3 изгарящи мазнините супи, които трябва да включите в менюто си

Тези 3 изгарящи мазнините супи са вкусна добавка към менюто ви. Нещо повече, те са здравословен начин за подобряване на метаболизма ви и за отслабване!

Тези изгарящи мазнините супи се приготвят от пресни градински зеленчуци и са известен и бърз начин за отслабване.

Доказано е, че можете да свалите няколко килограма за една седмица, ако консумирате само тези супи.

Но не е препоръчително това да продължи повече от седмица, защото може да доведе до сериозни проблеми, поради недостиг на хранителни вещества. Съветваме ви да ги направите част от обичайното си меню, което ще стане по-леко и здравословно.

Разгледайте рецептите за тези супи и ги направете част от менюто си.

1.Зеленчукова супа, изгаряща мазнините

Първата изгаряща мазнините супа съдържа зеленчуци известни с антиоксидантите си и полезните си хранителни вещества.

Препоръчваме ви я за дните, когато усещате как се разболявате и искате да хапнете нещо хранително, с което да се справите с настинката или грипа.

Съставки

  • 6 обелени домата
  • 6 големи лука
  • 2 червени пиперки
  • 1 връзка целина
  • 1 средно голяма зелка
  • сол и черен пипер (на вкус)

Приготвяне

  • Нарежете всички зеленчуци на парчета.
  • Изсипете ги в тенджера с вода и ги варете в продължение на 30 минути.
  • Накрая добавете солта и черния пипер, за да я овкусите.
  • Да ви е сладко!

Вижте и: Как да приготвите перфектната супа

2.Изгаряща мазнините супа от тиква, карфиол и кокосово мляко

Втората изгаряща мазнините супа, която ви препоръчваме има страхотна кремообразна текстура благодарение на кокосовото мляко. Зеленчуците, които съдържа са изключително богати на минерали и водно съдържание.

Тя е перфектният избор за вкусно ястие, ако искате да отслабнете.

Съставки

  • 2 супени лъжици зехтин (32 гр.)
  • 1 глава карфиол
  • сол и черен пипер (на вкус)
  • 1 супена лъжица кориандър (10 гр.)
  • 1 1/2 чаша нарязани моркови (170 гр.)
  • 1/4 чаша нарязан лук, тип шалот (55 гр.)
  • 2 скилидки чесън
  • 1 кутия кокосово мляко
  • 2 чаши пюре от тиква (420 гр.)
  • концентриран зеленчуков бульон
  • 1 чаша вода (250 мл)

Приготвяне

  • Загрейте фурната на 200 градуса. Поставете карфиола върху хартия за печене с една супена лъжица зехтин, сол, черен пипер и половината кориандър.
  • Оставете карфиола да се пече за 30 до 35 минути, завъртете го докато добие златиста коричка
  • В голяма тенджера затоплете малко зехтин на средна сила на котлона. Добавете лука, морковите и останалия кориандър.
  • Оставете зеленчуците да се задушат за около 3 до 5 минути като ги разбърквате често, докато омекнат.
  • Добавете чесъна и го оставете да се задуши с останалите зеленчуци още една минута.
  • Прибавете кокосовото мляко и затоплете сместа, докато започне да ври.
  • Намалете котлона максимално и оставете супата да ври още 5 минути.
  • Добавете пюрето от тиква, зеленчуковия бульон и чашата вода.
  • Докато супата ври на слаб огън прибавете солта и черния пипер на вкус.
  • Когато карфиола е готов, изсипете супата в купички и добавете розичките карфиол в центъра им.
  • За финал – поръсете с кориандър.
  • Приятен апетит!

3.Изгаряща мазнините супа с моркови, тиква и джинджифил

Често ви споменаваме колко полезен е джинджифила, и въпреки че има много начини за включването му в менюто ви, нека да погледнем третата ни рецепта за изгаряща мазнините супа.

Ще се уверите, че е вкусна, лесна за приготвяне и много икономична!

Съставки

  • 1/2 средно голяма тиква
  • 2 супени лъжици зехтин (32 гр.)
  • 1 нарязан лук
  • 3 скилидки чесън, намачкани (за овкусяване)
  • 1 литър вода
  • 3 1/4 чаши почистени, нарязани моркови (440 гр.)
  • 1 брой пресен, обелен джиндифил, нарязан на тънки парченца
  • сол, черен пипер и канела на прах (за овкусяване)

Приготвяне

  • Затоплете фурната на 180 градуса. Поставете вътре тиквата, която предварително сте почистили от семките и сте нарязали на парчета, които сте поставили на намазнен лист за печене.
  • Печете я за около 30 до 40 минути, или докато омекне.
  • След като изстине, отделете тиквата от кората с помощта на лъжица. Изхвърлете кората.
  • Затоплете зехтина в голяма тенджера на средна степен на котлона.
  • Добавете нарязания лук и чесън и ги задушете, докато станат прозрачни, като често ги разбърквате.
  • Добавете водата, тиквата, морковите и джинджифила.
  • Варете зеленчуците около 20 минути или до омекване на морковите и джинджифила.
  • Ако искате супата да е по-гъста, можете да я пасирате, а ако искате да я разредите, добавете малко вряща вода.
  • Накрая я подправете със сол, черен пипер и канела.

Както видяхте, има много рецепти за изгарящи мазнините супи, които се приготвят лесно и не изискват много време.

А най-хубавото нещо е, че са изключително полезни за здравето ви!

  • Запомнете, че ако искате да си направите диета с изгарящи мазнините супи, тя не трябва да продължава повече от 7 дена.
  • След това ви препоръчваме отново да се храните балансирано.
  • Ако искате да повторите диетата, изчакайте да минат няколко месеца.
  • Освен това, ако решите да включите тези супи в ежедневното си меню, не спирайте да консумирате и друг вид храна.
които искали