Упражнения за намаляване на бръчките

29.10.2015
Препоръчваме в комбинация с лицеви масажи два пъти дневно

Както трябва да положим усилия, за да запазим тялото си здраво и в добър тонус, така също трябва да се грижим за лицето си. Ето защо днес ще споделим тези ежедневни упражнения, за да научите как да забавите стареенето и да предотвратите появата на бръчки по лицето си.

Тъй като първите признаци на старостта се появяват именно на лицето, от съществено значение е да му се осигури адекватната грижа, от която се нуждае. За да се случи това, трябва да спазвате здравословна диета, съдържаща много плодове, зеленчуци и вода. Необходимо е също да се опитате да поддържате добри и здравословни навици – да правите упражнения редовно, да спите достатъчно, да избягвате консумацията на алкохол, да редуцирате стресовите ситуации.

на пазара се предлагат много продукти за третиране на бръчки, които несъмнено са ефикасни, но също така – и скъпи. Поради тази причина в тази статия ще ви препоръчаме упражнения за тонизиране на лицето, които са не по-малко ефикасни в борбата с бръчките по лицето и не струват нищо. Необходимо е единствено да отделите няколко минути на ден, за да ги правите. Това е супер лесно!

Упражнения за тонизиране

Намаляване на бръчките

bruchki

Застанете пред огледалото след душ и се опитайте да движите всичките си лицеви мускули в продължение на най-малко 10 минути. Ако е възможно, правете го преди да си легнете.

Тонус и укрепване на клепачите

Погледнете нагоре до възможно най-високата точка, след това надясно и наляво. Трябва да направите 4 серии от по 20 повторения (общо 80), като правите почивка за 2 минути между всяка серия.

Тонус на бузи и скули

bruchki ot usmivka

Ето едно много лесно упражнение – затворете си устата и духайте, така че устата ви да се изпълни с въздух. Същевременно си движете езика от дясно на ляво. Направете 3 серии от 15-20 повторения.

Здрави и красиви устни

Отворете устата си възможно най-широко и покрийте зъбите си с устни. Бройте до 10 и след това затворете устата си много бавно. Отпуснете мускулите си, преди да започнете отново. Направете 5 повторения.

Упражнение против бръчки около очите

bruchki oko

Леко натиснете бръчките в тази област с върховете на пръстите си, като ги движите първо нагоре, а после надолу.

Не забравяйте…

Лицевите масажи дават чудесни резултати, защото действат на тъканите, като пoмагат на кожата ви да се възстанови от различни поражения. Можете да правите тези масажи в областите, където бръчките се появяват по-често.
Препоръчваме да правите лицевите масажи в продължение на десет минути сутрин и следобед. Ако е възможно, използвайте няколко капки масло от сладък бадем, което ще хидратира и овлажни кожата.
Преди да започнете да правите някое от тези лицеви упражнения, нанесете равномерно крем по лицето, за да се стимулира и подготви кожата. Така упражненията, които ви препоръчахме, ще бъдат още по-ефикасни.

които искали