Как да си направим домашен втвърдител за нокти

26.08.2018
Може би бихте искали да разберете за една  лесна и икономична рецепта за домашен втвърдител за нокти?

Всеки знае това: няма нищо по-досадно, от слаби и чупливи нокти. Те се чупят след най-малкото съприкосновение с нещо, а така е почти невъзможно да ги накарате да пораснат по-дълги. Ръцете ви имат уникална красота. Има продукти в аптеките, които са страхотни за това, но те могат да  бъдат много скъпи. Така че, може би бихте искали да разберете за една  лесна и икономична рецепта за домашен втвърдител за нокти?

Вижте още: Укрепете косата с този домашен билков балсам

Домашен втвърдител за нокти

За решаване на проблема със слабостта на ноктите, ще трябва да използвате заздравител. Той е съставен от естествени елементи, като чесън или лимон, но ключът към неговата невероятна ефективност се крие в капсулите витамин Е, от които също ще имате нужда.

Но не се притеснявайте, можете да ги намерите лесно в аптеките. Всъщност,  ще трябва само една капсула. Нека да видим повече.

Прочетете и: Как да си направите сами домашен натурален прах за пране

Лак за много крехки нокти

витамин Е за нокти

Тази проста и ефективна формула е полезна за най-тежките случаи – за това време, когато поради здравословни причини, и / или  липсата на витамини, ноктите ви са особено слаби.

От какво имаш нужда

  • 3 обелени скилидки чесън
  • 20 капки лимонов сок
  • витамин Е капсула
  • естествен блестящ лак за нокти

Какво да направите

  • Много е лесно. Първото нещо, което трябва да направите, е да сложите капсулата витамин E вътре в шишенцето на лака за нокти. Просто убождате капсулата с игла и го изливате  внимателно вътре. Можете да си купите капсула витамин Е от аптеките. В този случай ви е нужна само  една. Когато го сложите в лак за нокти, ще имате този важен витамин, които ще снабди със сили ноктите ви.
  • Следващата стъпка е свързана с трите скилидки чесън. Защо чесън, ще попитате вие? Чесънът е един от най-добрите естествени съставки за укрепване на ноктите и борбата с чупливостта, както и бактерии и микози. Сложете три скилидки чесън в гореща вода, за да киснат в продължение на 15 минути. Трябва да ги смелите още топли, докато не получи добре смесена консистенция.
  • След като тя е готова, я сложете също вътре в  шишенцето с лака за нокти. Би било добре да се използва малка фуния като тези, които се използват за парфюми и аромати.

  • Следващата стъпка е изстискването на лимоновия сок. Ще ви трябват само 20 капки. Защо лимона е полезен за вашите нокти? Най-вече заради своите антиоксидантни витамини, както и киселините, които се борят със чупливостта в структурата на самите нокти и ги възстановяват малко по малко. След като направите сока, сложете двадесет капки вътре в шишенцето с лака за нокти.
  • Страхотно, сега той е готов! Както можете да видите, получава се по-втвърдяваща смес за вашия лак за нокти, който е и пълен с чудесни витамини. Винаги го разклащайте, преди да го приложите. Той е много ефективен и полезен за втвърдяване, лекува ноктите и им дава здравето,което им е необходимо, за да стават все по-хубави ден след ден.
  • Носете този лак за нокти в продължение на най-малко един месец. Махайте го  на всеки три дни, за да им дадете ден почивка. В деня, в който сте без лака за нокти, направете  масаж на всеки нокът със смес от зехтин и бадемово масло.Ще  ви трябва по една чаена лъжичка за всеки  пръст. Накиснете добре памучен тампон и втривайте на всеки нокът тази великолепна  смес, която ще помогне за регенерирането на  ноктите ви. Не забравяйте – три дни с обогатения лак за нокти, и след това  един ден почивка със лечението и масажа със масла.