4 причини да пиете топла вода вместо студена

· 26.01.2018
Стимулира имунната система, подобрява храносмилането, а освен това ще ви предпази и от респираторни заболявания

Хората обикновено пият студена вода, особено през топлите месеци. Въпреки това, може да започнете да променяте начина, по който пиете тази течност поради следните причини.

Пиенето на топла вода вместо студена има много големи предимства. Ще ги разгледаме в тази статия.

1. Топлата вода е много полезна за вашата храносмилателна система

храносмилателната ви система ще ви е благодарна, ако пиете топла вода

Топлата вода може да бъде чудесна помощ за вашата храносмилателна система.

Студената вода помага за втвърдяването на мазнината в храната. Тя също така забавя храносмилането. Но топлата вода действа по обратния начин.

  • Ако решите да пиете чаша топла вода, ще бъде много по-лесно за вас бързо да смилате храната си. По този начин оптимизирате процеса на усвояване на хранителните вещества. Също така избягвате други проблеми като запек.

2. Тя е идеална грижа за вашата дихателна система

Пиенето на топла вода може да бъде много по-полезно за дихателната система, отколкото студената.

Студената вода възпалява лигавицата. Тя също така увеличава риска от инфекции на дихателната система както и от проблеми с гърлото.

  • Топлата вода от друга страна ще успокои гърлото и ще намали всяко дразнене.
  • Тя е полезна, ако страдате от респираторни заболявания. Тя също така действа, ако се опитвате само да се отървете от сухота в устата, която обикновено се появява сутрин.

3. Тя стимулира правилното функциониране на вашата имунна система

ако пиете топла вода, ще разширите кръвоносните съдове

Пиенето на студена вода води до свиване на кръвоносните съдове. От друга страна, топлата или горещата вода води до разширяване на кръвоносните съдове.

В резултат на това се увеличава циркулирането на кръвта в органите и тъканите. Благодарение на това лесно действие можете да се отървете от токсините много по-бързо и да прочистите тялото си.

4. Топла вода и нервната система

Главоболието понякога е причинено от ниски температури. Доказано е, че пиенето на студена вода може да има подобен ефект.

Ако имате тенденция да страдате от мигрена като пиете студена вода, рискувате да предизвикате криза.

От друга страна, топлата или горещата вода ще ви помогне да облекчите болката и да намалите крампите.

Други съображения

да пиете топла вода си има своите предимства

Трябва да имате предвид, че ежедневно трябва да пиете препоръчваното количество вода (6 до 8 чаши).

  • Ако не го правите, ще затрудните функционирането на различните органи. Те включват черния дроб, бъбреците, храносмилателната и имунната система.
  • Благодарение на водата, ще смажете ставите. Също така ще увеличите съпротивата на вашите сухожилия.
  • Също така, ако сте сигурни, че пиете препоръчваното количество вода всеки ден, ще намалите вероятността от появата на бъбречни камъни.

В същото време също намалявате честотата на инфекции на пикочните пътища.

  • Водата също е основен съюзник на хората, които следват диета. Това е така, защото е в състояние да намали апетита. В същото време тя помага на организма да метаболизира мазнините по ефикасен начин.

Пиенето на чаша топла вода 10 минути преди хранене ви позволява да ядете храна с по-малко апетит. Също така, това е най-добрият съюзник срещу задържането на течности.

В същото време пиенето на вода може да ви помогне да предотвратите множество проблеми. Ако тялото ви не е хидратирано правилно, това ще доводе до по-висока концентрация на токсични вещества и канцерогени.

Те обаче се елиминират чрез урината, ако сте правилно хидратирани.

Да бъдете правилно хидратирани помага да предпазите тялото си. Това също така ви помага да поддържате подходящите нива на киселинност. Хидратирането забавя процесите на стареене в тялото.

Така че, обърнете внимание на всичко това. Здравните експерти препоръчват да пиете 6 до 8 чаши вода всеки ден. Това е най-добрият начин да поддържате тялото си хидратирано и правилно функциониращо.

И е по-добре да пиете топла вода!