънът: враг на холестерола и триглицеридите

Чесънът е едно от най-масово използваните растения в борбата срещу триглицеридите и холестерола.

Запомнете, че чесънът действа чрез натрупване в организма. С други думи, започва да намалява ефикасно холестерола и триглицеридите, след като сте го приемали поне 3 седмици.

Най-отличителната съставка на чесъна е алицина. Освен че придава отличителната му миризма и вкус, алицинът намалява холестерола по стените на артериите.

Освен това чесънът е изключително полезен за сърдечно-съдовата системаТой има естествено и много ефикасно антибактериално действие, съчетано с диуретични, пречистващи и антисептични качества.

3.Лимонът: безотказно натурално лекарство

Увеличаването на приема на витамин C е доказан начин за предпазване и лечение на лошия холестерол (LDL) както и на триглицеридите.

Задължително трябва да бъде част от ежедневното ви меню, а какъв по-добър начин за това от приготвянето и консумирането на това лекарство с чесън, джинджифил и лимон?

Ето част от страхотните качества на този цитрусов плод:

 • Натуралният лимонов сок е източник  не само на витамин C. Значителното количество фибри, които съдържа “измитат” вредната плака от стените на артериите.
 • Разтворимите фибри в лимона поемат вода в храносмилателната система и образуват плътна маса. Съдържащите холестерол жлъчни сокове попадат в “капана” на тази маса и след това се изхвърлят от организма.
 • Не трябва да забравяме и флавоноидите в лимоновите кори. Способността им да намаляват нивото на холестерола е изключителна.

А сега нека да видим как да комбинираме тези три мощни съставки, за да получим ефикасно лекарство.

Как да си приготвим лекарство за пречистване на артериите

Съставки

 • 1 чаша лимонов сок (250 мл)
 • 1 скилидка чесън
 • 1 чаена лъжичка пресен джинджифил (2 гр.)
 • 1 чаена лъжичка мед (7.5 гр.)

Приговяне

 • Важно е да използвате органичен чесън, лимони и джинджифил. По този начин ще си осигурите максимално количество витамини и минерали.
 • Изцедете една чаша лимонов сок.
 • След това добавете скилидката чесън, пресния джинджифил и чаената лъжичка мед в блендера заедно с лимоновия сок.
 • Разбърквайте, докато всичко се смеси добре. Чесънът и джинджифилът трябва да са на много малки парченца.

Опитайте се да пиете това богато на витамини и антиоксиданти лекарство сутрин, преди закуска.

Приемайте лекарството в продължение на 15 дни, починете си за седмица и отново повторете процедурата.

Вижте как ще се чувствате след като започнете приема на това натурално лекарство и го направете неотменна част от дневния си режим.

Артериите ще ви благодарят!