Спазвайте този режим 25 дена и ще промените живота си напълно

· 16.01.2018
Първоначално може да ви се струва, че не правите нищо сериозно, но ежедневната медитация може наистина да ви помогне да промените живота си и да се радвате на добро здраве – емоционално и физическо

Понякога просто се чувствате уморени и изтощени – физически и емоционално. Това е най-подходящото време да спрете и да направите нещо различно. Време е да промените живота си напълно.

Често се страхуваме от новите неща и промяната, но понякога се нуждаем от тях, дори да ни е трудно. Важно е да се чувстваме добре, да сме спокойни и щастливи.

Живеем в свят пълен със стрес и напрежение, а някои хора са много взискателни към себе си. Това е изтощаващо, стресиращо и отнема от времето ви, което ви е необходимо, за да помислите върху настина важните неща в живота.

Време е да направите стъпка назад и да промените живота си.

Започнете да си спомняте за себе сиВреме е да направите стъпка назад и да промените живота си

Отделяйте време за себе си. Мислете по малко за собствените си нужди, какво ви прави щастливи и какво бихте искали да научите.

Има много начини, по които можете да направите това:

 • Отделяйте по един час дневно и правете нещо, което наистина ви харесва, без да се чувствате виновни и да си мислите, че не заслужавате това.
 • Живейте в настоящето и не мислете и не се тревожете за бъдещето. Мислете единствено за днешния ден, за това, което имате и бъдете благодарни за това.
 • Отнасяйте се добре към себе си и си поставете определени цели. Това е полезно. Не си задавайте въпроси и не се притискайте да правите повече, отколкото можете.
 • Научете се как да се радвате на малките неща: разходка на чист въздух, четенето на книга, вземането на вана … Дайте си глътка въздух и се отпуснете.
 • Мислете позитивно и се пазете от токсични, негативно настроени хора. Те единствено черпят сили от енергията ви. Поставят препятствия по пътя ви и ви пречат да бъдете щастливи.

Когато забележите, че животът ви се променя към по-добро ще се почувствате по-живи, щастливи, пълни с енергия и мотивирани. Истинската ви същност ще излезе наяве.

Спортувайте и се радвайте на по-добър животспортувайте, за да промените живота си

Изключително важно и полезно е да включите физическа активност в ежедневния си режим. Излизането навън за около час за разходка е чудесен пример за това.

Това е полезно за ума и тялото ви. Така:

 • Укрепвате здравето на сърдечно-съдовата система.
 • Подобрявате кръвообращението и заздравявате мускулите и костите си.
 • Ускорявате метаболизма си и изгаряте повече мазнини.
 • Спите по-добре и си почивате пълноценно.
 • Подобрявате самочувствието и самоувереността си.
 • Развивате упоритостта си, когато виждате, че постигате целите си.
 • Понижавате стреса и тревожността си.
 • Подобрявате настроението си и балансирате енергията си.

Отпуснете се и медитирайте и ще промените живота си напълно

Физическата активност стои в основата на тези промени, но медитацията е това, което наистина ще ви „събуди“. Тя е пътуване към най-скритите ви кътчета, за да опознаете най-съкровените си желания.

Когато поддържате връзка с вътрешното си аз, можете да изберете правилния за вас път, за да направите необходимите промени.

Можете да откриете всички видове указания за медитиране в интернет, които ще ви помогнат да се успокоите и да се освободите от стреса.

Съвети за медитацияМедитирайте, за да промените живота си.

Отделете малко време и си подгответе програма за физическа активност и медитация.Трябва да я  изпълнявате ежедневно, в продължение на поне 25 дена и ще откриете сами разликата в тялото и ума си.

В началото е добре да медитирате в продължение на 10 – 15 минути.

 • Можете да медитирате на фона на инструментална музика на арфа или пиано съчетана със звука на дъжда, огъня или океана. Има и друг вид акомпанимент без музика, само със звуци – на птици, животни – все едно сте в гората.
 • Открийте спокойно, уютно място, където никой няма да ви прекъсва. Можете да медитирате докато стоите седнали на стол или лежите на дивана.
 • За да не се разсейвате е добре да изключите телефона си. Можете да си създадете приятна, успокояваща обстановка като запалите малко тамян.
 • Запомнете, че това е специално време само са вас. Добре е да медитирате по едно и също време всеки ден.

Медитирайте, за да промените живота си

Медитацията може и напълно ще промени живота ви.

В началото може и да ви е трудно да свикнете. Тъй като сте свикнали да бързате и да нямате време, ще ви се струва, че не правите нищо съществено. Но ако медитирате всеки ден и се концентрирате върху това, което правите, ще се радвате на добри резултати.

Подобряването на физическото ви състояние и спокойствието, което ще почувствате ще ви накарат да съжалявате, че не сте започнали да се занимавате с това по-рано.

Така че започнете още днес и променете живота си!