7 промени в живота, с които да запазите младостта

· 09.01.2018
Има две части от тялото, където времето често оставя първите си следи: ръцете и шията.

Запазването на младостта е много повече от изкуство. То е и желанието да се грижите за себе си – външно и вътрешно.

Освен скъпите козметични продукти и хирургични намеси, има и много лесни и евтини неща, с които можете да изглеждате по-добре и да се чувствате страхотно.

Освен това трябва да подчертаем, че е важно винаги да приемате възрастта си. Така ще живеете пълноценно.

Но няма съмнение, че трябва да правим всичко възможно, за да посрещнем хода на времето по най-добрия начин.

Например можете да спазвате някои лесни и полезни навици, като пиенето на повече течности например, които ще хидратират кожата ви, ще се борят със сухотата и ще обновят клетките ви.

Знаем, че тези простички съвети ще ви помогнат много. Внимание!

1.Сешоарите и пресите за коса: вярвате или не, но те отнемат красотата на косата виза да запазите младостта си, не използвайте сешоар

Използването на сешоари и преси за коса, развиващи висока температура, уврежда косата ви. Те я състаряват, правят я по-слаба и податлива и отнемат красотата й.

Какво ще кажете да спрете да ги ползвате поне 3 пъти седмично? Може да изглежда трудно, особено за жените. Все пак всички обичаме косата ни да е перфектно оформена или изправена.

Но касата има нужда от почивка. Електрическите устройства, като тези, развиват висока температура и отнемат естествената красота и младостта на косата.

Прочетете и: 5 прически, с които да изглеждате по-млади

2.Използвайте слънцезащитни продукти всеки ден

Спомняме си за слънцезащитните продукти, когато лятото наближи. Но дерматолозите ни съветват, че те са необходими не само, за да ни предпазят от рак на кожата.

Освен това те се борят срещу преждевременното стареене.

Без значение дали навън е облачно, дали е зима или вали. Слънцезащитата трябва да бъде основна част от ежедневните ви навици, ако искате да се радвате на здрава и красива кожа.

Така че започнете да използвате такива продукти всеки ден. Ако сте жена, запомнете че много фон дьо тени имат слънцезащитен фактор.

3.Половин час упражнения дневно е ключът към здравето и красотатаспортуване и запазване на младостта

Ако искате да запазите младостта си трябва да се грижите за тялото си. Ако искате да подобрите външния си вид – спортувайте. А ако искате да изглеждате по-добре в огледалото правете упражнения всеки ден, поне за половин час.

Не е необходимо да правите сложни и натоварващи упражнения. Една разходка навън подобрява кръвообращението, кара сърцето ни да бие по-бързо и ни изпълва с достатъчно количество кислород, ендорфини и серотонин.

Ще забележите сами разликата в настроението и дори в кожата си. Редовното, ненатоварващо спортуване е невероятен начин да се поддържате във форма и да се борите с признаците на отминаващото време.

4.Кажете „да“ на съживяването на клетките си!

Познайте кой е най-ефикасният начин за съживяване на клетките, пречистване и запазване на организма хидратиран? Познахте: пиенето на вода.

Не си поставяйте за цел да изпивате по 2 литра вода дневно, защото всеки човек е различен.

Най-важното е да бъдете постоянни и да пиете достатъчно вода на всеки половин час. Нещо толкова лесно оказва огромно влияние върху организма. Няма нищо по-важно от добрата хидратация за правилното функциониране на вътрешната ни хомеостаза.

5.Ръцете и шията: често забравянисъхранете младостта като поддържате красиви ръце

За да запазите младостта не е достатъчно да се грижите само за лицето си, да не напълнявате и да се борите срещу отпуснатата кожа и бръчките …

Има две части от тялото, където времето често оставя първите си следи: ръцете и шията.

Как се грижите за тях? Какво правите за тях през деня?

Добре е да поддържате кожата на шията и ръцете си добре хидратирана.

За целта използвайте подходящи кремове два пъти дневно, сутрин и вечер.

6.Истински приятелства? Да, моля!

Многото приятели няма да ви помогнат да запазите младостта си. Но истинските приятели, дори да са само няколко, се отразяват положително върху цялостното ви състояние, мотивацията и ентусиазма ви.

Да имате истински партньор до себе си – човек, който ви е приятел и любовник, който ви кара да се смеете и е с вас в добро и лошо – ще ви кара винаги да се чувствате добре и ще се грижи за младостта ви.

От друга страна малко неща са толкова полезни за здравето на ума и сърцето както са добрите, истински приятели.

Не пропускайте и : 7 качества на добрите приятели

7.Спете добре и достатъчно, ако искате да съхраните младостта сиСпете добре и достатъчно, ако искате да съхраните младостта си

Да, това е истина. Пълноценният сън е необходим на тялото, мозъка и съзнанието ви.

По време на дълбокия ни сън през нощта организмът ни се пречиства от вредните токсини.

Освен това мозъкът отстранява мъртвите клетки, подновява тъканите, създава спомени, реорганизира се и работи върху нови връзки.

Всичко това ни помага да поддържаме формата си, физически и психически. Така че не позволявайте на никой или на нищо да ви отнеме тези 8 часа нощен сън.