Вкусен чай от джинджифил и куркума, който ще ви помогне да отслабнете

Много ефикасна напитка, но задължително трябва да я съчетаете с много активна физическа активност и здравословна диета.
Вкусен чай от джинджифил и куркума, който ще ви помогне да отслабнете

Написано от Ivan Aranaga Amengual

Последна актуализация: 26 август, 2022

За да намалите теглото си и да имате по-приятен външен вид, трябва да сте активни, правите упражнения и да ядете здравословни хранителни продукти. Балансирана диета и много физическа активност са точно това, от което се нуждаете. Все пак, трябва да опитате и този вкусен чай от джинджифил и куркума.

Той ще ви помогне да отслабнете здравословно и бързо. Джинджифилът и куркумата са добре познати в кулинарния свят и заемат важно място в натуралната медицина.

Природата определено не прави грешки. Можете да откриете корен от джинджифил и куркума на прах във всеки супермаркет или магазин. Продължавайте да четете, за да откриете предимствата на този чай.

Предимства на куркумата за отслабване

Ето ползите от куркума за загубата на тегло:

  • Съдържанието на куркумин спомага за инхибиране на клетъчното делене, по-специално на мастните клетки. По този начин се предотвратява образуването на нова мастна тъкан и увеличаване на теглото. Това съединение също помага за понижаване на нивата на лошия холестерол (LDL) и триглицеридите.
  • Предотвратява инсулиновата резистентност и помага да се регулират нивата на кръвната захар, като по този начин се предотвратява натрупването на мазнини.
  • Това увеличава нивата на жлъчката в стомаха. Жлъчката е вещество, което помага за разтваряне на телесните мазнини. Ето защо, тя помага за загубата на тегло.
  • Съдържа полифеноли, което прави корена силен антиоксидант, който помага за елиминирането на вредните вещества.
  • Има мощни противовъзпалителни ефекти, които са полезни при подуването.
  • Също така повишава метаболизма и помага за изгарянето на мазнините естествено и бързо.

Предимства на джинджифила за отслабване

Джинджифилът може да бъде велик съюзник във всяка своя форма, който ще ви помогне да загубите излишните килограми:

Рецепта за вкусен чай от джинджифил и куркума за отслабване
  • Той повишава нивата на серотонин, невротрансмитер, отговорен за контролиране на глада и намаляване на апетита. Ето защо джинджифилът помага на хората да ядат по-малко.
  • Той съдържа джинджерол и шогаол – две активни съставки, които спомагат за ускоряване на метаболизма. Следователно, той изгаря мазнините и кара тялото да консумира собствената си енергия.
  • Това прави изгарянето на мазнините по-ефективно, защото повишава телесната температура.
  • Това е ефикасен антиоксидант, който елиминира токсините, които стимулират заболявания, задържане на вода, подуване и наддаване на тегло.

Ползите от чай от джинджифил и куркума

Чаят от джинджифил и куркума е мощна лекарствена смес. Той има много полезни за здравето свойства. Вижте основните предимства от консумацията му:

  • Той помага за поддържане на черния дроб в добро състояние: Тази комбинация съдържа вещества, които предпазват всички чернодробни клетки.
  • Може да пиете този чай, ако страдате от камъни в жлъчката. Същите защитни вещества помагат на жлъчния мехур и се бори с болестите, които може да го засегнат.
  • Помага за храносмилането: Този чай е отлично храносмилателно тонизиращо средство, идеално за хора, които страдат от бавно храносмилане и диспепсия. Този чай също помага за облекчаване на гастрита.
  • Благодарение на своите газогонни свойства, чаят от джинджифил и куркума помага да се елиминират газовете и подуването, причинени от неправилното или бавно храносмилане.
  • Той също така е отлично натурално лекарство против настинки и грип. Тази напитка е с високо съдържание на витамин С, ниацин, фосфор и калий. Всички те са вещества, които укрепват имунната система. Освен това, тази комбинация е полезна за лечение на кашлица и помага за отхрачване.
Вкусен чай от джинджифил и куркума, който ще ви помогне да отслабнете

Вкусният чай от джинджифил и куркума ще ви помогне да отслабнете

Съставки

  • 2 супени лъжици куркума на прах (10 гр.)
  • 2 супени лъжици джинджифил (30 гр.)
  • 1 супена лъжица мед (25 гр.)
  • 2 чаши вода (500 мл.)

