Напитка от 3 съставки за имунната система

· 03.03.2016
За хора на възраст над 13 години препоръчваме по 1 супена лъжица дневно, за деца дозата трябва да бъде редуцирана до 1 чаена лъжица

Човешкото тяло ежедневно е изложено на изобилие от фактори и ситуации, които могат да станат причина за инфектиране с вируси, бактерии или гъбички. Имунната система е натоварена със задачата да се бори с всички тези микроорганизми, които провокират различни здравословни проблеми. Същевременно заседналият начин на живот, нездравословното хранене, внезапните промени в климата и отсъствието на физическо натоварване, наред с други фактори, отслабват имунната система, правейки я податлива към развитие на различни заболявания, провокирани от микроорганизмите.

Нутриентите, които приемаме с храната, са един от основните фактори за поддържането на силна имунна система, способна да пребори различни вирусни заболявания. Знаейки от какви хранителни вещества се нуждае имунната система, за да работи оптимално, ще споделим с вас една мощна противовирусна напитка. Тя съчетава силата на 3 много ценни за човешкото здраве съставки, които правят имунната система изключително силна и способна да се бори с инфекциите.

Кои са тайните съставки на тази мощна противовирусна напитка?

Макар да е трудно за вярване, че тя притежава толкова много ползи, те са факт. Тази мощна противовирусна напитка се състои от 3 познати и евтини съставки: лимон, джинджифил и пчелен мед.

Лимон

limon

Лимонът съдържа високи дози витамин С, който, освен че е много важен антибиотик, също така засилва имунната система, тъй като активира белите кръвни телца. Тази храна притежава антибиотични и противовирусни свойства, които се борят с вирусите и бактериите, особено с тези, които поразяват дихателната система.

Джинджифил

Джинджифиловият корен е популярен с лечебните си свойства, сред които трябва да подчертаем противовъзпалително и муколитично действие в допълнение към изобилието от антиоксиданти в състава му. Тази мощна съставка стимулира съпротивителните сили на тялото, предпазва го от вируси и бактерии и се бори с тях при настинка, грип, кашлица, астма и други здравословни проблеми. Муколитичното действие на джинджифила стимулира секрецията на слуз – това го прави отлично средство за редуциране на симптомите на кашлица и раздразнено гърло.

Джинджифиловият корен е известен още със своите антибактериални, противогъбични, антитоксични, антихистаминови и противовъзпалителни свойства.

Пчелен мед

pchelen med

Скорошни изследвания сочат, че пчелният мед оказва мощно антибиотично действие, което може да елиминира вирусите и бактериите, провокиращи грип и настинка. Тази храна се използва от древни времена за лечението на различни дихателни заболявания и в борбата с вирусите.

Изследванията сочат, че медът притежава отхрачващи свойства. Това го прави отлично средство за лечение на астма и други респираторни проблеми, които са резултат от отслабена имунна система.

Противовирусна напитка с лимон, джинджифил и пчелен мед

След като изяснихме противовирусните ползи, с които трите продукта се характеризират, следващата стъпка е да приготвим мощната напитка, която ще засили съществено съпротивителните сили на тялото. Това средство също така предпазва тялото от респираторни проблеми, провокирани от алергии и вирусни инфекции.

Добре е винаги да разполагате с тези 3 продукта у дома, тъй като те са изключително ефикасни в случаи на грип, настинка, алергии на дихателните пътища и др.

Съставки:

  • 2 големи лимона, необелени
  • 1/2 корен джинджифил
  • 200 мл. органичен пчелен мед (8 супени лъжици)

Приготовление:

  • Първо измийте добре лимоните с разтвор от вода и оцет. Така ще ги дезинфекцирате и ще елиминирате остатъците от пестициди. Лимонът ще се използва с кората, тъй като именно в нея се съдържат голяма част от ценните съставки на плода, включително немалко количество витамин С.
  • Измийте джинджифиловия корен, нарежете го на малки парчета и го сложете в блендер заедно с лимона, който предварително сте нарязали на парчета. Накрая добавете пчелния мед и блендирайте до получаването на хомогенна смес.
  • Налейте напитката в стъклен буркан с капак. Съхранявайте я в хладилник.
  • Ако натуралното средство стои в хладилника за дълъг период от време, възможно е медът да стане на кристали. В този случай трябва просто да затоплите напитката на водна баня.

Начин на консумация:

За хора на възраст над 13 години препоръчваме по 1 супена лъжица дневно. За децата дозата трябва да бъде редуцирана до 1 чаена лъжица дневно. Можете да разтворите лечебното средство в чаша чай, вода или друга топла напитка.