Домашни кремове за омекотяване на косата

27.08.2018
Химическите продукти предлагат бързи резултати, но ... струва ли си да излагате здравето на косата си на такъв голям риск?

Търсите начини за омекотяване на косата си, за да я направите по-красива и лесна за оформяне?

Всички знаем, че косата играе важна роля във външния ни вид, ето защо много жени заделят достатъчно средства за продукти с грижа за косата и за услугите в салоните за красота.

Независимо дали го правите, за да изглеждате добре на работа или по друга причина, трябва да запомните, че използването на определени продукти за коса – бои и химически препарати, може да е опасно за здравето ви.

Да се радвате на здрава и красива коса, без да използвате опасни или скъпи продукти е това, за което ще ви разкажем днес. Ще ви представим рецепти за домашно приготвени кремове за омекотяване на косата, с които ще се справите с наелектризирането и стърчащите кичури.пригответе си сами домашни кремове за омекотяване на косата

Така че прочетете следващите редове, за да разберете как да омекотите косата си, без да харчите твърде много и да използвате вредни химически продукти.

Трябва да се запомните, че макар естествените продукти да не вредят на здравето ви, трябва да бъдете търпеливи и постоянни. Освен това голямо значение има и типа на косата ви. Ако е много къдрава тези кремове ще ви помогнат да я оформяте по-лесно. Те намаляват накъдрянето, което често се дължи на високата влага във въздуха или на факта, че косата е силно изтощена. Запомнете, че тези натурални продукти не са чудодейни.

Домашно приготвени кремове за омекотяване на косата

Кокосово мляко и лимонов соккремът с кокосово мляко е идеално средство за изправяне на косата

За да си направите този домашен крем трябва да добавите сока на един лимон към чаша кокосово мляко. Уверете се, че сте смесили всички съставки добре и след това охладете сместа в хладилник. Оставете я там, докато не забележите образуването на кремообразен пласт в горната част на сместа.

Нанесете сместа равномерно върху косата си и я оставете да подейства 20 минути. Не забравяйте да покриете косата си с кърпа, което ще помогне на продукта да проникне по-добре.

След 20 минути изплакнете косата си много добре, след което я измийте по обичайния начин. Ако сте постоянни с тази процедура, ще се радвате на много добри резултати.

Крем с мляко и мед

Добавете няколко капки мед към една чаша мляко. Сместа се разбърква  добре и след това се нанася равномерно върху косата. Оставете я да подейства час и половина – два часа. След това изплакнете косата си и я измийте с нежен шампоан.

Зехтин

Всички натурални масла са полезни за подхранването и възстановяването на косата. Сега ще стане въпрос за зехтина, въпреки че и бадемовото масло съдържа много от тези полезни съставки. Тези масла заздравяват косата и възстановяват красотата й.

Затоплете малко зехтин, като внимавате да не го загорите или пък да изгорите себе  си. Нанесете топлото масло върху косата си. Оставете го да подейства няколко минути. Можете да си сложите и затопляща шапка. Ако нямате такава, можете да използвате и топла кърпа. След като времето изтече, изплакнете и измийте косата си както обикновено.използването на зехтин също е начин за изправяне на косата

Ако косата ви е мазна е най-добре да не нанасяте продукта твърде близо до корените. И не забравяйте, че натуралните средства изискват повече търпение. Няма да видите веднага резултатите от „вълшебното” им действие. Трябва да правите тази процедура най-малко два пъти седмично, ако искате да се радвате на копринено нежна, блестяща и по-лесна за сресване коса.

Химическите продукти предлагат бързи резултати, но … струва ли си да излагате здравето на косата си на такъв голям риск? Важно е да знаете, че вредните вещества проникват в кожата на главата, откъдето навлизат в кръвообращението.

Ето защо е необходимо да прецените дали наистина трябва да използвате тези продукти, които с течение на времето може да навредят на здравето ви. По-добре е да изберете натурални средства, които можете да използвате в уютната обстановка на дома си, без да харчите много пари.

които искали