Приготовление

  • Обелете и настържете джинджифила.
  • Загрейте водата и добавете джинджифила.
  • Изчакайте около пет или десет минути, докато кипне.
  • След това го отстранете от котлона, прецедете и съхранявайте течността.
  • Изсипете я в чаша и добавете куркума на прах.
  • Добавете малко мед, за да подсладите чая и разбъркайте с лъжица.
  • Можете да добавите няколко капки лимонов сок, за да му придадете малко вкус. Ако предпочитате, може да добавите парче лимон.

Как да го пиете и отслабвате

Отслабнете с чай от джинджифил и куркума

Тази напитка е предназначена за стимулиране на метаболизма. Ето защо трябва да знаете кога трябва да я пиете, за да отслабнете естествено и бързо.

Следвайте тези инструкции и вижте резултатите:

Пийте на празен стомах през целия ден. Може също така да пиете по време на вашите тренировки, което означава да пиете повече чай, отколкото вода. По този начин ще останете хидратирани, ще имате повече енергия и ще отслабнете.

Както споменахме по-горе, този чай ви помага да се чувствате сити. Затова препоръчваме да го пиете 30 минути преди хранене. По този начин няма да изпитвате голям апетит по време на ядене.

Помнете, че този чай от джинджифил и куркума не е чудо напитка. Въпреки че има много свойства, които ще ви помогнат да отслабнете, трябва също така да следвате балансирана диета и да правите много упражнения.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Abdali D, Samson S. E, et al. How effective are antioxidant supplements in obesity and diabetes? Medical Principles and Practice. Mayo 2015. 24 (3): 201-215.
  • Akbari M, Lankarani K, et al. Effects of curcumin on weight loss among patients with metabolic syndrome and related disorders: a systematic review and meta analysis of randomized controlled trials. Frontiers in Pharmacology. Junio 2019. 10:649.
  • Bradford P. Curcumin and obesity. Biofactors. Enero-Febrero 2013. 39 (1): 78-87.
  • Goel, A., Kunnumakkara, A. B., & Aggarwal, B. B. (2008). Curcumin as “Curecumin”: From kitchen to clinic. Biochemical Pharmacology75(4), 787–809. https://doi.org/10.1016/j.bcp.2007.08.016
  • Gómez Rodríguez T, Cortés Suárez S, et al. Efecto del extracto hidoralcohólico de Zingiber officinale Roscoe (jengibre) en modelo de hepatotoxicidad en ratas. Revista Cubana de Plantas Medicinales. Julio-Septiembre 2013. 18 (3).
  • Maizura, M., Aminah, A., & Aida, W. M. W. (2011). Total phenolic content and antioxidant activity of kesum (Polygonum minus), ginger (Zingiber officinale) and turmeric (Curcuma longa) extract. International Food Research Journal18(2). https://doi.org/10.1039/c0cc03034a.
  • Maharlouei N, Tabrizi R, et al. The effects of ginger intake on weight loss and metabolic profiles among overweight and obese subjects: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. 59 (11): 1753-1766.
  • Mansour M, Ni Y-M, et al. Ginger consumption enhances the thermic effect of food and promotes feelings of satiety without affecting metabolic and hormonal parameters in overweight men: a pilot study. Metabolism. Abril 2012. 61 (10): 1347-1352.
  • Prasad, S., & Aggarwal, B. B. (2011). Turmeric, the Golden Spice: From Traditional Medicine to Modern Medicine. Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects. https://doi.org/doi:10.1201/b10787-14.
  • Quiñones M, Miguel M, et al. Los polifenoles, compuestos de origen natural con efectos saludables sobre el sistema cardiovascular. Nutrición Hospitalaria. 2012. 27 (1): 76-89.
  • Shukla, Y., & Singh, M. (2007, May). Cancer preventive properties of ginger: A brief review. Food and Chemical Toxicology. https://doi.org/10.1016/j.fct.2006.11.002
  • Tillán Capó J, Núñez Figueredo Y, et al. Actividad antiinflamatoria de compuestos liposolubles de Zingiber officinale Roscoe frente a diferentes agentes fisiológicos. Revista Cubana de Plantas Medicinales. Abril-Junio 2007. 12 (2).
  • Zhang D, Fu M, et al. Curcumin and diabetes: a systematic review. Evidence Based Complementary and Alternative Medicine. Noviembre 2013. 636053.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.